joi, 10 noiembrie 2011

Pentru "disfunctionalitati" in activitate, seful Penitenciarului Ploiesti a fost inlocuit din functie

Comisarul sef de penitenciare Emil Tiberiu Radu a fost inlocuit, ieri, din functia de director al Penitenciarului Ploiesti, in urma deciziei luate de catre conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Emil Tiberiu Radu este o persoana cu state vechi in sistemul penitenciar romanesc, indeplinind functia de director al Penitenciarului Ploiesti in doua mandate, cumuland aproximativ doi ani in acest post.
Anul trecut, dupa ce a fost inlocuit, temporar, din functie de catre ofiteri de penitenciare adusi de la Targu Jiu si de la Drobeta Turnu Severin, Emil Tiberiu Radu a revenit, in luna septembrie 2010, la conducerea inchisorii de la Ploiesti.
Potrivit unui comunicat de presa dat publicitatii, ieri, de catre Administratia Nationala a Penitenciarelor, "incetarea imputernicirii a survenit ca urmare a disfunctionalitatilor constatate de catre Directia Inspectie Penitenciara din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, in urma controalelor efectuate in Penitenciarul Ploiesti, in luna noiembrie 2011. In acelasi timp, vor fi sesizate organele judiciare competente. De asemenea, comisarul sef de penitenciare Radu Emil Tiberiu a inaintat Administratiei Nationale a Penitenciarelor solicitarea de incetare a raporturilor de serviciu, prin pensionare. Pana la numirea unui director la Penitenciarul Ploiesti, conducerea acestei unitati este asigurata de directorul adjunct Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar, comisar de penitenciare Branzan Celestin".

sursa: ZiarulPrahova

Niciun comentariu: