joi, 2 iunie 2011

Poliţiştii ameninţă M.A.I după anunţul lui Igaş: De luni, începem pichetările

Sindicaliştii din poliţie ameninţă cu proteste, după ce au fost anunţaţi printr-un document al Direcţiei Financiare din cadrul M.A.I. şi semnat de ministrul Traian Igaş le este redusă norma de hrană cu aproximativ 550 de lei.

"Există informaţii şi temeri că oamenii vor înceta lucrul, pentru că nu mai au motivare nici salarială, nici materială, de niciun fel. Se încearcă umilirea publică a poliţistului român. Domnul Igaş forţează, iar orice lucru dus către extrem produce un mare salt. Să aibă grijă de vrea să facă cu Poliţia din această ţară, pentru că oamenii nu mai suportă", a declarat consilierul juridic al SNPPC, Dumitru Coarnă.
"Noi acum încercăm să luăm autorizare de pichetare şi miting, pe termen nelimitat, de luni, la Ministerul de Interne", a mai spus el.
Ministrul de Interne Traian Igaş a dat miercuri un ordin prin care valoarea normei de hrană a scăzut de la 700 de lei la 150 de lei. Cu alte cuvinte, de la 1 iunie, poliţiştii vor avea un salariu mai mic. Sindicaliştii consideră că ordinul este ilegal, pentru că ar încălca prevederile contractului colectiv de muncă.
"Această tăiere reprezintă mai mult de o treime din salariul poliţiştilor, depinde de gradul şi vechimea poliţiştilor. Ministerul se încăpăţânează să nu respecte Legea 69 din 2010 a responsabilităţii fiscal bugetare, unde la articolul 10, ordonatorul de credite este obligat să ia măsuri pentru încadrarea în cheltuielile bugetare, prin diminuarea drepturilor salariale stabilite prin lege în cuantum variabil şi a celor acordate facultativ. Concret, se referă la salariile de merit şi de excelenţă. Cu alte cuvinte, Ministerul preferă să păstreze salariile de excelenţă şi merit, oricum acordate nelegal, şi ajung la alte variante de extremă, şi anume, disponibilizări şi acum neacordarea drepturilor salariale", a declarat Vasile Lincu, preşedintele Prolex.

sursa : realitatea.net

Niciun comentariu: