marți, 6 decembrie 2011

Absolvenţii Universităţii "Spiru Haret" au scăpat de reluarea licenţei. Senatul a respins definitiv proiectul care prevedea examen de selecţie

Absolvenţii Universităţii "Spiru Haret" care au parcurs programe de studiu neautorizate şi neacreditate au scăpat oficial de obligaţia de a-şi susţine examenul de licenţă într-o altă instituţie de învăţământ.
Proiectul de lege care dădea studenţilor ale căror studii nu erau recunoscute de Ministerul Educaţiei un termen de cinci ani pentru a parcurge examene speciale de selecţie în vederea intrării în licenţă a fost respins marţi de Senat, cameră decizională în această privinţă.
Decizia plenului senatului a fost luată cu 60 de voturi "împotrivă" şi 42 de voturi "pentru", în condiţiile în care proiectul fusese adoptat tacit de Camera Deputaţilor.
Iniţiativa introducerii obligativităţii de a parcurge teste de selecţie constând din cinci probe şi apoi examenul de licenţă într-o altă universitate decât cea care a şcolarizat prin programe neautorizate a fost semnată de 40 de deputaţi şi senatori. Printre aceştia se numără foştii miniştri ai Educaţiei, Ecaterina Andronescu şi Mihail Hărdău.
Proiectul fusese depus în parlament ca urmare a eşecului Ordonanţei numărul 10, care le cerea absolvenţilor Universităţii "Spiru Haret" înscrişi la programe neautorizate şi neacreditate să-şi susţină din nou licenţa.
Respectivul act normativ a fost abrogat la începutul acestui an, o dată cu intrarea în vigoare a noii legi a Educaţiei.

sursa : Gandul

Niciun comentariu: