vineri, 5 septembrie 2014

Sporul de studii superioare...

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) clarifică zvonul DISCRIMINĂRII acordării sporului de studii superioare agenților de Poliție.

NU ESTE DISCRIMINARE!

În sistemul penitenciar, angajații care au beneficiat de sporul de studii superioare până la data de 31 decembrie 2009, nu au pierdut ulterior acest drept, dacă nu si-au schimbat domeniul de activitate.
Angajaților de la Ministerul de Interne, din cauza unor inadvertențe, acest spor de 25% din salariul de bază le-a fost sistat. Intenția ministrului Gabril OPREA a fost una REPARATORIE, deoarece acelor angajați din Poliție le-a fost sistată acordarea sporului de studii superioare în mod eronat.

In sistemul penitenciar nu s-au strecurat asemenea erori, angajații care au beneficiat până în 2009 de sporul de studii superioare beneficiază și astăzi, cu o singură condiție: să nu-și fi schimbat domeniul de activitate.

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica DAJBOG, a explicat că măsura luată de ministrul Gabriel OPREA a fost una REPARATORIE  și se aplică EXCLUSIV agenţilor de Poliţie cu studii superioare care nu şi-au schimbat domeniul de activitate pe care îl aveau în 31 decembrie 2009, atunci când au fost suspendate sporurile pentru personalul bugetar.

În concluzie, angajații care nu au beneficiat în 31 decembrie 2009 de sporul de studii superioare, NU BENEFICIAZĂ nici acum, nici în POLIȚIE și nici in SISTEMUL PENITENCIAR.

Sursa : FSANP

Niciun comentariu: