duminică, 19 august 2012

Pleacă ai noştri, vin ai voştri!

Administratia Nationala a Penitenciarelor reuseste sa ne surprinda din nou,   prin faptul ca incepand cu data de 16.08.2012, prin decizia Directorului general al ANP nr. 748/16.08.2012, domnul comisar de penitenciare PACURAR GAVRIL, de la Penitenciarul Gherla se imputerniceste in functia de director adjunct II siguranta si regim penitenciar  pentru o perioada de 6 luni, dar nu mai mult de data ocuparii functiei prin concurs, in conditiile legii (…de parca ANP respecta prevederile LEGALE cu privire la imputerniciri).

Curios este faptul ca nimeni nu a stiut nimic despre aceasta miscare  pe care au „executat-o” cei din ANP,  in contextul in care imputernicirea domnului comisar de penitenciare TATAR DINEL in functia de director adjunct siguranta si regim penitenciar  expira in 25.11.2012. In acest moment nu avem informatii conform carora s-ar fi discutat in Consiliul de conducere al ANP aceasta decizie, fapt care ne face sa credem ca de fapt aceasta decizie a fost luata la „varful” conducerii administratiei fara a fi discutata in consiliul de conducere. In acest context ne permitem sa-l intrebam pe domnul director general al ANP un singur lucru : cand, cum si in ce conditii se aplica la nivelul ANP TRANSPARENTA DECIZIONALA ?

Nu ne permitem  sa facem o analiza profesionala a celui caruia i-a fost revocata imputernicirea (are cine sa o faca slava domnului) pentru a „ghicii” motivele care au stat la baza acestei  revocari,  insa tindem sa credem ca exista o motivatie solida in acest sens.

Mai mult,  ar fi foarte interesant de stiut CINE si CE l-a recomandat pe domnul comisar PACURAR GAVRIL pentru a fi imputernicit pe functia mai sus amintita in unitatea noastra….,  avand in vedere faptul ca la nivelul Penitenciarului Bistrita mai sunt domni ofiteri bine pregatiti profesional  si care indeplineau toate conditiile ocuparii prin imputernicire al acestei functii.

Despre activitatea domnului cms.Pacurar Gavril din cadrul Penitenciarului Gherla nu stim prea multe, stim doar ca in 2011 a participat la concursurile de avansare , din sursa interna pentru functia de sef sectie, fiind declarat RESPINS cu nota 5,36.


Facand abstractie de cele scrise mai sus, îi uram domnului comisar PACURAR GAVRIL  succes in functia pe care tocmai a fost imputernicit si ne exprimam speranta ca domnia sa pe parcursul sederii in unitatea noastra sa dea dovada de corectitudine, impartialitate si respect in relatiile cu personalul din subordine…reamintindu-i faptul ca munca intr-un penitenciar se face IN ECHIPA.



15 comentarii:

Anonim spunea...

Ati descris bine situatia. Sper ca d-l Pacurar sa fie solutia agreeata de ANP in perspectiva scoaterii acestei functii la concurs, pentru a nu fi favorizati ofiteri din unitate prin imuternicire pe functie.
Daca lucrurile stau altfel avem de-a face cu acelasi management dezastruaos al resurselor umane practicat de ANP, Făcând abstractie de "profesionalismul" dovedit al domnului Pacurar, A.Np isi mai permite să împovăreze bugetul statului şi cu costurile de chirie si transport ce se cuvin unei persoane detasate pentru bunul mers al sistemului.

AdMin spunea...

@19 august 2012, 21:50

Aveţi dreptate şi subscriu la ceea ce aţi spus..., în ceea ce priveşte acei "ofiţeri favorizaţi" prin împuterniciri, recordul absolut este deţinut de către "campionul en-titre al împuternicirilor" d-nul comisar BARNA DANIEL care este cel mai "longeviv" împuternicit din Penitenciarul Bistriţa...si culmea, ÎNCĂ MAI REZISTĂ, în condiţiile în care domnia sa NU ÎNDEPLINEŞTE CERINŢELE ocupării acestui post. Şi ANP-ul ignoră "strigătele" noastre cu referire la RESPECTAREA LEGALITĂŢII în ceea ce priveşte împuternicirile. Până când? Vom vedea....

