miercuri, 8 iunie 2016

OUG privind salarizarea este sublimă, dar lipsește cu desăvârșire...în ceea ne privește !

În afară de faptul că proiectul OUG ce își propune să modifice OUG 57/2015 privind salarizarea în sistemul bugetar, reușește să producă mai multe inechități decât erau înainte ca un Guvern ce trăiește în altă lume, să vină și să propună o prostie mai mare decât cea rezultată din răzvrătirea ,, tinerilor frumoși și liberi”, suntem în paradoxul în care deși propunem soluții și avem și banii( lucru ce nu se întâmplă în celelalte structuri din sistemul de apărare), suntem în situația  în care nimeni nu înțelege că trebuie îndreptată nedreptatea, ce se întrevede a se întâmpla celor 12500 de salariați din sistemul penitenciar. Dar așa se întâmplă când ești o structură pentru care hotărăsc alții.

Azi, de dimineață, am participat la Comisia de dialog social desfășurată la Ministerul Muncii, pentru a discuta proiectul de OUG privind salarizarea. Sentimentul a fost că lucrurile erau deja hotărâte, deși sindicatele din sistemul penitenciar au oferit o soluție ce ar fi reușit să elimine discrepanțe salariale, pentru aproximativ 10500 de salariați, discrepanțe rezultate din diferențele de procente aplicate la salariu la sfârșitul anului trecut.

Începând de acum înainte, toți vă trebui să ne luăm soarta în mâini și să transmiteți reprezentanților acestui stat că ne vedem obligați să nu ne mai pese, să nu ne mai sacrificam și în același timp să cerem acestor reprezentanți, la orice nivel că vrem să fie aplicată legea.     Dacă am închis ochii de atâtea ori, sacrificându-ne tot ce era mai de preț pentru fiecare dintre noi, respectiv familia, am ajuns la concluzia că acest sacrificiu nu merită prețul.

Deci, dragi guvernanți, șefi și tot felul de ordonatori de suflete, așteptați-vă să nu ne mai pese. Și dacă prețul vi s-a părut prea mare să vă așteptați ca de acum înainte, efortul nostru să nu mai aibe preț.

Sursa : F S A N P

Niciun comentariu: