luni, 5 martie 2012

Acord Colectiv și proceduri

Azi a avut loc o sedinta de negociere pentru modificarea Acordului Colectiv. În principiu l-am adus la zi avand în vedere modificarea legislației. O ședință destinsa și fără tensiuni în care s-au acceptat chiar și soluții în sensul sprijinirii activității sindicale în sine. În plus în Acord urmează să fie introdusă și o prevedere expresă în legătură cu decontarea tuturor cheltuielilor făcute de angajat pentru angajator și pentru a-și menține capacitatea profesională (avize, acreditări, etc).


În 2 săptămâni, după viitoarea ședință, sper să postăm forma agreată. Mai sunt câteva neclarități de tehnică și de natură legislativă, până atunci sunt toate condițiile să se rezolve.
În plus, pentru că se tot discută despre momentul de referință în sensul acordării liberelor în compensare, s-a stabilit ca acesta să fie 1 decembrie 2011, având în vedere că unii directori au interpretat că doar pe viitor. Va fi transmisă și o adresă ANP în acest sens.

Sursa : FSANP

9 comentarii:

Anonim spunea...

No mai BERTHEL-ule ai citit asta? Acum iti este clar?Te mai opui in consiliul de conducere? Valabil si pentru ceilalti care s-au opus.

AdMin spunea...

…bineînţeles Bistriţa face parte dintre unitaţile care au interpretat astfel decizia (se aplică de la data emiterii) care face referire la compensarea cu timp liber corespunzător fpss care au lucrat în zilele de sărbătoare legală. Interpretarea aceasta a fost susţinută bineînţeles şi de juristul unităţii care “veghează” tot timpul la respectarea “întocmai” a prevederilor legale şi a legii în unitatea noastră dragă…, însă, atunci când se discută despre împuternicirea lui “X” sau “Y” vocea distinsului nostru coleg se pierde dintr-o dată, mai ales atunci când aceste împuterniciri sunt făcute fără a fi respectate prevederile legale referitoare la perioada de împuternicire şi condiţiile pe care fpss trebuie să le îndeplinească pentru a fi împuternicit…, ei bine, în aceste cazuri nu mai există nici un comentariu totul fiind ok şi “perfect legal”…., vorba aceea : dacă ANP-ul aprobă, care-i problema?! Ar fi interesant totuşi de ştiut, ipotetic vorbind, ce poziţie ar fi avut juristul unităţii noastre dacă acesta îşi desfăşura activitatea într-un program atipic şi lucra domnia sa în zilele de sărbătoare legală…?! Ar fi o provocare, nu?

Anonim spunea...

asa mai vii de-acasa !!!

Anonim spunea...

Nu cred ca este deloc anormal ca acordarea zilelor libere in compensare sa se faca din momentul emiterii deciziei.....
Cum ar fi daca am cere compensarea cu timp liber corespunzator, a zilelor de sarbatoare lucrate incepand cu data 01 ianuarie 2006 ??

juristdeocazie spunea...

Nu este de mirare faptul ca niste oameni(colegi!!)prevalandu-se de pozitia care o au in cadrul unei unitati, interpreteaza dupa bunul lor plac legile care ne guverneaza activitatea.Curios este totusi faptul ca vorbind cu alt coleg din alta unitate (tot din Romania)mi-a spus ca in penitenciarul lor se aplica decizia incepand cu luna decembrie 2011.Dar asa cum reiese din finalul articolului pana la sfarsitul saptamanii se vor transmite in unitati completari la aceasta decizie care va risipi "ceata". Pe unde vor scoate camasa cei din conducerea unitatii atunci? Bineinteles prin alta interpretare "benefica" a respectivei decizii.Juristul penitenciarului este "papusa" iar sforile se misca in ritmul impus de ANP.

Anonim spunea...

@5 martie 2012, 20:56
Ar fi foarte bine si normal,cum la fel de normal ar fi si daca ar fi trasi la raspundere cei care au ordonat efectuarea nenumaratelor "Ture Lungi" in care s-au adunat mii de ore suplimentare pentru care nu a dat socoteala nimeni din unitate.In baza caror legi si reglementari au dispus ei dupa bunul lor plac de timpul meu liber?Majoritatea celor carora le facea o placere nebuna sa ne vada la tura lunga sint si acum in mijlocul nostru si inca bine mersi.

Anonim spunea...

Pt 6 martie 2012, 08:46:Nu toti sunt bine mersi.unii si-au luat al doilea job.fi sigur ca si acuma ne-ar aduce la TL distinsii nostri sefi.chiar daca nu sunt puncte de lucru ,am sta prin unitate.numai sa nu fim acasa.stiu eu unul care avea o placere in a anunta:"maine tot schimbul".asta dupa ce ne tinea minute bune,dupa iesirea din serviciu.daca cumva ploua si nu se iesea la munca trebuia sa iti ceri voie de la el sa mergi acasa,chiar daca tu erai din liber.si cel care tolera aceste lucruri vine si iti rade in fata.

Anonim spunea...

@6 martie 2012, 08:46
@6 martie 2012, 09:49

Si acum (2012) aceeasi oameni (daca-i pot numi asa), ar face acelasi lucru fara nici o unda de regret.

Anonim spunea...

@6 martie 2012, 09:49 Unul face pe taximetristul in timp ce este in CM,altul este mare smecher la Satu Mare,altul la Vaslui,altul are o pensie grasa de tot si lista ar putea continua.Sanatosi sa fie ca Doamne Doamne nu bate cu bata.
In alta ordine de idei ATENTIONAREA cea mult discutata in aceste zile,este un instrument fara nici o baza legala,aflat la mana discretionara a celui care o aplica.Metoda aplicarii ei o cunoastem cu totii.Se uita la tine si in functie de ce hram porti, cum te cheama si de a cui esti decide daca ti-o aplica sau te trimite direct in fata comisiei de disciplina.Daca esti vre-un mucenic pacatos si nu ai o asigurare grasa ajungi in doi timpi si trei miscari in fata C.D. .Daca esti vre-un heruvim cu un nume cu rezonanta si esti in gratii atunci poate,poate servesti o atentionare prapadita dupa citeva luni si in cel mai mare secret fara tam-tam-ul de rigoare.
De ce in cazul detinutilor nu se indraznaste a se eluda legea (in cazul comisiei de disciplina) si in situatia fpss se merge dupa ureche si de multe ori la limita legii?