luni, 16 februarie 2015

MJ prins cu ocaua mica la majorarea de 75%

Ministerul Justiției (MJ) nu știe încă cum, când și la cine să acorde majorarea de 75% pentru zile de sâmbătă și duminică, precum și în zilele de sărbatori legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează.

La ședința de azi de la Ministerul Justiției (MJ) au participat din partea MJ: secretarul de stat Alexandru CHEREJI, împreună cu șefi de structuri din minister; din partea ANP: directorul general al ANP, Catalin Claudiu BEJAN, Cătălin NIȚĂ (DCEAN), Alexandra CRISTOVESCU (consilier DG)  și ORGANIZAȚIILE SINDICALE

După eternele amânări ale Ordinului de ministru care sa facă posibilă acordarea majorării de 75%, ședința de lucru s-a blocat deoarece două ”distinse” doamne șefe de la DIRECȚIA RESURSE UMANE și DIRECȚIA FINANCIAR-CONTABILĂ din MJ nu reușesc să înțeleagă spiritul actului normativ prin care legiutorul a dorit să acorde majorarea de 75% angajaților care desfășoară activitatea în zilele de sâmbătă și duminică.

Stimabilele artiste (adică doamnele de la MJ), prin incapacitățile lor intelectuale de a interpreta un un act normativ În spiritul lui, riscă să devină inamicul public al fascinantului sistem penitenciar plin de lipsuri de tot felul: bani, oameni, logistică.

Nu ne dorim a crede că acestor doamne nu le pot coborî din cap (căci minte par a nu avea) ideile mărețe nici dacă le ține cineva cu capul în jos, atârnate de picioare, dar ne dorim a crede că oameni lucizi din Ministerul Justiției (MJ) conștientizează faptul că sistemul penitenciar este parte integrantă a sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională și nu putem fi tratați diferit.
Vrem a crede că Ministerul Justiției Robert CAZANCIUC  duce la bun sfârșit inițiativa salutară a prim-vice-premierului Gabriel OPREA, ci nu lasă niște dudui, în încercarea lor de a părea inteligente, să afecteze echilibrul și stabilitatea sistemului penitenciar.

Un climat de echilibru nu poate fi păstrat decât motivând factorul uman, apreciind adevărata lui valoare și răsplătindu-i munca depusă.

Așadar, bagatelizând un astfel de OMJ, mazetele de teapa madamelor cu pricina vor fi responsabile de acțiunile sindicale care vor urma. Și vor urma…

A venit momentul când trebuie să renunțăm la cultura instituțională conform căreia trebuie să ne descurcăm fenomenal cu ce avem.

Dacă nouă ni se cere să ne facem datoria cu maximă conștinciozitate, atunci și cei din Ministerul Justiției (MJ) trebuie să o facă.

Facem precizarea că forma convenită de Adminsitrația Națională a Penitenciarelor (ANP) și Organizațiile Sindicale a Ordinul de ministru care sa facă posibilă acordarea majorării de 75% nu este diferita decat celelalte ordine de miniștrii aprobate în toate structurile de de apărare, ordine publică și siguranță națională (De exemplu: OMAI 4/2015).

P.S.
Sperăm ca domnul ministru Robert CAZANCIUC nu va admite aceste derapaje ale angajaților din propriul minister, iar girarea acestui tip de comunicare cu organizațiile sindicale nu face altceva decat sa înrautățească o relatie deja fragilă cu partenerii de dialog social.

Sursa : FSANP

Niciun comentariu: