joi, 30 august 2012

CINE-L GHIDONEAZĂ?

Procurorul Catalin Ceort a fost numit ilegal sef la Penitenciare printr-un ordin al ex-ministrului interimar al Justitiei Victor Ponta! Ceort a renuntat la sefia INEC unde fusese numit tot ilegal de ex-ministrul Predoiu. Uluitor, in 2002, avocatul Ceort a devenit intr-o singura zi procuror de judecatorie si procuror in Parchetul General, printr-o dubioasa delegare data de ex-Procurorul General Joita Tanase.

 Procurorul Catalin Nicolae Ceort, numit ilegal la Institutul National de Expertize Criminalistice de catre fostul ministru Catalin Predoiu, a ajuns peste noapte sef peste Administratia Nationala a Penitenciarelor gratie ordinului dat de catre Victor Ponta (foto) in perioada in care a condus, ca interimar, Ministerul Justitiei. Numirea a fost facuta in data de 22 august 2012, la o zi dupa ce Curtea Constitutionala a dat verdictul final asupra rezultatelor referendumului, in pofida prevederilor art. 30, alin.3 din Legea 293/2004, care stipuleaza: ”Functiile de conducere vacante din sistemul Administratiei Penitenciare se ocupa prin avansarea ofiterilor si agentilor, prin concurs. Pot participa la concurs pentru ocuparea posturilor vacante de conducere persoane care au o vechime de cel putin 3 ani in sistemul administratiei penitenciare”. 
 
Detasat in MJ, de la INEC la ANP, fara stiinta CSM si fara concurs

Interesant este ca in urma cu o saptamana-doua, procurorul Ceort ceruse CSM sa-l detaseze la Ministerul Afacerilor Externe, pentru ca ulterior sa renunte la cerere. La o zi dupa numirea sa de catre Victor Ponta in fruntea ANP, Sectia pentru procurori a CSM a luat act de retragerea acordului exprimat de Ceort necesar sustinerii detasarii sale la MAE. Ceort este al doilea procuror pus sa conduca penitenciarele, dupa ce o perioada buna de timp le-a condus Marius Iacob, actual prim adjunct – delegat – al Procurorului General al Romaniei. ANP este un punct strategic de importanta deosebita pentru ca si acum, dupa atatia ani de scandal, arhiva SIPA nu a fost predata la Arhivele Statului, nici nu are pecetea de secret de stat pe ea, asa ca noul director poate sa-si clateasca ochii cand vrea prin documentele politiei politice care a filat, monitorizat si interceptat magistratii pana in urma cu cativa ani. 

Continuarea aiciLumea Justitiei

Niciun comentariu: