miercuri, 30 mai 2012

"Doctorul" ANP a fost găsit vinovat de "malpraxis"...

Şeful Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Ioan Băla, a fost demis, miercuri, de ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, ca urmare a declaraţiilor "total nefundamentate" făcute de acesta pe tema unor presupuse tentative de evadare ale unor interlopi, planuri dejucate însă de autorităţi.

"Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a decis astăzi, 30 mai 2012, demiterea din funcţie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Ioan Băla, şi preluarea atribuţiilor de conducere de către comisar-şef de penitenciar Marian Stancovici", a anunţat Ministerul Justiţiei, într-un comunicat de miercuri.
Potrivit documentului citat, declaraţiile lui Băla pe tema unor presupuse tentative de evadare, "declaraţii publice total nefundamentate făcute de domnul Băla în cursul zilei de astăzi (miercuri, n.r.)", au reprezentat motivul demiterii acestuia din funcţie.

În legătură cu aceste declaraţii, ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, citat în comunicat, precizează că "nu există elemente care să conducă la concluzia agravării, în ultima perioadă de timp, a fenomenului criminalităţii organizate în ţara noastră".

"Potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de instituţiile abilitate în materie, fenomenul criminalităţii este controlat cu profesionalism de instituţiile cu competenţe în domeniu şi nu există riscuri ca el să se consolideze", se precizează în comunicatul Ministerului Justiţiei în care este anunţată demiterea lui Băla.

În finalul documentului, instituţia afirmă că ministrul Justiţiei "dezavuează astfel de declaraţii" şi spune că acestea "au potenţial de a ridica semne de întrebare asupra capacităţii instituţiilor statului de a gestiona fenomenul criminalităţii" şi "pot aduce grave atingeri imaginii României în plan extern".

Continuarea articolului : ZiarulFinanciar

Niciun comentariu: