miercuri, 6 aprilie 2016

Întâlnire între cuvântul de ministru și orice…

Aleg orice. Azi urma să aibă loc întâlnirea între ministrul justiției și sindicate. La invitația ministrului. Am mers la întâlnire și ce să să vezi? ProstealaLa întâlnire era prezent d-l Cătălin Lazăr, secretar general al MJ, d-na Crina Morteanu, consilier al ministrului justiției, d-l Cătălin Bejan, director general al ANP și personal specialist, asimilat magistraților. Din partea sindicatelor a fost subsemnatul, din partea FSANP și Mihaela Neacșu de la SNLP.

Ministru nicăieri. Am întrebat pentru ce ne-am adunat și unde este doamna ministru, iar domnul Cătălin Radu ne-a răspuns că datorită întrebărilor ce le adresasem cu 3 zile înainte, respectiv cu scoaterea personalului de penitenciare din sistemul de apărare, ordine publică securitate și siguranța națională, precum și stadiul aprobării OMJ cu lentilele, au făcut-o pe doamna ministru să stabilească această întâlnire.

Cât despre doamna ministru, se afla la CSM.  Când am cerut domnului Cătălin Radu să ne explice ce este cu această situație, acesta ne-a comunicat că a fost mandatat să ne spună că în legătură cu problemele ridicate, răspunsurile sunt următoarele:

                             
1. ministrul nu a cerut scoaterea personalului de penitenciare din sistemul de apărare ;
2. aprobarea OMJ ptr. decontul lentilelor se va face în perioada imediat următoare;

Dacă mai ieri credeam, că trebuie să așteptăm ce spune ministrul, azi am mari îndoieli. Și asta numai datorită atitudinii. Dacă mă întrebați pe mine, cred mai degrabă pe hoțul prins în flagrant că nu a furat, decât pe ministrul justiției.

Recunosc că actualul ministru al justiției reprezintă o mare dezamăgire. Și o spun, numărându-mă printre cei care au crezut în ideea că omul Raluca Prună, are nevoie de înțelegere în virtutea faptului că este femeie, gestionează un sistem ce-l înțelegi greu dacă îl vezi din afară, crezi cu greutate ca oamenii ce-l compun reprezintă o categorie de salariați, pe care  societatea îi sacrifica, pentru a-și asigura confortul libertății.

Ei, așa cum exprima doamna ministru, nu-și pot permite luxul respectării drepturilor omului, în ce-i privește.

Joi, e Comisia pentru dialog în sistemul penitenciar. Am cerut celor prezenți, să transmită doamnei ministru să facă efortul că măcar la această întâlnire să participe, să-și asume direct în față că nu a făcut afirmațiile ce le neagă prin interpuși, să semneze ordinele de ministru ce s-a angajat ca le semnează. Și vreau că Ministrul Justiției să dovedeasaca că este mai presus decât toate îndoielile exprimate de salariații ce-i are în coordonare directă. Din păcate, cred că numai eu vreau. Domnia sa, tot din păcate, nu. Și asta pentru că vrea să-și demonstreze dumneaei că poate, și poate nu numai dumneai.

Sursa : FSANP

Niciun comentariu: