miercuri, 30 mai 2012

NOTIFICARE - Acţiuni de protest FSANP

Stimate domnule director general

Prin prezenta va notificam cu privire la nerespectarea de catre ANP a obligatiilor legale referitoare la imbunatatirea conditiilor de munca, calitatea managementului si a respectarii drepturilor personalului din sistemul penitenciar. 

1. Desi si-a asumat o obligatie concreta in acest sens, ANP nu a introdus in lista de investitii obiective care sa aiba ca rezultat direct si concret imbunatatirea conditiilor de lucru in conditiile stabilite de Acordul Colectiv. ANP refuza sa achizitioneze echipament de lucru pentru personal in cantitatea si de calitatea necesare.

2. ANP refuza sa asigure in conditii legale gratuitatea asistentei medicale pentru personal impunand un sistem de decontare disfunctional si care inlatura principiul legal al gratuitatii. Cheltuielile profesionale nu sunt decontate urmare a unor decizii arbitrare si discriminatorii. Compensarea timpului de lucru din zile de sarbatoare legala nu este realizata din incompetenta unor factori de conducere din ANP in pofida numeroaselor concesii in acest sens facute de organizatiile sindicale.

3. ANP refuza sa consulte Consiliul de conducere si organizatiile sindicale cu privire la imputernciri, continuand o practica ilegala. In continuare sunt imputerniciti ofiteri cu un istoric profesional dubios, fara rezultate si in conditii ilegale - cu incalcarea conditiilor de ocupare a functiei si de limitare in timp a imputernicirii. Recent, au fost semnate imputerniciri respinse de catre Consiliul de conducere ca fiind nefundamentate, desi directorul general promisese ca vor fi rediscutate dupa finalizarea fundamentarii.

4. Statele de functii sunt modificate in secret si pentru interese oculte. Fara fundamentare, fara consultatare si fara informare ANP a modificat 16 functii de conducere din sistemul penitenciar. O practica care ar fi trebuit sa fie de domeniul trecutului completeaza recenta practica a detasarilor disciplinare.

5. ANP acopera incompetenta Directiei Inspectie, instrument de presiune si control abuziv in sistemul penitenciar, fara o utilitate practica avand in vedere incalcarea competenteleor Directiilor de Specialitate si a Directiei Audit si calitatea extrem de slaba a rapoartelor de inspectie. Ofiteri cu experienta discutabila actioneaza la ordin, subiectiv si interesat.

6. Serviciul Psihologia Personalului este un alt exempul de incompetenta manifesta. Salariati cu istoric profesional de exceptie si cu numeroase examene psihologice promovate, sunt respinsi pentru a fi eliminati ca si candidati, in vreme ce alti candidati nu resusesc sa indeplineasca conditii minimale fiind respinsi, dar sunt declarati admisi pentru posturi de nivel superior. Aceasta situatie nu poate continua.

7. Organizarea concursurilor este defectuoasa si discriminatorie. ANP a promis si a mintit ca va face o evaluare cu termen acum 5 luni. Nici pana la aceasta data evaluarea nu a fost finalizata. ANP dovedeste lipsa de respect pentru partenerul sindical care a promovat, urmare a solicitarii ANP si MJ, participarea la aceste concursuri, care se dovedesc a fi un esec de proportii.

Va rugam ca pana  joi 31 mai 2012 sa dispuneti masuri urgente de solutionare a problemelor indicate, acestea fiind discutate si asumate ca si prioritati concrete de catre conducerea ANP si MJ in mod public si oficial.

In caz contrar va informam, domnule director general, ca incepand de luni 4 iunie 2012 FSANP va declansa o serie de actiuni de protest in scopul sensibilizarii si conditionarii factorilor de decizie din sistemul penitenciar si justitie cu privire la necesitatea rezolvarii urgente a problemelor 
sistemului penitenciar.

Apreciem atitudinea conducerii ANP ca fiind nesincerea si lipsita de respect fata de cei 12.000 de salariati din cadrul sistemului penitenciar, motiv pentru care principala revendicare va fi asigurarea unui management de calitate si eliminarea influentei politice in selectia de personal.

Cu deosebita consideratie
---
Sorin Dumitrascu
Presedinte
Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor
str. Maria Ghiculeasa, nr. 47, sector 2 Bucuresti

Niciun comentariu: