vineri, 11 ianuarie 2013

Transparenta decizionala şi dialogul în sistemul Administraţiei Penitenciare

Administrația Națională a Penitenciarelor și Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor semnează în data de 21.12.2012 Acordul privind transparența decizională și dialogul în sistemul administrației penitenciare.
Domnul director general comisar șef de penitenciare  Marian Dobrică, se arată interesat să elimine carențele activității de reglementare provocate de lipsa transperenței decizionale și convoacă sindicatele la semnarea unui nou acord în acest sens.

Putem afirma că, în lipsa unei transparențe decizionale, normele sunt frecvent inlocuite sau mofidicate, fapt ce determină o puternică instabilitate legislativă și o accentuată nesiguranță a cadrului legislativ existent în sistemul penitenciar.

Beneficul aplicării principiului transparenței decizionale este creșterea încrederii în actele normative adoptate pentru sistemul penitenciar, având ca rezultat un grad sporit de respectare al legii, cu consecințe pozitive asupra încrederii în aparatul decizional.
În concluzie, transparenșa este o componentă esențială a elaborării actelor normative, componentă care menține echilibrul fiecărei părți interesate, elimină și combate ”orgia și corupția legislativă”.

Acord Transparenta Decizionala     
Sursa :FSANP

Niciun comentariu: