sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Unde se termină logica, acolo începe "căprăria"..., povestiri de la Bârcea

Mara - Vesnica Si Eterna Caprarie

Adaptand un spot publicitar, am convingerea ca sistemul penitenciar se va dezvolta doar prin bun-simt si responsabilitate. Aceste doua calitati impreuna cu etica morala definesc omul modern.

Vremurile prezente europene impun functionarului public un comportament public exemplar, rupt complet si definitiv de obiceiurile trecutului.

Abuzul,agatarea de putere si bunul plac nu mai au ce cauta in sistemul penitenciar ale anului 2011.

Dar totusi revenind la realitatea penitenciarului Barcea-Mare, constatam cu regret ca aceste utopii ne sunt interzise prin abuz de putere.

Un "merit" deosebit, de a tine oamenii ancorati la vremurile in care se canta odata Tricolorul, il putem atribui si domnului DASDRP Mara Marcel.

Sindicatul Independent "Vulturul"-Barcea Mare a fost instiintat printr-o sesizare a domnului sef de tura Popa Marius impotriva domnului DASDRP Mara, care vine sa confirme inca o data sesizarile facute de Sindicatul Independent "Vulturul" Barcea-Mare si FSANP de-a lungul timpului impotriva comportamentului necorespunzator, conflictual si abuziv, manifestat cu regularitate prin agresivitate verbala, de catre cms. sef MARA MARCEL asupra angajatilor din penitenciarul Barcea Mare.

Acest comportament necorespunzator a fost constatat si in 2010 intr-un raport si de catre echipa de control din cadrul DIP, condusa de domnul IOANITOAIA Constantin.

Domnul insp. princ. Popa Marius mai reclama hartuirile permanente,iesirile nervoase si manifestarile exagerate ale domnului Mara, chiar daca sunt de fata persoane private de libertate, subordonati sau persoane din afara sitemului penitenciar, domnul Mara nu se fereste sa foloseasca un limbaj suburban, confundat de multe ori cu o criza nervoasa.

Domnului Popa i-a fost aplicata si o corectie gratuita, de catre domnul cms. sef Mara, tradusa printr-o "atentionare" clasata la Biroul Resurse Umane,in dosarul personal, in ciuda faptului ca atentionarea nu este reglementata de nici o prevedere legala ca sanctiune disciplinara si este abuziva clasarea in dosarul personal.

Acest comportament nu este unul izolat, din partea domnului cms. sef Mara, este o practica generala obisnuita a acestuia aplicata in relatia cu subordonatii, printr-un comportament necorespunzator care injoseste si umileste, aducand atingere demnitatii persoanei si contribuind la crearea unui sentiment de hartuire si care de-a lungul timpului a facut obiectul mai multor plangeri si reclamatii din partea personalului, totodata, contribuind la crearea unui climat de munca dezagreabil.

Sunt de notorietate injuraturile domnului Mara atunci cand isi dezlantuie furia, reprezentativ fiind recentul incident, in care un angajat al penitenciarului a cedat nervos in fata avalansei de jigniri, injuraturi si invective adresate la modul foarte agresiv, incident la care au asistat un numar mare de lucratori ai unitatii.

Din pacate mai sunt multe exemple asemanatoare si cu preponderenta cazurile in care nu s-a ferit sa umileasca supraveghetorul, seful de sectie in fata persoanlelor private de libertate,

Si totusi........

Un fel de “nici şef, nici neşef” este împuternicitul. Un fel de ţine caii. N-are stofă (şi, deci, nici rang) de şef, dar nefiind altceva, ca să meargă căruţa, până s-o găsi un vizitiu de ispravă, e pus pe capră el.

Sursa : SindicatulVulturulBarceaMare

Un comentariu:

Anonim spunea...

Am incercat sa intru pe site-ul Sindicatului Vulturul dar nu se poate, cineva are graja sa atentioneze ca sunt probleme majore, adica este un site care genereaza virusi.Vroiam sa zic despre "marele" comisar sef mara ( nu merita scris cu litera mare). Il cunosc pe acest individ de prin 1987, atunci venise de la scoala de militie Baneasa, Bucuresti. A fost o nulitate de om si asa v-a ramane intodeauna. Are curajul sa spuna cate palme "parintesti" a luat el, alt ofiter de "cariera" Moldovan, si mai sunt multii, de la fostul comandant Chiriac Ion ?, nu cred ca v-a recunoaste niciodata, intodeauna s-a ascuns dupa fustele sotiei (era asistenta stomatologica). Acest om este ultimul gunoi din sistemul ANp.