Anonim spunea...

EX-imputernicitul era deja depasit de situatie fapt pentru care era necesara schimbarea din aceasta functie.Stati linistiti ca sunt destui care saluta "debarcarea" acestuia, in ultimul timp gafand in mod lamentabil in unele situatii, dovedind astfel ca nu are calitatile si pregatirea profesionala necesara pentru ocuparea acestei functii. In ceea ce-l priveste pe "noul" ocupant al acestei functii ramane de vazut ce "potenta" profesionala are?!

AdMin spunea...

@ 20 august 2012, 07:01

...a fost alegerea domnului director şi domnia sa îşi asumă cu maximă responsabilitate toate propunerile făcute. Ei, se pare ca cel puţin în acest caz nu a fost alegerea potrivită. Ar fi totuşi interesant de urmărit cum va coabita cu noul împuternicit?!

Anonim spunea...

Ce potenta profesionala poate sa aiba musiu Pacurar cu 5,36?Nota asta spune multe,dar sa speram ca nu este de tipul celorlalti doi fosti DASDRP-ei pe care i-am avut.Oricum pina la proba contrarie WELCOME, MISTER PACURAR,WELCOME !!!

Anonim spunea...

Uita-i un lucru:Ce culoare ai la singe Mister Pacurar?

Sorin Dumitrascu spunea...

Imputernicirea ilegala a cetateanului Barna Daniel e subiect de discutie la ANP de luni bune. Desi in Consiliul de conducere al ANP s-a stabilit schimbarea din functie a individului si sunt alte optiuni dirctorul Șiman insistă să-l țină în funcție.

Anonim spunea...

Buna ziua
De ce nu a fost imputernicit director adjunct Gavrilas Ovidiu ?, cat a fost director la Vaslui, bineinteles imputernicit, a facut treaba buna. Trebuia sa vina cineva din Ardeal ca sa se miste cat de cat treburile in unitate.

Anonim spunea...

@21 august 2012, 11:39
Lasa-ne bai cu Gavrilas-ul tau,ca nu-i nimeni curios de el.Ce vezi tu asa grozav la el?N-ai pe umarul cui sa plingi?Cu ce a excelat pe timpul cit a fost DASDRP la noi sau director la moldoveni?

Anonim spunea...

21 august 2012, 11:39
Daca Gavrilas a fost bun acolo la voi, la Vaslui, el a fost cel care a facut sa miste lucrurile in unitatea voastra,inteleg ca pe acolo, de fapt, ati avut numai panarame de ofiteri .

Anonim spunea...

Io propun sa-l imputerniceasca pe Circu...

Anonim spunea...

@22 august 2012, 11:29
La oi in Sigmir sa-l imputerniceasca pe circu,ca doar pentru aia e bun.problema e ca nici la oi nu participa la pregatire(-a inaintea mulsului) daca nu e pus in functia care il unge la suflet.Vi-l imaginati voi pe circu baci la stina?Stind ase in doru lelii, sprijinit in bita cu banderola pe mina,strigind dupa magar:Hai libere!

Anonim spunea...

fara cenzura admin-ule(ca nu e cu injuraturi)

Anonim spunea...

@23 august 2012, 21:11

Degeaba te zbati colega, dupa umila mea parere omul acesta ar trebui trimis la un consult psiholgic, pe bune! Nu vorbeste cu nimeni, exceptie facand doar sefii lui care sunt numai de la dir.adj. in sus. De vorbit, vorbeste doar cu ecusonul lui ca si ala daca ar putea ar sari de la gatul lui. Chiar omul asta nu merita nici o atentie, traieste doar pentru o functie si aspira ca macar pana la pensie sa prinda un grad cu stea : dar ca sa prinzi un grad cu stea musai sa ai ceva in cap.

Anonim spunea...

Zici tu asa, dar daca da nenorocul peste tine sa ajungi in comisia de disciplina vreodata sa vezi tu ce competent si capabil este si el si Fechete sa te infunde.