vineri, 22 martie 2013

Fătul legislativ

Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus = Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie să distingem 
 
Așa se traduce o maximă din limba kurdă, căci dacă era în limba latină ar fi înțeles și iluștrii generatori ai unui Proiect de Decizie care sfidează toate regulile și principiile de drept și care faultează limba română până la aplicarea cartonașului roșu.

Proiectul de Decizie pe care urmează să vi-l prezint ar fi lăsat cu degetul în gură pe însuși Hammurabi, rege al Babilonului și părintele primelor legi din istorie, dacă și-ar fi găsit defectuoasa aplicabilitate.

Descrierea faptei: Într-un penitenciar subaltern Administrației Naționale a Penitenciarelor, căruia dorim să-i păstram anonimatul pentru a nu-l face de rușinea lumii penitenciare, câteva persoane în drept să legifereze au sondat în cutia craniană dintre urechile dumnealor și au dat peste o platformă de decizii din care au extras pe cea mai catastrofală. Acțiunea întreprinsă de împricinații legiuitori a luat numele de ”Fătul legislativ”, deoarece a fost conceput cu ceva timp în urmă, în ”pântecul mamei surogat” – contabilul șef. Despre partea masculină din timpul contactului intelectual dintre mama surogat și tatăl progeniturii legislative nu se știe prea multe. Aici ne-ar putea ajuta Ernest și echipa lui de detectivi.

Se pare că legislatorii, după ce au răsfoit H.G. 1398/2007 privind drepturile de transport, OMJ 511/C/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice privind drepturile de transport ale fpss, Legea contabilității nr 82/1991, republicată, s-au hotărât să conceapă o Metodologie a Medodologiei privind drepturile de transport a fpss, pe care i-au înmânat-o directorului să-i dea putere de aplicare prin Decizie.
Ceea ce trebuia să devină mândria mamei surogat, s-a dovedit a fi un avort legislativ de toată frumusețea. Protagoniștii au derogat de la OMJ 511/C/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice privind drepturile de transport ale fpss, stâlcindu-l și sugrumându-i raționamentul în așa fel încât și cel mai slab student de drept juridic și-ar face cruci ca la vederea lui Iisus.
Norocul lor a venit de la ANP, care a înaintat punctul de vedere al DEA în ceea ce privește decontarea cheltuielilor de transport, aruncând la coș Proiectul de Decizie, căci altfel ar fi intrat in istorie ca fiind penitenciarul cu cea mai nereușită naștere a unei decizii.
Vă las pe dumneavoastră sa admirați Proiectul de Decizie de mai jos și să vă exprimați punctul de vedere.

  Codlea


sursa :FSANP

Niciun comentariu: