miercuri, 7 septembrie 2011

ANP: ancheta ‘de sus’ în ograda iftincilor

Sa-l fi vazut ieri pe la amiaza pe Iftinca (in imaginea alaturata intr-un moment mai putin trist). Cata transpiratie. Nici de pranz n-avu timp bietu’ om, nevoia-i sa-si ostoaie. Si, cat de greu isi deplasa pe holuri burta aia mare (in prim plan si 60% din imagine) si plina de imputerniciri si detasari. Etajul cu sefi din ANP era ingust si aerul parca nu-i ajungea.
Iar chestorache nu-i si nu era, sa-i linisteasca amarul. Nici Ragea nu-i si n-are sa prea fie, sa-i planga. Nici telefoane nu-s, si-s surde. Altfel sefii mari ‘are’ roamning si-ar fi, la o adica, disponibili.
Motivul!? Care altul!? Control ‘de sus’ iar Nea’ Gigi Smen Iftinca nu stie care-i dedicatia. Sa se lase cu decapitari?! Sa nu?! Ar fi primul in epoca iftinca, pe o structura atat de profund disfunctionala din ANP. Nimeni nu s-a incumetit pana acum altfel decat la vreun prilej de decapitare. Si, intamplarea face ca se-ntampla chiar in perioada cand si chestorache Bala si subsecretaru’ Ragea sunt departe… doar cu telefonul la indemana. Nasol, nu-i asa?
De vazut insa, cat pricep inspectorii primului ministru, altfel prea putin cunoscuti pentru vreo fapta de arme, dar utili in placutele slujbe de mazili si inscaunatori. Sa-i fie de leac lui chestorache?! Ar fi o varianta? Parca Burtica asta cu imputernicirile e prea pigmeu sa fie nevoie sa-l bata Guvernul cu tunul. Sa fie Ragea luat la ochi? Sa fie doar un tur de forta pe holul cu chestori?! Om vedea…
Indraznesc doar sa sper ca toata tevatura nu va sa i cauzeze sperietura iftincului subred si sensibil din fire cum e si nici ca pe la DEA va produce vreo mare tulburare, si pe acolo fiind cu treaba inspectorii. Dar, la o adica, pensionarea-l scapa si pe dansul ca si pe altii… altfel mari oameni de stat prin prejur si pe langa sistemul penitenciar.

sursa : FSANP

Niciun comentariu: