marți, 4 mai 2010

Au vrut să evadeze din închisoare!

 Cinci deţinuţi au încercat în acest final de săptămână să evadeze din Penitenciarul Bistriţa, însă, tentativa lor a fost sortită eşecului. Acum aceştia sunt s-au ales din nou cu dosare penale pentru faptele lor şi riscă încă 2 ani de închisoare.

La finele saptamanii trecute, cinci detinuti care se aflau dupa gratii au incercat sa evadeze din Penitenciarul Bistrita.
Evenimentul s-a petrecut in timpul in care ceilalti detinuti se aflau liberi in curtea institutiei, acestia beneficiind de program de plimbare.
Cei 5 au refuzat sa iasa afara si au incercat sa demonteze gratiile de la un geam de aerisire dintr-o baie, insa, nu au mai apucat, intrucat au fost prinsi de gardienii care au mers in control in camere.
Potrivit purtatorului de cuvant al Penitenciarului Bistrita, Laura Opris, “incidentul s-a petrecut duminica intre orele 15:00-17:00 cand ceilalti detinuti erau in program de plimbare. Cei 5 au refuzat sa iasa afara si au ramas in camera, insa, cand gardienii au efectuat un control i-au gasit in timp ce incercau sa demonteze gratiile de la un geam de aerisire. Cei 5 au varste cuprinse intre 19 si 26 de ani si, doi dintre ei au fost arestati preventiv pentru furt calificat, iar ceilalti trei au fost condamnati pentru furt si talharie”.
Laura Opris a mai precizat ca "acestia se aflau in tranzit in Penitenciarul Bistrita, fiind adusi de la Gherla. Acestia s-au ales cu dosar penal pentru tentativa de evadare".
Cei cinci risca sa mai primeasca inca doi ani de detentie pe langa pedepsele pe care le au de ispasit. 

Articol preluat din Bistriteanul.ro
http://www.bistriteanul.ro/articol.php?id=1272970826043


24 de comentarii:

Anonim spunea...

Mai dar repede afla astazi presa de unele evenimente..."au sifoane bune" :))
BRAVO, colegilor care au fost de serviciu in acea zi si au stiut sa gestioneze aceasta situatie, evitand astfel producerea unui eveniment negativ grav...

AdMin spunea...

Alt ziar on-line in care a aparut stirea:

http://www.citynews.ro/bistrita-nasaud/din-oras-10/evadare-esuata-din-penitenciarul-bistrita-80746/

Anonim spunea...

@4 mai 2010, 18:06
Corect spus, s-au "orientat" foarte bine valorificand si informatiile primite..., dar administratia ce face???? Bine ca vin tot felul de controale pe linie de paza care sunt "clarvazatori", dar gardul imprejmuitor nu-l vede nimeni ce "structura puternica" are si numai la o singura privire iti da un sentiment de "siguranta totala"...

Anonim spunea...

http://www.citynews.ro/bistrita-nasaud/din-oras-10/evadare-esuata-din-penitenciarul-bistrita-80746/

"Au lovit gratiile si cu picioarele, insa fara succes" ...asta de unde au mai scos-o???

Anonim spunea...

bravo, nu e destul, sa vedem ce masuri se vor lua ,in legatura cu cele intamplate.
Sper ca cei care trebuie sa vada anumite lucruri si sa ia masuri in consecinta,sa nu aiba ochii inchisi si mintea blocata.

Anonim spunea...

cele intamplate la noi,ar trebuii sa traga un semnal de alarma celor care raspund de siguranta penitencirului,,stiu veti spune toti raspundem '';e adevarat dar nu toti luam decizi.
Ganditi-va la asta si luati in considerare faptul ca acum nu au reusit, dar cine stie pe viitor[doamne fereste].Ma gandesc la colegii care au fost de serviciu si ma bucur ca nu a fost reusita evadarea,totodata vreau sa-i felicit pentru modul de actiune, asta dovedeste ca sunt profesionisti,sa nu uitati asta sefilor !!

Anonim spunea...

@4 mai 2010, 20:30
"ochii inchisi si mintea blocata"..., speranta moare ultima si pe langa asta iti dai seama ca vor trebui raportate masurile luate impotriva personalului care era de serviciu la "prea marita poarta"..., colegii si-au facut serviciul si au preintampinat producerea unui eveniment negativ (acest lucru in mod evident ar trebui sa primeze)..., dar o sa vedem "varianta" biroului 1 ???

Anonim spunea...

felicitari colegilor care au reusit sa preintampine un eveniment negativ si care au dat dovada de profesionalism in gestionarea situatiei

Anonim spunea...

Au lovit cu picioarele? Nu cumva aveau un pikamer la indemana? Asta de unde a/ti scos/o fratilor?
Sau este o ,, descoperire importanta ;; facuta de ceva coleg m/ai zelos?!
Mai sa fie, curios lucru, cum le stim noi pe toate...dar numai dupa ce se intimpla!!!!!

Anonim spunea...

varianta biroului 1 este:dupa cum spun cei doi ,bulibasi' vom umple comisiile de disciplina cu voi , si mai nou sa ne angajam la ,leonii' si apropo ,,nu mai bloguiti atita spuneti in fata ce aveti ,nu pe la colturi si sub anonimat''Mare pacat ca sunt tineri..

Un agent ofticat spunea...

@4 mai 2010, 21:21
Stai linistit ca dupa "razbel" multi viteji se arata..., unii fac analize, unii dastepti considera ca daca ar fi fost ei de serviciu alta ar fi fost situatia, unii fac descoperiri fara nici o baza (vezi lovituri picioare in gratii)si le plaseaza directorului incercand sa-i arate implicarea maxima de care da dovada, astfel adjudecandu-si inca un cm patrat pe dosul sefului (jenant)..., ca si meniul sa fie complet DSDRP-ul OFTICAT nevoie mare pe bloggeri si anonimi ajunge la concluzii stupefiante in ceea ce priveste executarea serviciului afirmand ca : "agentii nu fac altceva decat sa se intalneasca si sa hotarasca cui sa-i dea M_ _E pe blog" si aceasta descoperire si-a exprimat-o cu o furie greu de explicat??!!...fapt pentru care ma intreb : de cand isi permite un director adjunct sa URLE la angajati si sa foloseasca astfel de cuvinte???...mai mult ca si scenariul sa fie complet, directorul nu a intervenit deloc pentru ai domoli pornirile adjunctului sau, astfel concluzionand urmatorul aspect : era si el de acord cu atitudinea DSDRP-ului.
Deci in consecinta domnule Gavrilas v-am transmis ce ne doare...asa cum ne-ati sugerat dumneavoastra, dar tot sub masca anonimatului si va asiguram ca o s-o facem in continuare. Va rog pe acesta cale sa nu mai apelati la URLETE in relatiile cu subordonatii dumneavoastra si sper ca veti invata pana la urma un lucru : RESPECTUL SE CASTIGA...NU SE IMPUNE !!!!!

Anonim spunea...

Varianta biroului 1 si 2?Exagerata ca intotdeauna.Mai mare a fost valul decit evenimentul in sine.Amenintari si sugestii mai mult sau mai putin voalate cu"Leoni".
Atitudinea celor 2 directori lasa de dorit,indiferent de eveniment si de urmarile acestuia.Daca tot ni se aminteste atit de des de"Leoni"si comisia de disciplina,sa stiti domnilor, ca portile celor 2 "institutii" sint deschise pentru toata lumea,indiferent de grad sau functie,fie ei agenti sau ofiteri. In plus mai exista si instanta. .Domnilor nu aveti dreptul, nici moral si nici profesional sa ne balacariti in acest fel indiferent de evenimentul produs cit si de urmarile acestuia.Limitativa la masurile legale ,pe care le puteti lua.La urma urmei si noi sintem angajati ai statului la fel ca si domniile voastre.Pe de alta parte, daca credeti ca in acest fel veti cistiga respectul subordonatilor,sa stiti ca va inselati amarnic si nici frica nu produceti.
In speranta ca nu v-am deranjat prea tare,va doresc o noapte linistita tuturor

Anonim spunea...

Daca tot sa amintit de ofticarea DASDRP-ului,am si eu o intrebare pentru domnia sa:E adevarat ca ,daca ati pune mina pe cei care scriu pe blog,i-ati impusca?
@4 mai 2010, 22:10 probabil a profitat de faptul ca se afla in CO,si si-a permis sa aiba aceea atitudine pentru care poate intra si domnia sa in comisia de discplina

Anonim spunea...

Atitudinea DSDRP este sub orice critica in legatura cu relatiile interumane ar trebui promovat altundeva poate la LEONI vorba lui SIMAN, dar cred ca acola iar trebui un dentist in maxim o luna .Ar pute participa la cursuri antifurie sau ar pute sparge niste farfurii ca poate-i trece

Anonim spunea...

tulai doamne,tat huc ma tramura cin'il vaz ca vine pa ulita.pape-l mama pa el,ca dragu' mnii !!!

