vineri, 1 februarie 2013

Solicitare sprijin MJ



Nr 22/SNLP/01.02.2013
Nr 8/FSANP/01.02.2013

Catre
Secretarul general al MJ  dna Alexandra SINC


 Stimata dna secretar general

              Va rugam sa ne acordati sprijinul pentru preintampinarea unei situatii care se anunta deosebit de tensionata pentru sistemul penitenciar. Este vorba despre decizia Curtii de conturi nr XII/18.01.2013 (atasata) conform careia se stabilesc masuri privind popotele din ANP si unitatile subordonate.
              Conform deciziei atasate, privind ANP-aparat central este prevazut termenul de 1 februarie 2013 pentru suspendarea activitatii* iar referitor la unitatile subordonate este prevazut termenul de 31 iulie 2013 pentru intrarea in legalitate privind prevederile OUG 26/1994 respectiv includerea in costul hranei a tuturor cheltuielilor cu servirea mesei.

              ANP a transmis decizia tuturor directorilor de unitati informand cu privire la faptul ca popota din aparatul central se desfiinteaza de la 01februarie. Ca urmare, directorii de unitati s-au grabit sa procedeze in mod similar si au inceput sa inchida popotele din unitati in loc sa sa puna in aplicare decizia CCR cu termen 31 iul 2013.

             Astazi data de 1 feb 2013, am participat incepand cu ora 12,00 la sediul ANP la o dezbatere intr-un grup de lucru pe aceasta tema, iar reprezentantul auditului din ANP si un reprezentant DEA au fost de aceeasi parere cu sindicatele care au insistat pe detensionarea situatiei prin aplicarea progresiva si corecta a masurii CCR (evaluare, calcule, plan masuri, termene), astfel incat sa nu fie depasit termenul final stabilit pentru aplicarea masurii.

             Totusi restul participantilor la sedinta de astazi au inclinat pe a lasa unitatile sa desfiinteze popotele* pentru ca fiecare director raspunde pentru unitatea sa. Apreciem ca este gresita atitudinea ANP de inducere sau acceptare a masurii de desfiintare a popotelor din unitati si avertizam ca privire la faptul ca organizatiile sindicale nu vor avea de ales avand in vedere presiunile pe care deja membrrii de sindicat au inceput sa le faca si vor fi organizate actiuni sindicale pe aceasta tema in cursul saptamanii viitoare.

            Va rugam sa interveniti si sa opriti desfiintarea popotelor, in calitate  de coordonator al sistemului administratiei penitenciare!

 Cu deosebita consideratie

Florin schiopu
 Vicepresedinte FSANP

Stefan Teoroc
 Presedinte SNLP

Niciun comentariu: