vineri, 30 aprilie 2010

Diferenţele dintre tine şi şeful tău...


1.Dacă ţie iţi trebuie mai mult timp să faci ceva, eşti prea încet. Dacă şefului tău îi ia mai mult timp să facă ceva, el e minuţios.
2.Dacă tu nu faci ceva, eşti leneş. Dacă şeful tău nu face ceva el, e prea ocupat. 3.Daca faci o greseala, esti un idiot. Daca seful tau face o greseala, el e doar un om.
4.Dacă faci ceva fără să-ţi fie cerut acest lucru, îţi depăşesti atribuţiile. Dacă şeful tău face ceva fără a-i fi spus, asta se cheamă iniţiativă.
5.Dacă te împotriveşti la ceva, eşti un catâr. Dacă şeful tău se împotriveşte la ceva, el e ferm.
6.Dacă încalci o regulă de etichetă, eşti un necrescut. Dacă şeful tău încalcă mai multe reguli de etichetă, el e original.
7.Dacă şeful te place pentru ceva, eşti un lingău. Dacă şeful tău este plăcut de şeful lui atunci este cooperativ.
8.Dacă ieşi din birou, se spune ca eşti la plimbare. Dacă şeful tău iese din birou, el e plecat cu treburi.
9.Dacă arăţi cândva palid, eşti o faţă palidă. Dacă şeful tău arată palid, el trebuie să fie foarte bolnav.
10.Dacă te ceri acasă, trebuie să ai ca scuză ceva de genul: şedinţă cu părinţii. Dacă şeful tău se cere acasă înseamnă, că a lucrat prea mult.

14 comentarii:

Anonim spunea...

Din intamplare si fara voia noastra, traim intr-o LUME PLINA DE PARVENITI, INFATUATI, TRADATORI, DESPOTICI, ADUNATI INTR-UN SISTEM SAU IN MAI MULTE SISTEME., O LUME TRISTA, FATARNICA, PERVERSA, DEGRADANTA, PERDANTA, RIDICOLA, SARACITA, PROFUND IPOCRITA SI IMORALA...in care sefii isi au rolul lor in aceasta lume unde unii dintre ei stiu sa o faca mai placuta si mai suportabila...iar altii nu fac altceva decat sa emita acuzatii fara nici un suport...doar ei sunt SEFII....

Anonim spunea...

Un şef bun e luat de fraier. Un şef rău e criticat şi înjurat, un şef perfect nu există sau poate îmi daţi voi definiţia şefului perfect....

Anonim spunea...

@16:40 Da un exemplu de sef bun de la noi si-ti dau pe urma cateva de exemple de sefi daca nu rai ,doar sefi si atat....

Anonim spunea...

Vreau sa spun ca,nu toata lumea provine din lumea din care vii tu...
Daca ai baut cerneala,in loc sa inveti cind a fost cazul (macar in liceu) nu e vina ta!
Trebuie sa te suportam si pe tine si sa te lasam sa bati in continoare toaca,sau grilajele...
Nu am mai postat pina amu
sper sa iasa bine
referire la 30 aprilie 2010, 16:21

Anonim spunea...

@ 30 aprilie 2010, 22:21
No bine ma, daca nu ai postat pana amu sa stii co iesit bine ma..., ca uite ti-o aparut postarea ma ciocoflenderule...si sa mai postezi ca tare mi-o tihnit cand ti-am citit comentariul :) :)

Anonim spunea...

@ Anonim 30 aprilie 2010, 22:21

Nu-i bai. Dar cerneala ai baut-o tu pe toata. Nu-s Pruteanu. Totusi "continoare" si "pina" se aude "pana" la cer. Balaceste-te in "continuare" in sangele tau albastru. De la Codlea te salutam si ne lipsim de ofiteri "dastepti" ca tine. :*
Iar pentru greata iti recomant celebra lamaie.

Anonim spunea...

Romania "tara ghioceilor", invatam de mici sa ascultam de cei mari nu pentru ca asa este corect si bine ci pentru ca asa vor ei! Daca ai in subordine cel putin doi oameni esti "sef" daca indrumi doi oameni sa isi faca treaba esti "fraier".

Anonim spunea...

Fiecare are un sef, sefut sau sefa...intotdeauna, dar intotdeauna sefii au dreptate, ei niciodata nu gresesc dar il vede oaia neagra ("prostu satului")intodeauna pe subordonatul lui care vorba aia : el pe cine sa mai puna vina????...doar pe ppl?!...De cate ori nu am auzit ca nu ne facem treaba, mai voalat sau nu unii sefi merg pana acolo ca iti spun ca esti tampit (respect zero)....dar ei, oare cum cum ne SPRIJINA, cum ne INDRUMA in munca asta de penitenciare??...FOARTE SIMPLU : DAND DISPOZITII (legale sau mai putin legale) iar in cazul in care nu iese BINE ceva...cauta un subordonat pe care sa arunce vina...Acest lucru nu se numeste cum le place sefilor nostri sa spuna LUCRU IN ECHIPA...La Bistrita echipa SEFILOR lucreaza intre ei...iar "amaratul" intradevar lucreaza in echipa cu colegii lui de pe schimb , de la escorte pentru ca altfel nu se poate..., diferente ar mai fi si vor mai fi in continuare atata timp cat sefii nostri nu fac nimic in ceea ce priveste MENTALITATEA...Domnilor SEFI, suntem in anul 2010...INCERCATI sa fiti apropiati subordonatilor dumneavoastra, incercati sa-i sprijiniti in munca de penitenciare, incercati sa-i intelegeti...OARE S-AR PUTEA ??????

Un agent ofticat....

Anonim spunea...

@3 mai 2010, 10:49
Colega, vorbesti de lucruri "sfinte": lucru in echipa, sprijin, indrumare, intelegere ...sefii nostri dau dispozitii, sesizeaza comisii de disciplina, se ocupa de bunastarea protejatilor...sub nici o forma nu o sa gasesti sprijin si indrumare (reala) spre exemplu de la un ST care se crede pe bune ca dupa ora 15.15 este director, iar daca cumva soliciti prezenta acestuia pe o sectie de detinere din diverse motive acesta incepe sa te chestioneze prin telefon: "tu ce-ai facut ma pana acum ??...nu poti sa-l rezolvi tu??"...iar in acel moment supraveghetorul mai incearca sa dreaga putin busuiocul cu ppl-ul nervos si irascibil (intervine orientarea)sa-l convinga de faptul ca ST-ul este prins intr-o "multitudine de activitati" si va trebui sa dea dovada de intelegere..., acesta este de fapt sprijinul si indrumarea sefilor nostrii dar acestia sunt "EXCEPTIONALI" si te "lucreaza" de fiecare data cand imaginea profesionistului din ei si-a bunului samaritean este afectata...: IUBITI-VA MULT.....!!!!!!!!!

Anonim spunea...

Din pacate atitudinea acestora, vis-a-vis de subordonati, lasa si va lasa intotdeauna de dorit.Au apucat-o pe acest drum si asa vor continua pina la pensie si majoritatea au sub 45 de ani,unii si sub 40.Era de asteptat ca cei sub 40,sa dea dovada de "open mind",dar se vede treaba ca este un concept necunoscut pentru ei si lipsit de orice valoare.De cind cu blogu',parca stau pe jar.Uitati-va in jur si le veti vedea privirile"blajine"si pline de "compatimire",priviri care nu prevestesc nimic bun.Brr...tremur tot de frica!!
Vax albina, crema pocus.

Anonim spunea...

Cele cinci porunci ale vietii:

Sa nu gandesti

Daca gandesti, sa nu spui.

Daca spui, sa nu scrii.

Daca scrii, sa nu semnezi.

Daca semnezi, sa nu te miri.

Comentariile sunt de prisos.......

Anonim spunea...

Sunt supărat pentru că îmi trăiesc viața după gratii invizibile impuse de sistem, pentru că nu am dreptul la replică , da, simt durere și supărare pentru că atunci când îndemn oamenii să fie sinceri şi corecți, să aibă demnitate și respect reciproc, ei mă privesc ca pe un naiv, ca pe un trădător de sistem, sau în cel mai bun caz ca pe un nebun. Mă simt și responsabil de situația asta pentru că de foarte multe ori am stat şi am privit de pe margine ca şi mulţi alţi colegi, dar și incapabil să schimb rapid lucrurile, tot ce pot face e să continui să rezist și să cred în schimbare...în această schimbare de mai bine... care parcă nu mai vine......, voi ce faceţi aici pe acest blog (ca şi alte bloguri) este un lucru minunat : aţi avut curajul să deschideţi porţile comunicării între dumneavoastră, porţi, care au fost închise şi asigurate multă vreme de oameni aserviţi acestui sistem care nici în momentul de faţă nu reuşesc să comunice cu oamenii din jurul lor...

Un coleg din acelaşi sistem care vă stimează...

Anonim spunea...

@3 mai 2010, 14:12
Asa cum suna cele 5 porunci..., cam asa si-ar dori sefii angajatii :
1. Sa nu gandeasca
2. Sa nu-si exprime nemultumirile
3. Sa execute toate deciziile lor (bune,rele) fara sa aiba "tupeul" sa comenteze
4. Sa semnezi, ca sa te pot vana mai bine "ANONIMULE" care esti...
Daca indeplinesti toate aceste conditii cumulativ ai toate sansele sa devii "omul lunii" si sa apari in "cronicuta" noastra obiectiva, ca de, te pliezi pe cerintele sistemului penitenciar...

Anonim spunea...

@3 mai 2010, 13:05
"Vax albina, crema pocus" - ptr. cei care nu intelegeti sensul cuvintelor :
Pai e simplu prieteni...ce sloboz sa insemne altceva decat, nimic, nada...ceara de albine...Cica era o gluma mai veche cu Dem Radulescu (mare actor) in care el zicea "Vax albina, crema puca". Ideea e ca el folosea expresia pe post de "canci", nimic...cam ce ne da noua guvernu de fiecare data: cel mult promisiuni care pentru noi sunt "Vax" (forma mai scurta a expresiei).

...sper ca la asta te refereai colega : @ 3 mai 2010, 13:05