joi, 21 martie 2013

Decontare transport CO

Administrația Națională a Penitenciarelor comunică punctul de vedere al Direcției Economice Administrative privind decontarea cheltuielilor de transport efectuate în interes de serviciu și in cazul concediului de odihnă spre a fi urmat de unitățile din subordine.


Se zvonește prin pușcării că găsirea leacului pentru  modalitatea decontării cheltuielilor de transport în cazul concediului de odihnă a fost mai așteptată decât întronizarea Papei Francisc la Vatican.

Un grup de cercetători din Administrația Națională a Penitenciarelor a reușit, după zeci de dimineți de studiu, să stabilească fără putință de negațiune modalitatea de decontare a cheltuielilor de transport efectuate în interes de serviciu și în cazul concediului de odihnă. Epidemia sărăciei care amenință sistemul penitenciar a scăpat de sub control avertizează ANP-DEA. Primele simptome au apărut în penitenciarele în care mai marii manageri au poruncit contabililor și contabilelor să facă economii pe seama lucrătorului.  Primul lor reflex a fost să ceară bonuri fiscale de carburant, care să conțină întreaga cantitate de carburant necesară efectuării transportului, în cazul concediului de odihnă. O soluție destul de bombastică din partea dumnealor, având în vedere că Ordinul 511/C/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice privind drepturile de transport ale funcționarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare prevede cu totul alt tratament în ceea ce privește decontarea cheltuielilor de transport în cazul concediului de odihnă. Mai precis, art. 10 (1) din Ordinul 511/C/2013 stabilește Pentru deplasarea in concediul de odihna in alte localitati din tara decat cea de domiciliu sau resedinta, functionarul public cu statut special beneficiaza de decontarea cheltuielilor de transport dus-intors, in baza ordinului de serviciu si a documentelor justificative
a) copia certificatului de inmatriculare al autoturismului utilizat, certificata ca fiind conforma cu originalul;
b) bonul fiscal de carburant.
(2) In situatia in care se efectueaza concediul de odihna fractionat, functionarul public cu statut special beneficiaza de decontarea cheltuielilor de transport o singura data pe an.
Soluția lor pripită a fost rezultatul neînțelegerii logice și gramaticale a cuvântului justificativ, sau rezultatul unei rele voințe, care nu a făcut decât să știrbească un drept al fpss-ului. Cei mai mulți uzurpatori de drepturi din lumea penitenciară și-au manifestat neîncrederea în fpss, acuzându-l de furt, înșelăciune, cum că și-ar însuși banii și nu ar cumpăra carburant. O serie de scenarii SF menite să știrbească imaginea administrației penitenciare, punând-o sub semnul neîncrederii, de parcă, acordarea unui drept stă într-un bon de carburant…

Specialiștii ANP-DEA avertizează unitățile penitenciare să evite decontarea rău intenționată și să țină cont de prescripțiile ANP-DEA, pentru a nu genera conflicte sau plângeri pentru abuz.

Mai jos aveți Adresa ANP-DEA 26455/21.03.2013 referitoare la decontarea cheluielilor de transport efectuate în timpul concediului de odihnă.

sursa : FSANP

Niciun comentariu: