luni, 30 ianuarie 2012

Concurați!

E cel mai bun răspuns posibil în fața neîncrederii justificate în sistemul de promovare și ocupare a posturilor vacante din penitenciare.
 
S-au făcut abuzuri la concursuri, au fost împuterniciri ilegale și s-au făcut detașări disciplinare. Însă, MJ și-a luat angajamentul că toate acestea vor înceta. N-am auzit încă asta de la ANP, dar trebuie să fie un moment zero.


Concurați, deci! Nu lăsați împuterniciții să fie confirmați pe post din lipsă de alternativă, dacă asta vă e teama. Nu așteptați ca sistemul să se schimbe de la sine. Nu se va întămpla. E ceva în neregulă la concurs, informați observatori, informați pe cei în drept. Nu vă ascundeți în spatele unei iluzorii siguranțe a celui care nu vede, nu aude, nu vorbește. Dacă vă simțiți furat nu mai acceptați să fiți și pus la colț.

Altfel, degeaba ne lamentăm și plângem în scenarii. E singura soluție reală. Dacă nu concurăm șansele sunt zero. Dacă vedem o neregulă și o acceptăm șansele sunt zero. Așadar, concurați, la acest concurs, la următorul și la câte vor mai veni. Măcar că e un exercițiu și că fiecare știm câte un coleg care evident că n-a avut pile și a reușit.

PS Am citit și citesc toate comentariile pesimiste în ceea ce privește corectitudinea concursurilor ANP. Nu pot să le contrazic și sunt explicabile. Cred doar că trebuie să încercăm să învingem sistemul înainte de a constata că am pierdut.

Sursa : FSANP

Niciun comentariu: