miercuri, 4 februarie 2015

Solicitare sprijin MJ ...



Nr. 11/FSANP/04.02.2015

FSANP-SNLP
- SOLICITARE COMUNA -
04.02.2015


Catre

Ministrul Justitiei
Domnul Robert Marius Cazanciuc

Stimate domnule ministru

FSANP si SNLP, structuri sindicale reprezentative la nivelul grupului de unitati ANP, totalizand 90% din salariatii sistemului penitenciar, va solicita sprijinul in vederea urgentarii solutionarii urmatoarelor trei probleme prioritare pentru sistemul penitenciar, solutionare aflata strict in responsabilitatea MJ avand in vedere atat competenta cat si stadiul demersurilor:

1. Aprobarea OMJ privind acordarea majorarii de 75% pentru munca prestata in zilele de sambata, duminica, sarbatori legale si alte zile libere; precizam ca in cadrul structurii de aparare nationala, institutia similara cu ANP din punct de vedere al categoriilor de salariati respectiv MAI beneficiaza deja de un ordin in vigoare care va produce efecte incepand cu data salariului din luna februarie 2015; in situatia in care personalul din penitenciare nu va beneficia de acest drept se va constata o situatie de dezechilibru si tratament diferentiat in cadrul structurii de aparare nationala cu riscul producerii unor tensiuni in randul salariatilor.

2. Avizarea interpretarii date de ANP si transmise la MJ, referitor la aplicabilitatea OUG 70/2014 privind cresterea salariilor de baza cu 100 de lei pentru personalul din cadrul sistemul public sanitar si al sistemului public de asistenta sociala, astfel incat cresterea salariala aprobata la finalul anului trecut sa fie acordata si in sistemul penitenciar.

3. Neavizarea Proiectului Legii pensiilor militare aflate in prezent in dezbatere interinstitutionala, inclusiv cu partenerii sociali, in conditiile in care se constata pierderi la calculul pensiei, comparativ cu prevederile in vigoare, in ceea ce ii priveste pe salariatii din sistemul penitenciar, precum si informarea organizatiilor sindicale la momentul primirii proiectului la nivel MJ spre avizare, conform Acordului privind transparenta semnat de ministrul justitiei.

Va rugam sa ne transmiteti opinia dumneavoastra cu privire la solicitarile susmentionate.

Cu deosebita consideratie


     Florin Schiopu                                                                         Stefan Teoroc
   Presedinte FSANP                                               Presedinte SNLP si   Federatia PUBLISIND



Niciun comentariu: