luni, 29 august 2011

O comisie de disciplină cât se poate de ilegală şi o destituire cu …cântec

Zilele trecute, mai precis miercuri 24.08.2011, un coleg de-al nostru, Bahrim Radu, la propunerea comisiei de disciplina a Penitenciarului Vaslui, a fost sanctionat disciplinar de catre directorul unitatii cu DESTITUIREA DIN SISTEMUL ADMINISTRATIEI PENITENCIARE. Nu contest modul cum au judecat componentii comisiei de disciplina din cadrul unitatii si nici nu vreau sa-l albesc ca la Nufarul pe domnul Bahrim, recunosc ca in 4 ani de serviciu a avut 7 pedepse, majoritatea date pentru niste abateri disciplinare care nu au fost atat de grave incat sa necesite destituirea din sistem. Au fost poate alte abateri disciplinare mult mai grave (evadare, tentativa de sinucidere, etc.) la care cei vinovati au primit pedepse, cel mult o mustrare sau o diminuare a salariului . Tot ce contest este modul de alcatuire a comisiei de disciplina din cadrul unitatii. Prin art.3 din Ordinul Ministrului Justitiei nr.2856/C din 29 octombrie 2004,  este reglementata componenta comisiei de disciplina din unitatile penitenciare:


a) 2 membri, de catre conducatorul unitatii
b) 2 membri, de catre organizatia sindicala reprezentativa din unitate, deci din partea Sindicatului Megas.
c) un presedinte desemnat de conducatorul unitatii, in urma consultarii organizatiei sindicale reprezentative.

Pana pe data de 1.03.2011 comisia de disciplina a functionat legal, membrii titularii si supleanti au fost desemnati conform art.3 din ordinul mentionat mai sus. La data de 1.03.2011,  Sindicatul Megas, prin adresa nr.16/01.03.2011, a solicitat directorului Penitenciarului Vaslui inlocuirea unui membru titular desemnat de catre sindicat in comisia de disciplina cu un membru supleant deoarece primul isi pierduse calitatea de membru de sindicat. Prin Decizia zilnica a directorului unitatii nr.48 din ziua de 9.03.2011 pentru ziua de 10.03.2011 fostul membru titular al comisiei de disciplina, desemnat de catre sindicat, in speta domnul Roznov Constantin este inlocuit cu un membru supleant. Toate bune si frumoase pana aici, numai ca directorul unitatii, revine pe data de 11.03.2011 cu adresa nr.M2-150467/PVVS/11.03.2011, adresa prin care se comunica sindicatului ca de fapt d-l Roznov C-tin poate sa-si exercite mandatul de membru in comisia de disciplina, ca fiind  din partea sindicatului. Care sindicat domnilor, domnul in cauza a fost exclus din sindicat in data de 27 februarie 2011 ?
Vazand ca nu se poate schimba un membru titular al comisiei de disciplina care nu mai poate reprezenta sindicatul, incepand cu data de 16.03.2011, al doilea membru titular si un membru supleant au renuntat la calitatea de membri, comisia de disciplina nemaiputand functiona legal. SI TOTUSI… in aceasta perioada-1.03.2011- 28.08.2011, comisia de disciplina din cadrul Penitenciarului Vaslui alcatuita din presedinte, 2 membri titulari desemnati de catre conducatorul uniatii, un membru supleant desemnat de catre conducatorul unitatii si domnul Roznov care a fost schimbat prin decizie zilnica a judecat si propus mai multe sanctiuni culminand cu destituirea domnului Bahrim.

COMPONENTA COMISIEI DE DISCIPLINA CARE A PROPUS DESTITUIREA DOMNULUI BAHRIM A FOST:

- PRESEDINTE
- 2 MEMBRI TITULARI DESEMNATI DE CATRE CONDUCATORUL UNITATII
-1 MEMBRU SUPLEANT DESEMNAT DE CATRE CONDUCATORUL UNITATII
- 1 MEMBRU SUPLEANT DESEMNAT DE CATRE SINDICAT

DOMNILOR,CAT DE DREPT  POATE JUDECA O COMISIE DE DISCIPLINA CONSTITUITA NELEGAL ? DACA CEI CARE AU FOST PEDEPSITI IN ACEASTA PERIOADA CASTIGA IN INSTANTA, CINE PLATESTE ?

3 comentarii:

Anonim spunea...

cum o sa fie cu indicii noi de salarizare?

Anonim spunea...

Si totusi ce fapta atat de grava a savarsit domnul Bahrim ca sa necesite eliminarea lui din sistem?

Anonim spunea...

asculta radio in foisor si a fost nevoie sa fie sesizat parchetul pentru asta :))