marți, 22 februarie 2011

Bilant ANP 2010: “poezie de puscarie”

Cu tot respectul pentru efortul organizatorilor programului de reeducare “Poezie de puscarie”, cam asta s-ar putea spune despre Bilantul ANP pe anul 2010. Bine organizat, bine controlat, dar despre orice altceva decat despre realitatea sistemului penitenciar. Se pare ca totul merge perfect si ca exista o singura hiba. Mai precis un sindicatFSANP, si a fost aprecierea ministrului, care a deranjat in 2010 linistea si starea de gratie atinsa de penitenciarele patriei. Poezie de puscarie.
Evenimentul a marcat festiv intoarcerea la uniforme si indepartarea definitiva de oameni desi vreo ora a tronat pe un ecran acel “Credem in oameni” mai vechi. In tot raportul de bilant sunt 3 paragrafe despre conditii de lucru si acestea marcheaza o nereusita.
Ioan Bala a fost destul de intimidat de pozitia de gazda a acestui eveniment. A citit intr-un final Raportul de Bilant pe 2010, a dat cuvantul vorbitorilor si  a intretinut oaspetii. Poezie de puscarie.
Catalin Predoiu a avut un discurs politic, a punctat temele de pe agenda Guvernului si n-a iesit din retorica de criza – orange. Proiectul de Cod al Muncii ne va rupe in fericire pe toti si totul e bine, mai putin protestele care – evident – deranjeaza.
Dl ministru a catalogat reactiile anti-sindicale ale ANP , alarma anti-protest si dezinsectia anti-sedinta, ca fiind inteligente. Cam atat de inteligent a fost si Boc la comanda Baselului, de aici situatia extraordinara in care ne aflam si care ne va afecta ani buni. Poezie de puscarie.
De notat ca ministrul a considerat ca protestele au fost legale si ca nu au fost derapaje politice. A incercat si o metafora a dialogului social. Mai putin reusita metafora si destul de neclar cine a fost surdul si mutul in 2010, dar… e deja istorie.
Interesanta si interventia dlui grl Ioan Chis care pana ieri era oripilat de ce se intampla vis-a-vis de masurile guvernului si acum isi gaseste strangeri de inima la proteste. Poezie de puscarie.
Mai jos aveti Raportul de Bilant, banchetul a inceput la ora 17.00. (sursa : FSANP )

Bilant ANP 2010                                                                      

Un comentariu:

coco spunea...

ASTA E VRAJEALA STRICATA.AU STRICAT BANII NOSTRII PE PLIANTE SCRISE SI IN ENGLEZA.NUMAI '' STELARII""AU FOST,DAR ACOLO NU ZIC NIMIC DE PROBLEMELE DIN TARA,PROBLEMELE CU CARE NE CONFRUNTAM ZILNIC,NU ASTEA SUNT IMPORTANTE...CHELTUIELII MICI SI CE...BUN MANAGER SUNT EU...VRAJEALA DE CARE NE-AM CAM SATURAT. ERA SA UIT...NE-AU ECHIPAT,DAR CU BASTON SI ALTE NASOLI CARE NU POTI SA LE FOLOSESTI...ASTA DA ECHIPARE....MA BAIETI!!!!SA AVEM NOI SANATATE CA DOAMNE=DOAMNE O SA LE DEA DE NU O SA POATA SA DUCA.