EU spunea...

Sunteti intr-adevar niste anonimi, care habar nu aveti de gramatica limbii romane. Mai invatati baieti sa scrieti!Oare cum v-ati luat bacalaureatul? Daca il aveti...

Anonim spunea...

@5 mai 2010, 13:18
"Anteligentule"..., nu te-a invitat nimeni sa faci comentarii sau analize pe text, iar daca "EU" este numele tau...tot ANONIM vei ramane...!!!!

Un agent ofticat spunea...

@ 5 mai 2010, 13:18
Mai Prutenica, eu speram sa citesti comentariile cu gura deschisa in proportie de 96,32111% ca altfel dai impresia ca e ceva de capul tau sau mai precis ca esti unul din obiectele zburatoare neidentificate (OZN) din unitatea noastra.
Daca te intereseaza comentariile de pe blog citestele si tinele pentru tine, nu te mai da interesant ca mirosi a sef... Despre celelate greseli sper ca sunt scuzabile din moment ce ma grabesc sa nu ma detecteze sefii ...

Imhotep spunea...

@ 5 mai 2010, 13:18
Anonimule critic literar, sa inteleg ca nivelul tau inalt de cultura nu-ti da voie sa inghiti greselile facute de postatorii acestui blog? Nu zic, ar fi ideal sa scriem corect romaneste dar, daca ar fi sa aleg intre unul cu cunostinte de gramatica limitate si unul cu coloana vertebrala, l-as alege pe ultimul. Imi inchipui ca nici bunicii sau strabunicii tai -poate nici parintii - nu scriau corect, pentru ca n-au avut posibilitati sa invete la scoala, dar, nu-i asa, iti aduci aminte cu mare drag de ei si poti sa bag mana in foc ca erau oameni deosebiti. Asadar, nu gramatica il face pe om...

Anonim spunea...

ma tot mir ce exemplare traiesc pe pamant,care stiu gramatica si alt-ceva nimic,nada ,niente etc.
acum ai ce analiza pe tex ?
daca nu ai ,uitate in oglinda poate vomoti si-ti revi.

Anonim spunea...

@5 mai 2010, 13:18 Bai cocoficule,vezi ca esti pe linga subiect!Daca ai ceva de spus legat de tema in curs spune-ne,daca nu "HAI PA"!La prima disertatie pe teme literare si gramaticale care va avea loc,vei fi invitat de onoare,dar pina atunci LASA-NEE,LASA-NEE !!!

Anonim spunea...

@13:18 ``EU`` scris cu majuscule!Hmm! Oare nu esti prea plin(a) de tine? Vezi sa nu dai pe afara si sa ne improsti si pe noi ignorantii cu preastiinta matale...
Daca pentru tine faptul ca ti-ai ``luat``bacalauretul e o mare performanta sa fi sanatos ( de parca ai fi escaladat Everestul..)desi probabil ai facut-o inainte de `89 cand profesorii erau sanctionati daca scoteau prea multi ratati..
Intre timp ai absolvit poate si Spiru` sau Goldisu` ca de la Harvard nu ajungeai la parnaie si acum te dai rotund(a) nevoie mare.Mai bine lasa-ne si o sa-ti multumim poate candva.

TOT EU spunea...

Ma bucur ca v-am dat un subiect de discutie....Ha, ha...

Mamulos spunea...

N-ar trebui sa ne departam prea tare de subiect si sa ne lasam purtati in discutii despre nimic, destabilizati de persoane care au interesul sa descurajeze exprimarea libera a ideilor.
Revenind la subiect eu cred ca ar trebui sa fim noi insine primii avocati ai actiunilor noastre si sa nu incercam sa ne turnam mai multa cenusa in cap decat e cazul. Sa luam aminte la declaratia data de directorul penit. Gherla in legatura cu eliberarea din greseala a unui detinut inainte de termen " Nu fiti rai... ".A nu se intelege ca sunt de parere sa musamalizam evenimentul dar nici sa acuzam niste oameni doar prin simplu fapt ca detinutilor le-a venit dorul de duca cand acestia se aflau in serviciu.Ca au observat ei, ca au fost instiintati despre intentie, aste oricum meritul lor si cel mai mult conteaza finalitatea actiunii, iar intentia , nu se poate pune decit in seama faptuitorilor si a situatiei precare a sistemelor de siguranta si imprejmuire.