marți, 28 iunie 2016

O ADRESA CARE INCURCA SI MAI MULT

Ziua de 29 iunie. Ca de fiecare data, trebuie sa se intample pe ultima suta de metri si ca de fiecare data, incomplet, cu o exprimare care nu este lamuritoa-re si cu prejudicii pentru personal. De fiecare data la insistentele sindicatelor.descărcare Justitie
Obtinuta dupa indelungi negocieri, avand temei legislatia muncii, ziua de 29 iunie am dorit sa fie recunoasterea muncii unei categorii sociale care a sacrificat totul pentru ca aceasta institutie, Administratia Nationala a Penitenciarelor sa stea demna, alaturi de celelalte structuri din sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala. Am crezut ca asumata prin Acord, alaturi de Ministerul Justitiei, aceasta zi va reprezenta un mod in care lucratorul de penitenciare este evidentiat, cu tot ce reprezinta el. Vor beneficia de aceasta zi cei care lucreaza in ziua de 29 iunie la 8 ore, iar pentru cei care lucreaza in tura sau program de 12/36 in data de 29 iunie, cel mai probabil se va acorda tot zi libera platita, nefiind agreata varianta platii de 75%, desi in adresa ANP se cer lamuriri in acest sens.
Din pacate, asumarea reprezinta un concept care in actul mamagerial din sistemul penitenciar nu exista. Incepand cu cei care au semnat Acordul colectiv si terminand cu directorii de unitati, obligati sa-l puna in practica asa cum a fost el semnat. Toti se ascund dupa vorbe, iar prin atitudine, murdaresc efortul tuturor celor care slujesc in aceasta institutie. Drept pentru care si reactia noastra, in perioada urmatoare, va fi pe masura.
Ziua de 29 Iunie ramane in continuare o zi a unora si nu a tuturor, asa cu transmitem cu prilejul diferitelor intalniri. Conceptul de impreuna nu reprezinta tot personalul, nici macar intr-o zi care ne-am propus sa fie a noastra.
 adresa 29 iunie.pdf 

Niciun comentariu: