sâmbătă, 14 septembrie 2013

Ne mai lăsăm furaţi?

S-a intamplat, am piedut la salarii, am pierdut din drepturi. N-am reactionat. Ne mai lasam furati si de data asta? Guvernul pregateste, pare-se, intrarea in vigoare a unei legi de salarizare care, pe simulari, arata ca o mare parte a angajatilor din penitenciare pierd la bani. Sigur, nu-i motiv de panica, trebuie totusi sa ne pregatim pentru ce-i mai rau si pentru reactie. Sindicate, angajati, institutii.

In cursul saptamanii viitoare revenim cu detalii. Ministerele nu stiu prea bine ce a dorit Guvernul sa obtina din simulari, insa cel putin momentan, datale nu sunt deloc incurajatoare. Nu putem deci iarasi sta linistiti, in speranta ca trece si ca nu ne atinge. Avem deja o istorie, iar lipsa de reactie stim cat ne-a costat. Geaba negocieri, daca sindicalistii nu participa pana la ultimul si sprijina fara tragere de inima reprezentantii.

Ne pregatim deci. Un plan de actiune este in discutie. Momentan, suntem la etapa de informare si avertizare publica. Trebuie inainte sa stim ce ne poate astepta si care sunt obiectivele Guvernului. Mai bine consumam energie in a ne pregati decat sa fim luati prin surprindere de nu-s ce ordonanta data peste noapte pe motive de, deva-ju nu-i asa, intelegeri cu FMI.

 Adresa Estimare Necesar de Credite


sursa : FSANP

Niciun comentariu: