joi, 12 ianuarie 2012

"Work life balance" . . .

și pentru cei care muncesc în penitenciare

Încercăm de ani buni să convingem ANP că legea e lege. Cu d-alde pensionaru’ Martiniuc Costică – o ‘glorie’ penitenciară apusă – sărit în spatele nostru ca o veritabilă amazoană în apărarea milițienismului, încercăm să-i convingem să dea frate liberul legal celor care lucrează în zi de sărbăoare sau în repaos săptămânal. Avem sentințe în favoare și avem opinia ITM, ne lipsește doar o atitudine de bun simț la ANP.
Sigur că a greșit ANP. Sigur că ar fi o provocare organizatorică acordarea, în special pentru schimburi – majoritatea personalului sistemului penitenciar, a zilelor libere în compensare pentru lucrul în sile de sărbători și repaus săptămânal. Dar, legea e lege și, le place sau nu, avem pretenția ca cei care muncesc în penitenciare să fie respectați.
Nu-i bai că ANP a dat “liberul de cozonaci”. Foarte bine! Să dea și de cozonaci și de orice   consideră dânșii în plus peste lege. Important e însă să respecte legea și să nu facă discriminări între diverse categorii de personal. Oricum, vestea bună e că suntem aproape de a găsi calea cea mai bună. Mai jos aveți sentință privind acordarea acestui drept și opinia unui ITM.

 Raspuns ITM Zile Libere

 Sentinta Zile Libere Braila

Sursa : FSANP

Niciun comentariu: