joi, 11 aprilie 2013

Banii de echipament

Amenințarea cu acordarea primei tranșe de bani de echipament s-a dovetit a fi reala. Administrația Națională a Penitenciarelor virează mâine, 12.04.2013, 50% din norma de echipament către unitățile subordonate, spre mulțumirea fpss-ilor nerăbdatori sa-și primeasca drepturile înainte de sarbatorile pascale.

Pentru curiosul nerecunoscător care care pune tot timpul întrebarea: ”Ce face sindicatul pentru mine?”, îi dedic următorul răspuns: ”Dacă noi nu am fi, nici tu nu ți-ai mai primi drepturile, pentru că tu, luat ca individ, ai fi prea fricos și prea nătăfleț să ai curajul să le ceri. Dacă plătești acea mică cotizație pentru sindicat, gândește-te că nu înavuțești pe nimeni, ci doar le oferi sprijin celor care au curajul să spună nevoile tale unor oameni cărora tu nu o să-ți permiți niciodată să o faci, pentru că ești prea laș! Le oferi sprijin și reprezentativitate ca ei să lupte pentru a te bucura că iți primești cele meritate, pentru că sunt oameni cărora nu le va păsa de tine ca individ singur. Istoria ne e martora amândurora, și ție și mie.  Rog mai multă înțelegere și mai puțină ură! Restul vă oferim noi. Din experiență iți spun că am întâlnit oameni care au regretat că au stat singuri, pasivi și nu au făcut parte dintr-un sindicat, dar a fost prea tărziu. Când au greșit fără intenție nu au fost sprijiniți de nimeni. Atunci și-au întors privirea către sindicat, pentru că ar fi avut nevoie de el. A fost prea târziu.”

Am făcut acest comentariu pentru că am întălnit mereu oameni destul de nerecunoscători care doreau ca sindicatul să le rezolve cele mai mărunte probleme care țineau doar de propria persoană. Dacă s-ar putea, după mintea unor neaveniți, să facă liderul de sindicat chiar și piața unuia sau altuia, ori să îi sape grădina și livada.

Dar ce mai contează acum… Vom primi jumătate din bani, urmând ca sindicatele să se zbată să luăm și cealaltă jumătate. Sperăm să găsim înțelegere la noul Ministru al Justiției, domnul Robert CAZANCIUC și că acesta va lua cea mai înțeleaptă decizie în alegerea Directorului General al ANP.

sursa: FSANP

Niciun comentariu: