marți, 29 ianuarie 2013

Modificarea statutului sau modificarea modificării

Având până acum vreo șase modificări, prin legi sau ordonanțe, Legea 293/2004  urmează să intre din nou în chinul (re)facerii.
 
Și asta ca urmare a propunerilor însumate de Ministerul Justiției și trimise sindicatelor pentru a-și da cu părerea despre ceva, care are pretenția a fi cartea de căpătâi a funcționarului public cu statut special.

În propunerile MJ, nimic care să dea o identitate acestui corp profesional, nimic care să clarifice evoluția în funcția publică, nimic care să clarifice multe din lucrurile care fac greoaie aplicarea prevederilor acestei legi, oarece interes vizavi de fpss din Ministerul Justiției. Nu știm câți sunt și ce fac în minister. Sunt în schimb asimilați salariaților din sistem.

Organizațiile sindicale au reacționat și propun crearea unui grup de lucru care să elaboreze o lege, lege care să ne identifice ca făcând parte din instituțiile statului, cu un aport important de resurse umane și efort pentru creșterea siguranței cetățeanului și a tot ce inseamnă ordine publică. Avem propuneri, le-am transmis.

Așteptăm reacția partenerilor de dialog social, credem că odată puși la aceeași masă putem crea o lege care să ne reprezinte și  să ne ofere un loc onorabil în toată această construcție ce se definește ca fiind sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională.



sursa : FSANP

Niciun comentariu: