luni, 7 ianuarie 2013

ANP: Prejudiciu 6.249.357 RON? Plateste cineva?

De ceva timp am intrebat public cine va plati pagubele constatate de catre insasi Directia de Audit din ANP. Cumva domnul chestor de penitenciare conferentiar doctor Ioan Bala, actual director al Penitenciarului Timisoara si fost director general al ANP? Cumva domnul comisar sef de penitenciare si atat Iftinca Gheorghe fost si actual sef al Directiei Management Resurse Umane din ANP?Sau ne facem ca nu s-a intamplat? FSANP a solicitat acest raport de audit de ani de zile. ANP s-a facut ca nu aude pana cand ratiuni politice nu au facut un audit necesar. Raportul a fost initial clasificat, Iftincul fiind cel care s-a luptat sa-l tina sub pres. Noul director general l-a declasificat la solicitarea FSANP si a promis actiune. Deocamdata nimic.

6.249.357 RON au costat nejustificat delegari, detasari, imputerniciri numai in 2011 si primele 5 luni din 2012. Constata raportul de audit public intern nr. S/8514/08.08.2012 pagina 17/79 (acum declasificat). Deconturi fictive si umflate inca n-au fost verificate, un audit pe reprofilarea din birou inca n-a fost facut. Care alte milioane de lei va fi costat si asta inca nu stim.

Interesanta insa tacerea. Inca n-as zice vinovata raportat la alte initiative ale noii conduceri a ANP. Dar interesant cum nimeni nu pare interesat de recuperarea pagubei. Interesant cum nimen nu realizeaza ca atata prejudiciu n-au in vina majoritatea clientilor nostri, altfel infractori si grabnic condamnati de justitia lu’peste.

Domnul chestor de penitenciare conferentiar doctor Ioan Bala zicea c-a fost victima parsivului ala de Silviu Barbu. Asa e. Pentru motivele gresite si fara sa plateasca pentru mega-prostiile facute a fost schimbat din functie. Intrebarea ar fi daca acum ca s-a intamplat ar trebui totul dat uitarii, in buna traditie ANP. Continuam deci sa ne inchinam la incompetentii cu pile politice? Sau, schimbam macazul domnule nou director general?

PS. In cazul in care reactia institutionala lipseste vom prelua chestiunea, asa cum am facut-o la Targsor. Cine are urechi sa auda. Altfel plin de judecatori – ministri, procurori -secretari generali si justitiari – directori in materie de  gestionarea intereselor penitenciarelor. Si, plin de gainari in penitenciare. Multi n-au reusit sa faca prejudiciu de 6.249.357 RON oricat s-au straduit.

6.249.357 RON inseamna mult, foarte mult, enorm de mult peste cei aproape 118.070 RON pe care ANP i-a gasit disponibili in 2011 pentru lucrari care implica si imbunatatirea conditiilor de munca pentru angajati. Pentru ca nu sunt bani, pentru ca-i aruncam pe fereastra deschisa de sefi talambi si tinuta astfel de urmasi. Parca nici bani de echipament n-am avut ca era saracie. Parca nici bani de dotari n-au fost, tot din pricina lipsurilor.

Doar sefi am avut si decizii din birou care ne-au costat milioane de RON, deja constatat, si alte si alte milioane de RON de care nu stim nimic.

Sursa : FSANP

Niciun comentariu: