miercuri, 29 mai 2013

Bonul de carburant

Administrația Națională a Penitenciarelor primește de la Ministerul Finanțelor Publice – Direcția generală de programare bugetară lămuriri cu privire la decontarea cheluielilor de transport în situația deplasării functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare cu autoturismul proprietate personală.

Aprinsele diferențe de opinie între FSANP și ANP pe tema decontării cheltuielilor de transport ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare și anume bonul de carburant se pare că au fost lămurite de MFP.

MFP împărtășește opinia FSANP. Bonul de carburant NU trebuie să cuprindă întreaga cantitate de combustibil, acesta determinând doar valoarea carburantului pentru decontare.

Stimate domnule director general Claudiu Cătălin BEJAN, prin prezentul articol vă facem cunoscut faptul că în administrația penitenciară nu există o practică unitară referitoare la procedura decontării cheltuielilor de transport ale funcționarilor publici cu statut special în situația deplasării cu autoturismul proprietate personală, existând unități care solicită angajaților bon de carburant care să cuprindă întreaga cantitate de combustibil pentru decontare. Considerăm că aceasta practică este nelegală, deoarece există Normele metodologice privind drepturile de transport ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare care prevăd întocmai procedura decontării.

Drept pentru care, vă solicităm să luați toate măsurile necesare în vederea realizării unei proceduri unitare a modalității de decontare a cheltuielilor de transport ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare.

  Adresa Ministerul Finantelor Decont Transport


sursa : FSANP

Niciun comentariu: