marți, 6 septembrie 2011

Treburi serioase, nu glumă

Am reluat azi cateva subiecte mai vechi din gramada celor ramase in asteptare. Incercam sa gasim solutii la cele cateva probleme, pe care altfel nu le-am avea daca n-am avea un mandru Guvern s-un ager ANP.
Azi despre concursuri, asistenta medicala, detasari disciplinare, reincadrari si participarea la cursuri.


1. Concursuri. Lista e gata. Sunt 87 de posturi care vor fi scoase la concurs. Deocamdata dl Ragea e putin plecat, n-are cine s-o aprobe, dar suntem pe calea cea buna… lista initiala fiind aproape dublata. Dupa ce semneaza punem si pe site.

2. Asistenta medicala Inca n-avem un raspuns de la Finante, ieri ANP a revenit cu completari. Pana la urma, oricata filosofia contului si-a articolului bugetar facem trebuie respectat dreptul la… gratuitatea asistentei medicale, iar decontarea cu-ale sale vesnice probleme de cine, cat si unde plateste se dovedeste orice altceva decat grija pentru angajat.

3. Detasari disciplinare. Pe laga faptul ca sunt un dezastru de resurse umane detasarile disciplinare se dovedesc a fi o problema pepentru zona de proceduri economico-financiare. Nu numai ca ne costa, dar detasatul disciplinar parca are dreptul sa-si traiasca viata si nu-i chair atat de simplu sa-ti cari familia a prin tara doar pen’ca s-a ofitcat chestorache. Se pare ca, de voie de nevoie, ANP va renunta la a-i satisface pohtele cestorului.

4. Reincadrari. Azi, 6 septembrie 2011 inca n-au inceput reincadrarile aferente anului 2011. Prin iunie abia se terminasera cele din 2010. Asa-i cu legislatia tranzitorie si cu simplificarea marca Boc. Cum n-avem nici ordinul comun care sa ne lamureasca si DMRU se misca in rimul iftincului, evenimentele profesionale cu impact salarial raman fara corespondent pe card. Sigur, se vor da candva cumva restantele, dar… parca n-ar strica nici la vremea lor.

5. Cursuri. N-ajungea mistocareala aia cu decontarea participarea la cursuri pe bani proprii si intalnirile prin benzinarii pentru parcurgerea in comun a drumului. Mai nou s-au gasit destepti care sa se gandeasca pecumcca licentele obligatorii pentru desfasurarea serviciului ar fi chestiuni personale, ca la o adica sunt bune si pentru timpul liber. Practica neunitara, se va face in cele din urma decontul.

Greu, deci. ANP pare mai interesat de evitarea riscurilor si interpretarea defensiva a prevederilor legale. Ce mai conteaza ca angajatul alearga o zi sau o saptamana sa-si faca un decont, sau ca nici macar nu reuseste, Ori ca nefericitul nu s-a detasat singur si are dreptul sa aiba o familie si, dupa caz, nu-si impune singur licente pentru a-si putea exercita atributiile.

Sursa : FSANP

Niciun comentariu: