vineri, 27 mai 2016

SESIZARE CNA

Liv
MAY 26, 2016 AT 13:04                                                                                              Buna ziua!
Dragii noştri lideri de sindicat, de ce nu luam atitudine cu denigrarea ce se face în presa, în special la Realitatea TeVe,
având în vedere inepţiile invitaţilor şi a moderatoarei şi nu în ultimul rând marele interes politic de a nu fi condamnaţi cu închisoarea cei cu “gulerele albe”!!!  


anonim                                                                                                                                        MAY 26, 2016 AT 16:49
Atitudine trebuie sa ia ANP ul, nu sindicatul.
Tu crezi ca televiziunile primesc sindicalistii nostri in platoul de filmare fara sa aiba iei interes sau fara sa platim.


Nici sindicatele, nici ANP-ul nu pot lua o atitudine normala in conditiile in care articolele denigratoare la adresa sistemului penitenciar si la adresa personalului administratiei penitenciare sunt comandate din penitenciar, fiind rezultatul intereselor obscure, ale „gulerelor albe” sau ale  patronilor trusturilor TV aflați în penitenciare. Sau cum scria un prieten pe un site:

Dar, nu e de vina penitenciarul ca infractorii cu bani, care au furat milioane,  au ajuns la dansul. De vina sunt cei care au comis-o. Si, regula e simpla: nu va place la puscarie – ca e moderna sau nu – stati fratilor acasa! Nu mai furati! Stiu, e greu! Dar, milioane de romani demonstreaza ca se poate trai si fara sa furi.
Asa ca, geaba va cainati prin jurnalistii pe care-i platiti. Doar voi sunteti de vina pentru ca sunteti in puscarii! Si, poate ca daca nu furati milioanele alea era mai bine si in penitenciare, si in spitale si in scoli! Si, da, degeaba plangeti ‘jurnalisti’ care nu puteti trai decat finantati de infractori! Toate sunt pana la o vreme. Si, voi o sa dispareti odata cu finantatorii vostri infractori. Nu azi. In curand.

In cazul de fata, un moderator TV, cu un patron de post TV plans in direct pentru o asa-zisa tragedie petrecuta in penitenciar, cu bocitoare aflate in platou pentru preturi de 500 euro/emisiune, nu numai ca a devenit agresiv in apararea acestuia, dar, mai mult de atat, a incercat sa inoculeze opiniei publice un sentiment de dezgust si ura la adresa unei intregi categorii profesionale.

Trecand peste impresia lasata necunoscatorilor prin manipularea opiniei publice din interes personal, cele petrecute in ultimele zile in emisiunea „Deschide lumea” de la Realitatea TV, au un spectru penal, organele abilitate ale statutului trebuind sa se autosesizeze.

Remarcile și imaginile prezentate au rolul de a crea opiniei publice falsa impresie a existenței unor condiții improprii de deținere, a unui personal al administrației penitenciare agresiv și torționar, de natură a crea premisele unor propuneri legislative privind neaplicarea pedepselor cu închisoarea pentru infracțiunile economice (invitat emisiune, avocat –25.05.2016) dar si de a timora personalul sistemului penitenciar cand, in exercitarea atributiilor de serviciu, au de-a face cu moguli ai presei, fosti sentori sau diplomati, oameni marcanti de afaceri. Toate aceste masinatiuni intrand sub spectrul infractiunilor contra infaptuirii justitiei.

Si noi, putem lua atitudine sesizand Consiliul National al Audiovizualului, pentru a opri acest atac murdar la adresa noastra, a personalului administratiei penitenciare, descrisi de diversi neicanimeni, bocitoare platite din platourile TV, ca: tortionari, agresivi, corupti.                                                                                                                      
Cei ce doriti sa luati atitudine si sa va aparati onoarea si demnitatea de functionari publici cu statut special in fata celor platiti de infractorii aflati in custodie, sunteti invitati sa va inspirati din sesizarea de mai jos, adresata CNA, si, sa o completati conform propriilor opinii, accesand ulterior un simplu link unde se completeaza o sesizare online. Continutul si formularul le gasiti mai jos.

http://www.cna.ro/Formular-de-sesizare-Radio-TV.html

În zilele de 23, 24 si 25 mai, începând cu ora 18:30 postul REALITATEA TV a difuzat emisiunea “Deschide lumea”, în cadrul căreia s-au făcut remarci ofensatoare și jignitoare la adresa personalului administrației penitenciare aceștia fiind prezentați ca torționari și agresivi.
Mai mult de atât, au fost prezentate, INTENȚIONAT, imagini de arhiva, ce nu reprezintă nici dotarea actuală a personalului (îmbrăcăminte, mijloace de transport deținuți), nici condițiile actuale de deținere (imagini din Penitenciarul Craiova de peste 10 ani vechime), nici condițiile igienico-sanitare actuale (afirmații legate de faptul că deținuții strâng apă de ploaie în lipsa apei potabile – Lavinia Șandru, 25.05.2016).

 TOATE acestea fiind de natură a supune oprobiului public o întreagă categorie de salariați, prezentată ca una formată din personal cu mentalitate învechită ce trebuie schimbați și înlocuiți cu personal tânăr, care să nu mai permită așa-zise abuzuri la adresa deținuților.
 De asemenea remarcile și imaginile prezentate au rolul de a crea opiniei publice falsa impresie a existenței unor condiții improprii de deținere, a unui personal al administrației penitenciare agresiv și torționar, de natură a crea premisele unor propuneri legislative privind neaplicarea pedepselor cu închisoarea pentru infracțiunile economice (invitat emisiune, avocat –25.05.2016),
 În conformitate cu legislația CNA  vă solicit să dispuneti sancționarea drastică a postului REALITATEA TV.

Alin POPESCU
Membru BEx – Sindicat PAJURA

Sursa : FSANP

Niciun comentariu: