joi, 1 martie 2012

ANP: minciună în formă continuată

ANP se trezi tras de mânecă de MJ în legătură cu modul în care acordă anumite libere într-un context de-un sindical optimism și speranță că gestul s-ar putea extinde. Și rare sunt ocaziile în care face ANP un gest de omenie fără să fie vreo presiune.Motiv pentru care trebuiau s-o strice încercând cumva să-și apere pielea.
Etapa I – Minciună cât casa. Drept pentru azi au trimis pe mail conducerilor unităților mai multe mail-uri bezmetice, care cumva le-ar fi acoperit o vină pe care nimeni nu le-a găsit-o direct. Dis de dimineață erau de vină “sindicatele” pentru închipuite “sesizări”. Sindicatele dimpotrivă au salutat inițiativa și au propus extinderea în măsura posibilităților. Minciună, deci.
Etapa II – Minciună de conjunctură. Mai pe la prânz, recunosc minciuna inițială, dar încă era de vină un lider de sindicat local care a corespondat cu un reprezentant MJ. Sesizările deveniseră sesizare, care sesizare nu era chiar sesizare ci doar o atenționare cu privire la modul în care se iau decizii la ANP în materie de zile libere, prin comparație cu disputele pe marginea pontării și recuperării orelor suplimentare sau a zilelor libere. Care discutie n-a ajuns la ANP decat cel mult povestita. Minciună, deci.
Etapa III – Minciună prin omisiune. Mai pe seara ANP recunoaste ca a fost o simpla scapare si ca se pot da zile libere, care zile libere vor fi recuperate ca si pana acum asa cum spune legea dealtfel. Ori cu toții știm cum s-au făcut recuperări și n-avem nevoie să se trezească ANP dând vina pe cineva când e clar că seria de 4 reveniri e doar o reacție vinovată, a unei instituții care nu-și asumă nimic pentru propriul personal.
Etapa IV – În care ne lămurim.Cam asta e povestea, știți deja cum a fost prezentată și mai știți și că nimeni nu mai citește a 4-a revenire, iar mincinua gogonată trasă de ANP în această dimineață va rămâne multă vreme în mintea multora. Așadar, ca să fim lămuriți: cu toții ne bucurăm când angajatorul dă libere fără plată și suntem siguri că orice recuperare se face în condiții legale. De ce-ar trebui deci ANP să mintă, dacă n-a greșit?!

Sursa: FSANP

2 comentarii:

Anonim spunea...

Sotia: Ai facut cumparaturile?

Sotul: Bad command or filename.

Sotia: Dar te-am rugat de dimineata...

Sotul: Syntax Error. Abort?

Sotia: Nici macar noul televizor?

Sotul: Variable not found....

Sotia: Bine, da-mi cartea de credit, merg eu la cumparaturi...

Sotul: Sharing Violation. Access denied!

Sotia: Tu vorbesti serios, glumesti sau incerci sa ma enervezi?

Sotul: Too many parameters..

Sotia: Cum de m-am maritat eu tocmai cu tine?

Sotul: Data type mismatch.

Sotia: Dar salariul cand il iei?

Sotul: File in use... Try later.

Sotia: Ma faci sa ma intreb... ce insemn eu pentru tine?

Sotul: Unknown Virus.

Anonim spunea...

Sotia catre sot:
- Tu nu ma iubesti!
Sotul, aratand catre cei 5 copii spune:
- ...p`astia crezi ca i-am descarcat de pe torrent?