vineri, 24 iunie 2011

De pe la Vaslui ...

CONTROLUL LUI MOȘ TEACĂ SAU ABERAȚII DE ANP

DE CATEVA ZILE UNITATEA NOASTRA S-A PRICOPSIT CU UN CONTROL DE LA ANP. IN ULTIMUL TIMP, OARE, AL CATELEA CONTROL ESTE ? NU AM NIMIC CU CONTROALELE SAU CU CEI CARE CONTROLEAZA, CE DERANJEAZA ESTE STILUL IN CARE CONTROLEAZA, SUPERIORITATEA PE CARE O AFISEAZA  FATA DE PERSONALUL DIN TERITORIU. CE AM FI ASTEPTAT  DE LA EI ESTE NU NUMAI A VANA GRESELILE FACUTE DE PERSONALUL UNITATII CI SI SPRIJIN SI AJUTOR .

NU AM VAZUT SA VINA CINEVA DIN CORPUL DE CONTROL AL DIRECTIEI DE INSPECTIE PENITENCIARA SA NE INTREBE DE CE SUNTEM IMBRACATI CA NISTE ARLECHINI, DE CE SUNTEM CU PANTALONII RUPTI IN DOS, DE CE UNII AU GRADE SI ALTII NU, DE CE PANTOFII SUNT DE IARNA SI DE CE SUNT RUPTI IN TALPA. NU-I INTERESEAZA PE ACESTI DOMNI SI DOAMNE CA DIN ANUL 2006 NU S-A PRIMIT, CA ECHIPAMENT, NICI O SOSETA.

NU CRED CA DOMNIILE LOR STIU CA NU AVEM PERSONAL , CEL CARE ESTE, DE MULTE ORI ESTE PROST GESTIONAT, NU CRED CA-I INTERESEAZA CA SUNT ZILE CAND ESTE UN SINGUR  SUPRAVEGHETOR LA 300 DE DETINUTI. NU AU TIMP SA STEA SA CONTABILIZEZE CAM CATE ZECI SI SUTE DE INJURATURI IA UN ASEMENEA OM INTR-O ZI, LA CE RISCURI ESTE SUPUS FIIND SINGUR IN  MULTIMEA DE DETINUTI.

NU CRED CA-I INTERESEAZA CA ASISTENTUL MEDICAL TINE LOC SI DE MEDIC SI DA ZECI DE CONSULTATII PE ZI, NU CRED CA AU OBSERVAT CA NIMENI NU-I INSOTESTE PE DETINUTI LA CABINETUL MEDICAL, ACEEASI SCUZA DE ANI DE ZILE: SUNT LA SISTEMUL DESCHIS SI SEMIDESCHIS SI TREBUIE SA SE DEPLASEZE NEINSOTIT SI NICI NU AVEM PERSONAL LA INSOTIRE. AS VREA SA VAD CUM AR REACTIONA O DOAMNA DIN CORPUL DE CONTROL DACA AR FI IN LOCUL ASISTENTEI SI  LA USA AR AVEA 77 DE DETINUTI CARE ASTEAPTA TRATAMENTUL CU MEDICAMENTE PSIHOTROPE SI UNUL AR MAI VREA ALTE PASTILE IN PLUS SI TU NU AI DE UNDE SA-I DAI, UNUL CAND ISI IA PASTILA ITI ARUNCA PRINTRE DINTI” CE BUNA ESTI”, ALTUL TE INJURA, OARE CUM AR REACTIONA? DE FAPT AM VAZUT, CAND A IESIT UN DETINUT LA ROPORT CA SA FIE TRANSFERAT LA ALTA UNITATE SAU SA FIE SCOS LA MUNCA, LA INSISTENTELE DETINUTULUI, UNA DIN DOAMNELE DIN CORPUL DE CONTROL, I-A REPLICAT :MAI LASA-MA, AI CAZIERUL MAI MARE DECAT FACTURA MEA LA TELEFON, NU STIU CAT DE MARE ESTE FACTURA DOMNIEI SALE, DAR DACA LA O SIGURA SOLICITARE A REACTIONAT ASA, ATUNCI UN SUPRAVEGHETOR SAU UN SEF DE SECTIE AR TREBUI SA PLECE ACAS  NEBUN DE CAP LA CATI DETINUTI CU CAZIERE MULT MAI MARI IES LA RAPORT.

NU STIU DACA A INTREBAT CINEVA DIN CORPUL DE CONTROL CATI BANI S-AU CHELTUIT CU CONSTRUCTIA NOULUI PENITENCIAR, CINE ESTE VINOVAT CA LA UN PENITENCIAR CU REGIM DESCHIS SI SEMIDESCHIS S-AU CONSTRUIT, IN LOC DE CURTI DE PLIMBARE, ADEVARATE ARENE DE CIRC, CAT AU COSTAT ASEMENEA CONSTRUCTII COLOSALE ? S-A INTREBAT CINEVA CAT COSTA ACUM REAMENAJAREA NOULUI PENITENCIAR SAU MAI BINE ZIS SCHIMBAREA REGIMULUI DE DETENTIE DIN REGIM DESCHIS IN REGIM DE  MAXIMA SIGURANTA ? NU CRED CA INTERESEAZA PE NIMENI, NICI CHIAR PE CEI MAI MARI DIN ANP, COSTURILE SUPLIMENTARE MODIFICARII UNUI ASTFEL DE PENITENCIAR.CONTRIBUABILII FRAIERI PLATESC…
VROIAM SA STEA DE VORBA CU PERSONALUL SA VADA CUM POTI FI BAGAT INTR-O COMISIE DE DISCIPLINA PENTRU FAPTUL CA NU AI VRUT SA TE DUCI LA O CONVOCARE LA EFORIE SUD PE BANII TAI, UNITATEA NEAVAND DE UNDE SA DEA AVANS, SAU SA FII OBLIGAT SA TE DEPLASEZI CU O MASINA STRAINA SI CU UN SOFER NECUNOSCUT. SA VERIFICE DACA COMPONENTA COMISIEI DE DISCIPLINA,DACA DIN MARTIE 2011, ESTE LEGALA CONSTITUITA SI DACA NU, ATUNCI CUM AU PROPUS 4 SANCTIUNI DISCIPLINARE, 3 CU MUSTRARE SI 1 DIMINUAREA SALARIULUI CU 10% PE 3 LUNI?

” MARI” NEREGULI CONSTATATE DE CORPUL DE CONTROL:
- DE CE NU SE TREC DE CATRE SUPRAVEGHETORI IN REGISTRUL DE IESIRI-INTRARI DE PE SECTIE TOTI DETINUTII CARE IES LA CURTILE DE PLIMBARE ? SCUMPA DOAMNA CARE AI CONSTATAT ASEMENEA “GRAVITATE”, DETINUTII SUNT SELECTIONATI IN SISTEM DESCHIS SI SEMIDESCHIS, AU PE TIMPUL ZILEI CAMERELE DESCHISE SI SE DEPLASEAZA NEINSOTITI, DE CATE ORI VOR, DE LA CAMERE LA CURTILE DE PLIMBARE. TREBUIA CUMVA NORMATOR SA-I CONTABILIZEZE?
- DE CE NU SUNT TRECUTI DETINUTII SELECTIONATI PENTRU CURATENIE PE SECTIILE DE DETINERE IN REGISTRUL AMINTIT MAI SUS ? ACEL REGISTRU ESTE PENTRU DETINUTII CARE PARASESC SECTIA DE DETINERE, PENTRU PONTAREA MUNCII EFECTUATE DE CATRE ACESTIA ESTE UN PONTAJ, DACA NU ATI AFLAT, SI MAI ESTE UN PROGRAM DE LUCRU APROBAT DE FACTORII DE CONDUCERE.
URMEAZA…

Sursa : Sindicatul "MEGAS " Vaslui

Niciun comentariu: