duminică, 28 august 2011

Vasalul, arendaşul şi-alte slugi

Mai inainte, sef te punea sefu’. Prin 2006 au aparut concursurile si parca mai aveai o sansa fara sa-ti sacrifici mandria, curcanii si alte acareturi. Ideal, dar improbabil avand in vedere ca sistemul a reactionat si a facut din imputerniciri regula. Zeci de talambi respinsi la concursuri au fost astfel unsi sefi si alte sute au fost imputerniciti ilegal de mai multe ori cate 1 an, pentru ca la imputernicire, nu-i asa, tot sefu’ te pune sef.
De aici si lenea cu care iftincii* pregatesc concursurile de ocupare a posturilor vacante. Doar vasalitatea asta e buna si dansa la ceva. Nu ca ne-ar interesa calitatea celor care conduc, bruiaza sau gestioneaza ceva prin penitenciare, dar avem control si dragoste pe linie ierarhica. Ca iar sacrifica re-talamb-impuernicitii mandrie sau proverbiali curcani e alta discutie. Dar, de ce ne-am grabi, fredoneaza discreti iftincii?!
Cine mai tine minte ca am facut public un caldendar de concursuri si ca ar fi trebuit sa ne tinem de dansu acum ca tot nu mai putem de grija maretului si salvatorului Ghid al carierei, bun si dansul ca si Procedurile de mai hat, daca-l respectam. Ori asta mai greu de crezut cata vrem nu sutnem in stare sa respectam o pagina cu 3 termene mai mult decat generoaase. Nu-i asa domnii iftinci?
Pentru ilustratie revin cu situatia re-talamb-imputernicitei Aurica Cozma e la Penitenciarul Spital Targu Ocna. A picat saraca de 2 ori cu note sub 4, si a fost imputernicita de vreo 4 ori cate 6 luni pe motive de culoare politica. Evident ca si la ceilalti cateva sute motivul e ori ca-i sluga buna ori ca nu uita sa cotizeze ori c-are cine sa sune pentru dansul, dar poate c-ar trebui sa inceteze odata si’odata. E jenant si continua intr-o veselie iar imputernicitii care merita sa ie acolo intra din pacate in categoria astorlalti vasali. Aici exemplul de la Giurgiu.
*Iftinc = om de ‘cadre’ cu o viziune franara de resurse umane promovat pentru calitatile indiscutabile de a spune “da sefu’ inainte inca de a fi lansata dispozitiunea. Un fel de stahanovist, dar pe invers. Om de nadejde altfel pentru oranduirea oricare-ar fi aia.

sursa : FSANP

Niciun comentariu: