joi, 31 mai 2012

Târziu și pentru motive greșite

Ioan Băla a fost demis pentru că n-avea bască. Chestor de penitenciare, doctor și conferențiar ca toate falseturile acoperite în șnururi, fireturi și diplome a condus sistemul penitenciar timp de aproape 4 ani cu rezultate zero. Se va întoarce la Tmișoara și mulți viteji, destui pupincurei, se vor fi declarat dizidenți.


Nu cred în pretextul oferit de MJ. Ioan Băla a fi trebuit demis și tras la răspundere în urma unui audit de sistem corect și cinstit. Altfel se vor găsi destui care-l vor crede doar o victimă a jocului politic, căci sunt și dintr-astea destule. Și-ar fi păcat să fie și dânsul unul dintre cei care dispar hoțește și se bucură liniștiți de pensie doar pentru că altcineva, nu știm dacă mai bun, trebuie să-i ia locul.

Pe scurt. Ioan Băla a fost primit cu speranță după debarcarea magistraților care primeau salarii uriașe și discriminatorii. S-a remarcat inventând Sfatul Bătrânilor, o prostie și-o adunătură de relicve pensionate care n-a funcționat. A inițiat prin 2009 o reorganizare, până azi n-a finalizat-o. Rămâne cu limbă de demisie urmașilor.

Tot Ioan Băla a orchestrat bazaconia aia de reprofilare din birou care a triplat costuri operaționale. Din păcate i-a reușit și ne costă după cum reușesc pe deplin numai eșecurile de proporții. Rămâne de văzut dacă cineva se va învrednici să repare problema mai ales că suntem în criză, ne costă și, iată, avem probleme mult mai grave decât mărirea și decăderea lui Ioan Băla.

Minte funcțional ziceam azi într-un interviu. Așa că s-a întâmlat și pretextul. O altă dovadă că fiecare pasăre pe limba ei piere. Cel care mințea că avem salarii de 9000 ofițerii și 4000 agenții la toartă fiind cu altă defunctă, numitul Radu Ragea, s-a dus pentru o minciună. Cel care dădea alarme și declara deratizări ca să împiedice proteste se duce pentru o minciună.

Și, n-am reușit de-a lungul timpului să-i găsesc câteva rezultate cheie oricât m-am străduit și în pofida faptului că pupincurei i-au fost destui și mulți l-au mai crezut și mândru și dibaci și altfel decât laș. Nu, împuternicirile ilegale nu sunt rezultate si nici detașarea celor care au mai fluierat prin capelă chestorului.

Dar, în fine. Luni la MJ ne întâlnim cu noua echipă, în speranță că putem repara și putem să mai rezolvăm ce e de rezolvat urgent. În opinia subsemnatului Marian Stancovici e o alegere bună ca interimar alături de Dorin Mureșan. Urmează concursuri. În rest e de făcut curățenie în echipa de conducere a ANP. Asta neînsemnând desigur o carte albă pentru revenirea magistraților.

Sursa : FSANP

Niciun comentariu: