luni, 22 august 2011

Cutiuţa (toaca) muzicală…


Acum câteva zile urmăream un reportaj la televizor prin care Doamna Ministru Udrea  intenţiona să reintroducă în circuitul turistic Închisoarea DOFTANA,  acest lucru m-a dus cu gândul la “toaca” noastră cea de toate zilele care “cânta” în fiecare noapte după cum o bat colegii nostri. La o căutare pe google, mai precis în dex am găsit următoarea definiţie : 

 Comentariile sunt de prisos în acest sens, în contextul în care,  la momentul de faţă colegii noştri care îsi execută serviciul de pază în foişoarele de pe perimetrul locului de deţinere au în dotare mijloace moderne de comunicare (interfon, telefon). Adevărata problemă în ceea ce priveşte menţinerea acestei “toace” pe perimetrul locului de deţinere,  este de fapt una de mentalitate : de ce spun acest lucru ? Deoarece unii colegi domni ofiteri cu funcţii de conducere care efectuează controale inopinante în timpul nopţii (pe la sere, GAZ, Leoni,etc…) stau prima dată la “pândă” pentru a asculta “sunetul melodios al toacei” numărând “notele muzicale” pe care le emite fiecare toacă, iar în cazul în care o toacă este cumva “dezacordată” (nu este bătută) acest lucru pentru domniile lor nu înseamnă decât un singur lucru : cineva nu-şi execută serviciul regulamentar ?! O să spuneţi că este aberant ceea ce spun, însă în realitate chiar aşa stau lucrurile!! Un motiv în plus pentru care aceste toace nu ar mai trebui sa “cânte” este şi faptul că avem în vecinătatea penitenciarului nostru blocuri de locuinţe, fabrica de cablaje auto LEONI care nu sunt obligaţi să asculte pe timpul nopţii (poluare fonică) ”sunetele melodioase” ale toacei. Deşi am solicitat factorilor de conducere din unitatea noastră ca această toacă să nu mai fie bătută având în vedere mijloacele actuale de legătură de care dispun colegii nostri în foişoare…, domniile lor ignoră în continuare acest lucru. Mai avem o speranţă în acest sens : poate într-un viitor apropiat , ne face o vizită (inopinanta) Domnul Director General al ANP şi o să-l convingem  să doneze aceste toace Închisorii  DOFTANA pentru completare dotării acesteia , pentru că acolo ar trebui să le fie locul. Iar în loc de încheiere : cred (mai mult ca sigur) că suntem singurul penitenciar din ţară care mai avem în “dotare” toacă. Acest lucru ar trebui să ne facă să ne simţim mândri sau…?!

16 comentarii:

Anonim spunea...

Toata securitatea si paza unitatii sta in toaca.ce sa spun.oare ce vor mai asculta unii sefi de schimb daca se va scoate acest instrument?

Anonim spunea...

Cand vom iesi la pensie putem merge vladici la nmanastiri ca stim cum se bate toaca!!!!

AdMin spunea...

:) :) :)

Anonim spunea...

Toaca, tocilor : povestea, povestilor! Cum sa scoata acest element de muzeu? Cine sa dispuna acest lucru? Aceasta piesa de muzeu ar fi trebuit scoasa de mult, insa sefii de tura pun pariu ca nu ar fi de acord cu asa ceva pentru ca altfel ar fi nevoiti sa iasa din birou si sa bata perimetrul, dar asa nu este greu sa auzi toaca printre sunetele scoase de televizorul din birou. Ba mai mult, ies afara pe scari la o pipa ascutindu-si simturile la bataile toacei, iar daca urechiusa lui sensibila nu percepe o bataie, il auzi : mai LST-ule, vezi cine nu a batut toaca baga....

Anonim spunea...

22 august 2011, 12:56

Mei colega, lasa tu monitorizarea sefului de tura, de cand te ocupi tu de asa ceva? Mai bine lasa toaca acolo unde este, ca altfel te ia MOS ENE baiatule si nu prinzi faza cand controlul se apropie de postul tau?! Hai, acum da tot ce poti !

Anonim spunea...

Pt 22 august 2011, 12:56:"mai colega"omul vine la servici constient ca de aici castiga banii si ca trebuie sa isi faca treaba.Nu cred ca are nevoie de toaca sa il tina treaz.Cat despre faza cu ST este total adevarata.

Anonim spunea...

apai daca se scoate toaca,cine mai suna la telefon la si 16,la si 31,la si 46 sa te intrebe de ce dracu nu bati toaca cind trebuie?.Alde Budurlean,Circu si altii isi pierd obiectul muncii.Cine mai sifoneaza la st.ca la cel din 1 i se filfiie de toaca?.
@22 august 2011, 12:56 mei colega,si de ce nu ne-am ocupa si de asa ceva?.Ce, e interzis cumva si mi-a scapat cumva treaba asta?Sau te pomenesti ca st-ul e unsul domnului pe pamint?Si la faza cu mos ene n-ai tu treaba, ca imi port eu singur de grija.

unudinfoisor spunea...

@22 august 2011, 14:55

Ai dreptate, dar sa stii ca unii sifoneaza "fara sa-si dea seama", sifoneaza din inertie si aici nu ma refer neaparat la persoanele enumerate de tine : sunt mult mai multi, dar inca nu au fost descoperiti (deconspirati).

@22 august 2011, 12:56

Vai, inteligentule care esti, cum adica ce ma intereseaza ce face seful de tura? Urmaritii, urmaresc si ei la randul lor : este o tehnica de supravietuire in puscarie !!

Anonim spunea...

Fratilor, daca toti ofiterii din unitatea voastra sunt ca cel pe care l-ati trimis la Vaslui, nu este de mirare ca mai bateti toaca si acum...Poate nu citeste ce ati scris voi ca sa nu-i vina idei...

Anonim spunea...

Am auzit din surse sigure ca nu se vor scoate toacele dar se vor inlocui cu toace termopan.Calitatea sunetului va fi imbunatatita si atunci nu se va mai plange nimeni ca suna urat. Dar sa revenim ;cum sa fie scoase cand unii sefi destoinici ar dormi cu ea sub cap pe post de perna.Si ar mai fi un aspect: va puteti inchipui ce frumos se aude de la blocurile ANL printre cantatul greierilor o toaca ,doua,trei,etc, dar musai cinci ca daca nu se aud toate se pune de un control. Eu propun ca toaca sa fie personalizata ,fiecare agent care intra in post sa vina cu toaca lui ,data pe baza de semnatura ,si sa aiba fiecare o alta tonalitate (cata usurinta pt.st si lst)ar sti imediat cine nu o batut cu ciocanelul (pana acum nu o zis nimeni de ciocanel ha ha ha sint primul) :):)

@22 august 2011, 12:56 nu stiu de ce dar parca faci balonase de sapun

Anonim spunea...

dar oare mascatii o sa bata si ei toaca.....deja se si vad imbracati....

Anonim spunea...

Bravo maestre!!!
Daca n-ai avut comentarii referitor la reprezentativitate,coruptie in penitenciare, e.t.c.,ai bagat-o[ce urat suna:):):))] pa aia cu toaca si...HOP si comment-urile....
Propun ca dublura care face apelul la varza!!!,sa fie dotata , pentru a speria blackbirdzi (ciorile de A.N.L. pe romaneste..) care atenteaza la patrimoniul legumicol al unitatii, cu toaca electrica cu temporizator si eventual un par gros cu care sa se apere de animale si pasari neavenite in "sistem"!!!!!!

Anonim spunea...

@22 august 2011, 18:34 90% sint asa,ca au avut de la cine invata.Referitor la ala care a venit la voi,SPALATI-VA PE CAP CU EL,ca noi nu am reusit sa facem clabuci.De, soi rau !!!

Anonim spunea...

Noi respectam regulamentul intocmai, si chiar mai mult de-atat! Nu dormim noaptea, nu mancam cand ne e foame, nu bem cand ne e sete. Toaca nu are nevoie de curent, de fire, merge intotdeauna fara greseala. Toaca este prietena noastra. Toaca va supravietui crizei. Traiasca toaca!!

Anonim spunea...

@24/08-12:59
Ai grija ce spui,ca poate vine inapoi si atunci o sa va dati toti cu toaca in....ciocanel:):)!!!

AdMin spunea...

@24 august 2011, 19:28
@24 august 2011, 19:38

:) :) :)