sâmbătă, 25 iunie 2011

PAZA, COPILUL VITREG AL DOMNULUI BALA

IN GRAFICUL ANUAL PRIVIND PREGATIREA CONTINUA A PERSONALULUI SISTEMULUI ADMINISTRATIEI PENITENCIARE PENTRU ANUL 2011 A FOST STABILITA MODALITATEA DE PERFECTIONARE A 1649 DE  CURSANTI SI  CONVOCARI PENTRU 1655 DE PARTICIPANTI, TOATE ACTIVITATILE FIIND FINANTATE DIN FONDURILE ANP.
CE ESTE CURIOS CA  DIN CEI 3304  DE CURSANTI SI PARTICIPANTI CARE AU PARTICIPAT SI CARE URMEAZA SA PARTICIPE LA ASTFEL DE INTALNIRI, INTALNIRI FINANTATE, PRECUM SI LA CELELALTE NEFINANTATE, NU PARTICIPA DIN PARTEA SECTORULUI PAZA NICI UN SUPRAVEGHETOR, NICI UN LUCRATOR DIN POSTURILE DE PAZA,  DIN PORTILE DE ACCES, DISPECERATE SAU VIZITE DETINUTI. OARE S-AU TRANSFORMAT PENITENCIARELE IN AZILE DE BATRANI, IN FIRME DE CONTABILITATE, OARE ROLUL LOR NU MAI ESTE DE TINERE IN CUSTODIE A DETINUTILOR ?
SUNT SUPRAVEGHETORI CARE IN 15-20-25 DE ANI DE SERVICIU NU I-A INTREBAT NIMENI DACA SIMT NEVOIA DE SCHIMBARE, DACA VOR SA PARTICIPE SI EI LA O CONVOCARE , LA O SPECIALIZARE. NIMIC. MUNCA CAT DE MULTA, PLAFONARE, RUTINA, RESPONSABILITATE ENORMA.

CINE A PARTICIPAT SAU VOR PARTICIPA LA PERFECTIONARE:

- REINTEGRARE SOCIALA -MONITORI SPORTIVI, PREOTI, OFITERI EDUCATIE, DIRECTORI ADJUNCTI, ASISTENTI SOCIALI SI PSIHOLOGI= 552 CURSANTI.
-SERVICIUL CABINET SI REGISTRATURA GENERALA= 206 CURSANTI
-DIRECTIA MEDICALA =330 CURSANTI
-BIROUL RELATII PUBLICE SI MASS-MEDIA =48 CURSANTI
-DIRECTIA ECONOMICO-ADMINISTRATIVA =505 CURSANTI
-PROTECTIA MUNCII =8 CURSANTI
-PAZA= ZERO

CONVOCARI

-DIRECTORI=50 PARTICIPANTI
-CABINET + REGISTRATURA -50 PARTICIPANTI
-RESURSE UMANE=152 PARTICIPANTI
-DIRECTIA CONTENCIOS SI ELABORARE ACTE NORMATIVE= 100 PARTICIPANTI
PREVENIREA CRIMINALITATII -3 CONVOCARI X 40 PARTICIPANTI
-DIRECTIA MEDICALA =170 PARTICIPANTI + 2 CONVOCARI CU ASISTENTII NOI ANGAJATI
-PROTECTIA MUNCII = 51PARTICIPANTI
-DIRECTIA COMUNICATII = 3 CONVOCARI
- EVIDENTA SI TRANSFER =200 PARTICIPANTI
ORGANIZAREA MUNCII=81 PARTICIPANTI
SEFI SECTII DE DETINERE= 100 PARTICIPANTI
-SEFI DE TURA =200 PARTICIPANTI
-DIRECTORI ADJUNCTI PAZA=56 PARTICIPANTI
-SEFI SERVICII PAZA + SIG. DETINERII= 104 PARTICIPANTI
-SEFI EVIDENTA DETINUTI=51
-BIROUL RELATII MASS-MEDIA = 50
- SUPRAVEGHETORI, POSTURI DE PAZA, VIZITE DETINUTI , POSTURI CONTROL, INTR-UN CUVANT AGENTI= O -ZERO

ASA MULT URATI AGENTII DOMNULE BALA ?

4 comentarii:

copilulvitreg spunea...

Paza nu o sa fie niciodata in cartile directorului general cum nu este nici in cartile directorului nostru. Paza sau "pazistii" cum ne-au poreclit colegii nostri au fost si vor fi intotdeauna ultimii bagati in seama, de ce? Parca miroase a discriminare?! Poate nu suntem bagati in seama ca hainele noastre "put" a hot (ppl-new version)si nu "put" a parfumuri fine?! De ce nu suntem oare bagati in seama? In schimb, suntem peste tot in comisiile de disciplina deoarece suntem cei mai "indisciplinati", de ce oare? Acum cateva zile auzeam un "distins" coleg care ne eticheta ca "ursii de la paza", prima mea reactie a fost sa-i "bag o perversa", sa-si revina copilul, dar eram etichetat ca fiind violent, necioplit, neam prost daca il "executam" in acest mod si bineinteles dupa colt ma astepta si o comisie de disciplina (care sa ma disciplineze). Oricum "pazistii" vom fi "for ever" copii vitregi ai directorului, fie el general sau bistritean.

Anonim spunea...

@25 iunie 2011, 11:06

...ca bine zici mo, dar noi astia de la paza cum suntem motivati sa ramanem la operativ atata timp cat nu exista nici o diferenta la malai intre mine si cel care il vede hotu doar pe aplicatia de evidenta? Cu siguranta daca va exista o diferenta la malai nu ar incerca poporul sa migreze catre administrativ dar se aude prin popor ca vor exista aceste diferente de la 1 ianuarie 2012?! o fi drept, no fi drept, ramane de vazut? In rest, nu mi-e rusine ca-mi duc pusca-n spate, o sa vina si vremea mea ! Cat despre "ursi", URS este acela care o spune (poate poti sa-i dai si numele).

Anonim spunea...

Cei care rabdam injuriile ppl, cei care stam in frig, ploaie, canicula nu suntem importanti ptr. acest sistem, mai importanti sunt sefii nostri care dupa intoarcerea de la cursuri vin cu circumferinta pieptului marit si cu un bagaj de cunostinte foarte mare, cunostinte pe care nu le vor putea aplica niciodata in unitatile din care fac parte, deoarece aici se lovesc de REALITATEA sistemului penitenciar si mentalitatile sefilor care oricum sunt invechite, acestia nefiind dispusi sa faca nici o schimbare. Asa ca oricum indiferent de formele de super-pregatire profesionala urmate, pazistul o sa mearga in continuare in escorta la PL in mijlocul naturii sa-si mentina "tenul creol", de cei de pe schimburi ce sa mai zic : nopti si zile in slujba ppl si bineinteles nici acestia nu sunt buni de nimic.

Anonim spunea...

Pe banii mei nu am chef sa ma plimb pe la dracu'n praznic.Mearga care vor si care au bani de spart.Banii alocati pentru plimbarile alea fara rost,mai bine iar aloca pentru echipament sau orice altceva...