duminică, 26 mai 2013

Penitenciarele, mass-media și politicienii

Penitenciarele au intrat în universul audiovizualului de câteva zile bune. De când cu încarcerarea latifundiarului, lumea politică și-a amintit că exista si unele clădiri în România, ale căror ferestre și uși sunt zăvorâte și au gratii și că aceste clădiri custodiază persoane care au săvârșit infracțiuni.

Politicienii (vezi: Victor Ponta, Robert Cazanciuc) și-au întors privirea spre sistemul penitenciar, găsindu-l lipsit de bani și supraaglomerat, dar domniile lor nu văd nicio soluție momentan. Au constatat și atât. Noi am rămas la fel, aceleași condiții de muncă, aceeași lipsă de personal, aceeași mentalitate îmbatrânită și opacă. Dar putem să ne lăudăm cu birocrația. Din asta avem din belșug. Ne lăudăm cu ea și mergem mai departe, târându-ne și acoperindu-ne de hârtii.

Dar, după cum bine știți că focul televiziunilor și ziarelor nu ține mult, în maxim o saptămână vom fi dați iarași uitării, asta în cazul în care o altă ”celebritate” nu este condamnată. În zilele acestea Administrația Națională a Penitenciarelor ar putea profita din plin de evenimentele recent petrecute pentru ca vocea sa să tragă semnale de alarmă și să arate opiniei publice că sistemul penitenciar se confruntă cu grave probleme.



sursa : FSANP

Niciun comentariu: