joi, 3 noiembrie 2011

Pamfleţel - Împuternicitul

Poporul are o vorbă : Nici cal, nici măgar. Rebusiştii definesc prin aceasta expresie catârul.

             Un fel de “nici şef, nici neşef” este împuternicitul. Un fel de ţine caii. N-are stofă (şi, deci, nici rang) de şef, dar nefiind altceva, ca să meargă căruţa, până s-o găsi un vizitiu de ispravă, e pus pe capră el. Împuternicitul îşi intră în rol. Trece la standardul de şef în ciornă. Îşi pune cravată, vine la serviciu cu maşina şi ordonă şedinţe de lucru. Deocamdată nu poate sancţiona, dar propune şefului care l-a împuternicit s-o facă.
             Activitatea care l-a propulsat (şi care nu-l va pune în jilţ cu drepturi depline nicicând!) este turnătoria. El e acumulatorul de supoziţii şi obsesii, care face din fabulaţii ştiri de senzaţie, pe care le răstoarnă în urechile şefilor en titre. Împuternicitul, dacă face cărţi (ca editor,bunăoară!), crede că e scriitor. Dacă a corectat (stricând prin nobila-i incultură şi şarmanta-i mediocritate) unele manuscrise, crede că poate vorbi de la egal la egal cu autorii.
            Cunosc un asemenea împuternicit care după, ce şi-a mâncat fostul şef, învăţat cu linsul/rosu, a început să-şi fagociteze propriile excremente, căci nu prea mai are pe cine mânca de părti dorsale. Dacă e vreun Escu (Anonimescu) ce se identifică drept personaj al acestui pamfleţel, recunosc, el este Acela. Şi-l strig dintre pagini de carte (familială lui!!!) să-şi schimbe numele în Analfabetescu.

Nicolae Rotaru
Colonel (r) inginer
Doctor în Psihosociologie şi comunicare

PS. Orice asemănare cu personaje şi fapte reale este pur întâmplătoare...

6 comentarii:

Anonim spunea...

Avem si noi imputernicitii nostrii,exemple clare ale incapacitatii bravilor nostrii ofiteri de a ocupa un post sau o functie printr-un concurs adevarat,dar important este ca nu isi dau stelele jos de pe umar nici cind fac baie,citiva si le-au cusut si pe pijama.Vai de ei!
TREI,DOAMNE,SI TOTI TREI.Simbata noaptea a avut loc o jalnica tentativa de vinatoare,in regia a trei domni de bine,plini de bune intentii.Cu toate ca au jucat dupa un scenariu bine rumegat, vinatoarea sa dovedit a fi un fiasco total spre disperarea celor trei actori si regizori, care au plecat de unde au venit cu buzele umflate,oprindu-se probabil undeva pe drum, spre a plinge unul pe umarul celuilalt ca n-au avut noroc.Nu-i nimic dragi tovarasi,poate ve-ti avea mai mult noroc data viitoare,daca o sa folositi in periplul vostru o parapanta,un submarin si o turma de oi.Parapanta pentru a merge in 4 minute pe toate sectiile,submarinul pentru a va apropia de postul 4 pe la Leoni si turma de oi pentru a va iti linga postul 3 de prin boschetii ce sint pe partea anl-ului Ati reusit sa va umpleti de ridicol si sa dati cu bita-n balta.Vorba aia--De unde nui,nici Dumnezeu nu cere!!

Anonim spunea...

@3 noiembrie 2011, 22:11

...vor urma cei de la administrativ, vor fi controlati la sange sambata si duminica :) :)

Anonim spunea...

"Familiara", nu "familiala", domnule doctor.

Anonim spunea...

Aporape off topic....
Pentru cei operativ(i) cititori de blog si mai putin de avizier in P.C.1...
Aveti acum ocazia sa mergeti intr-un post "caldut" la birou...
Fuguta cu rapoartele,ca timpul trece....

Anonim spunea...

@7 noiembrie 2011, 13:41
*Aporape off topic...*prefer sa zica lumea ca dorm in foisor(oricum inca nu sa nascut ala care sa ma prinda) decit ca sint siamez si stau toata ziua la cafele pe scari sau in sala de pregatire. sic!

Anonim spunea...

@ Neprinsul...adormit!
Inafara de faptul ca am vrut sa scriu APROAPE si nu APORAPE(poate candva o sa ma poti ierta pentru impardonabila greseala!!),restul ramane cum am stabilit....
P.S.-Nu cred ca ar vrea cineva pe lumea asta sa fie "siamez" cu tine,poate pe cealalta, desi ar fi dificil chiar si acolo....