joi, 2 iunie 2011

ANP: Consiliu de conducere

In data de 01.06.2011, la sediul ANP, a avut loc sedinta Consiliului de Conducere al ANP. Puncte pe ordinea de zi:
1. Rectificarea bugetului ANP
DG Bala Ioan: A fost nevoie de rectificarea bugetului pentru sistemul penitenciar. Doamna Ioana Serban va prezenta materialul.
Ioana Serban: Bugetul care ne-a fost alocat nu este suficient , asa ca este nevoie de o rectificare bugetara , care s-a facut dupa centralizarea solicitarilor din unitatile penitenciare. La cheltuieli de personal s-a solicitat 75 de milioane, pentru plata salarii , inclusiv a celor noi angajati. Pentru bunuri si servicii s-au solicitat 104 milioane.
S-au solicitat bani pentru dotarea grupelor de interventie, cumpararea de echipament care nu este la baza de aprovizionare, cat si a noilor articole de echipament. S-au solicita fonduri pentru achizitionarea anvelopelor de iarna, pentru marirea memoriilor calculatoarelor, pentru mobilizare, diferenta datorita cresterii preturilor la energie electrica, hrana, etc. S-au solicitat bani pentru contractele incheiate cu casele de asigurari de sanatate(16154 ron), ajutoare pentru trecerea in rezerva, numai pentru cei cu gr. de invaliditate si deces.
DG: Pentru ierarhizarea investitiilor in conditiile de cazare ppl , s-au stabilit ca prima etapa, ca urmare a controalelor efectuate, Aiud si Jilava. In afara aspectelor identificate pana acum , vor mai fi si alte aspecte de luat in calcul.
2. Posturi Vacante
Iftinca: Dupa finalizarea actualului concurs, pentru sefi sectie si tura , se va continua cu DRS, DEA, posturile fiind de dir. adj. si sefi servicii. Directiile de specialitate se vor ocupa de stabilirea conditiilor de concurs. In total sunt 57 de posturi.
Dupa finalizarea concursului se va face un bilant al etapelor concursului, deoarece OMJ-ul este nou si sa se constate daca e bun sau ridica probleme. Cand exista o schema finala cu posturile scoase la concurs, se va inmana sindicatelor. Pentru spitalele penitenciar se va face o noua structura a personalului care va fi aprobata de Ministerul Sanatatii.
3. Analizarea posibilitatilor de sprijinire a fpss pentru achizitionarea unei locuinte
Iftinca: Se lucreaza la un proiect care va fi supus discutiei si care va suferi imbunatatiri. In general se iau in calcul unele variante cum ar fi:
a)  Constructia de locuinte pentru fpss de catre ANL.
DG: M-am informat si ANP trebuie sa puna la dispozitie terenurile. Avem unele situatii , insa vom centraliza toate terenurile existente.
b) Achizitionarea de locuinte de catre fpss cu garant ANP.
c) Locuintele de serviciu sa fie inchiriate cu sume mai mari iar aceste sume sa merga spre constructii.
Ionut Mogildea: Aceasta propunere nu este de realizat. Deja exista o discriminare in randul fpss generata de faptul ca cei care au primit o locuinta de serviciu , platesc chirie si toate utilitatile , iar cei care stau cu chirie la diversi terti, primesc decontarea chiriei.
Iftinca: Nu cred ca se intampla asta.
DG: Ba da. De cativa ani.
Ionut Mogildea: Solicit rezolvarea acestui aspect pentru a inlatura discriminarea.
Iftinca: Vom analiza situatia si veti avea un raspuns.
DG: ANP a inainta adrese la ANL pentru constructia de locuinte pentru fpss.
4. Legea Dialogului Social
DG: Dupa cum stiti au intervenit modificari legislative. A aparut Legea Dialogului Social. Doamna Pieleanu va face mentiuni.( s-a citit legea, si d-na Pieleanu a subliniat aspectele de relationare intre angajator si sindicate)
DG: Scopul discutiei este de a stabili de comun acord cu sindicatele  caile de urmat in acest caz, in termeni civilizati si constructivi, sa fim parteneri si nu inamici. Sa lucram impreuna pentru oameni.
Pieleanu: Federatiile si Sindicatele trebuie sa faca dovada reprezentativitatii , asa cum cere legea, iar cele mai importante modificari sunt: nu mai exista zi platita de angajator pentru activitati sindicale, spatiile se dau dupa aprecierea angajatorului, este interzisa greva . Comisiile de dialog social trebuie constituite in 30 de zile de la publicarea legii.
DG: Am trimis deja adrese de demonstrare a reprezentativitatii, cu termene, asa ca rog sindicatele sa le respecte.
Ionut Mogildea: Termenele stabilite de dumneavostra sau cele stabilite de lege? Daca sunt cele stabilite de lege , va rog sa le indicati pentru ca noi nu le-am putut identifica in noua lege.
DG: In cel mai scurt timp. Dumneavoastra cum intelegeti?
Ionut Mogildea: In cel mai scurt timp posibil , din punctul nostru de vedere.
DG: Demonstrarea reprezentativitatii se va face ulterior ,din 4 in 4 ani. Domnu Teoroc ?
Teoroc: Cu alte cuvinte , cu legea asta, suntem facuti paraf. Cred ca ne trebuie un HG care sa stabileasca ce insemna ramura..
DG: Le stabilim de comun acord.:) Domnu Mogildea ?
Ionut Mogildea: Din punctul nostru de vedere, stam bine. Indeplinim toate conditiile la nivel de FSANP. Saptamana aceasta am centralizat declaratiile presedintilor de sindicate afiliate FSANP , iar in cel mai scurt timp avem indeplinite toate conditiile stabilite de noua lege. Nu intampinam probleme, ne incadram in termenii impusi de noua lege. La nivel de unitati stam bine , peste 90% din sindicatele FSANP indeplinesc conditiile de reprezentativitate.
DG: Vom avea o sedinta sa discutam Acordul Colectiv si Contractul. Nu mai indeplinesc unele conditii stipulate in noua lege.
5. Codul Muncii
Domnul Iftinca a facut unele precizari din Codul Muncii, cu referire la varsta de pensionare .
(cursurile de perfectionare trebuie platite de angajator. Pe timpul cursului salariatul are toate drepturile salariale asigurate. Obligativitatea contractelor de munca, etc)
DG: Dispun sa se verifice situatia tuturor fpss , barbati, care se afla in concediu de crestere a copilului. Au inceput sa creasca aceste solicitari, iar unii pleaca de fapt prin Spania la munca.
6. Banii de la CASAOPSNAJ
DG: Pentru luni am intermediat o intalnire intre DGA , domna Cucu si directorii casei de asigurari. Sper sa lamuriti toate aspectele.
7. Modificari la legea 263/2011
DGA Muresan: Domnul Iftinca ne va prezenta unele modificari din lege.
Iftinca: A disparut legea speciala de pensionare. Pensiile vor fi: pentru limita de varsta, anticipata, anticipata partial, invaliditate.
Varsta: la barbati 65, la femei 63- uniformizare pana in 2060. La fpss din sistem varsta maxima este de 60, progresiv pana in 2060. Stagiul minim pentru fpss a crescut de la 15 la 20 de ani. Reducerea stagiului pentru fpss se face: pentru conditii grele de munca, cu 6 ani, pentru conditii speciale cu 13 ani. Cele doua nu se cumuleaza. Exista un pv de la MJ si Casa de pensii in care se specifica ca fpss se mentin in activitate pana la implinirea varstei maxime de pensionare.
8. Diverse
a)    Baraianu: Am avut incidente cu servarele de e-mail datorita e-mailurilor trimis din afara . Lucram la imbunatatirea lui. Avem numeroase reclamatii de la SRI ca ANP nu respecta unele reguli stabilite pentru institutiile de aparare. Au fost scurse informatii confidentiale prin e-mailurile de serviciu. In prezent se lucreaza la o decizie care va imbunatatii folosirea tehnicii IT.
b)      DGA Muresan: Se va transmite in penitenciare o adresa pentru ziua libera de 29 Iunie.
c)      Ionut Mogildea: In ultima perioada circula mai multe zvonuri si as dori sa le lamurim.
Se intampla ceva cu norma de hrana? Se suspenda,se diminueaza, se dau bonuri valorice?
Ioana Serban: Nu. Nu avem probleme in aceasta directie. Zvonul a aparut in media si vizeaza MI, care nu mai au buget pentru ca si l-au proiectat vizand reducerea de personal. Noi nu avem probleme.
Ionut Mogildea: Cand se da restanta la echipamentul pe 2010?
Ioana Serban: In Iulie, anul acesta.
Ionut Mogildea: Ce facem cu agentii care nu si-au terminat studiile liceale. Sunt 70 care vor ramane pe afara?
DGA Muresan: Sunt 70, insa numai 24 s-au ocupat de studii.
Ionut Mogildea: Si pentru acestia avem o problema. Data limita expira cu o saptamana inainte de a da bacul. Nu putem sa-i ajutam?
DGA Muresan: Nu o putem face decat daca modificam legea 293. Mai vorbim sa vedem daca gasim o solutie.
Ionut Mogildea: Ce vesti ne dati despre externalizare. Am vazut ca la logistica a inceput.
Ioana Serban: Ce?
Ionut Mogildea: A venit o firma care a zis ca a castigat licitatia in sistem, si din toamna furnizeaza caldura si apa in unitati.
Ioana Serban: Aaaaaa, e mai mult experimental. Firma aceasta afirma ca are o tehnologie mai buna si cu ea facem economie etc.
Ionut Mogildea: Am inteles. Asta insemna externalizare. Ce facem insa cu oamenii care deservesc aceste centrale.
Iftinca: Cati sunt la o centrala?
Ionut Mogildea: Lucreaza la ture , cam 4.
Iftinca: Nu va faceti probleme. Este nevoie de personal la paza.
Ionut Mogildea: Observ ca s-a inceput externalizarea. Pana la urma toti cei vizati vor merge la paza si apoi ne trezim ca avem inflatie de personal pe acest sector.
Iftinca: Nu se va intampla asta.
9. Subiecte pentru urmatoarea sedinta a Consiliului de Conducere
DG: Subiectele pentru urmatoarea sedinta sunt:
a)      Repartizarea absolventilor de la Academia de Politie si Scoala de Agenti Tr. Ocna;
b)      Programul de perfectionare;
c)      Situatia echipament pentru personal- distribuire de la BAGR si achizitionare;
d)      Programul Rabla pentru parcul auto;
e)      Dificultati in arhivarea dosarelor ppl din cauza termenelor permanente;
f)        Contracte cu medici de medicina a muncii pentru angajati;
g)      Oportunitatea utilizarii serviciilor de posta electrornica;
h)      Dotarea grupelor de interventie cu tinuta si materiale;
i)        Cresterea gradului de siguranta a penitenciarelor prin achizitionarea de caini care vor forma echipele canine;
j)        Plan de masuri pentru combaterea fenomenelor meteo.
DG: Data urmatoarei sedinte va fi comunicata in timp util, insa pana atunci colegii de la sindicate sa faca pasii utili in dobandirea reprezentativitatii, ca sa putem relationa in continuare.
Au participat:
Ioan Bala – director general;
Dorin Muresan –director general adjunct;
Ioan Ilea – director general adjunct;
Florin Serpe – director general adjunct;
Gheorghe Ifrinca – director DMRU;
Marian Stancovici – director DSDRP;
Ioana Serban – director DEA;
Baraianu – director IT;
Lupu – director DIP;
Loredana Corduneanu- pt. director DRS;
Pileanu- director contecios administrativ
Sefii de servicii din ANP;
Ionut Mogildea- vicepresedinte FSANP;
Stefan Teoroc – SNLP.

Sursa : sindicatulfraternitatea.ro

Un comentariu:

Anonim spunea...

Văsausem pe site-ul Sindicatului din Giurgiu tabelul cu functiile ce urmează a fi scoase la concurs in urmatoarea etapa, unde nu figureaza şi functiile pe care sunt împuterniciti d-l Hognogi si d-l Parcalab.
Ar fi bine să ne interesam la A.N.P să vedem de ce nu se scot la concurs si aceste functii care sunt de o deosebită importanţă şi care trebuiau ocupate pentru a nu se creea disfuncţionalităţi în bunul mers al unităţii, astfel încât au fost împuterniciţi domnii sus amintiti.
Sau poate A.N.P ul considera ca aceste functii nu sunt chiar asa de necesare si in viitorul stat de organizare nu-şi mai au locul. .Daca este asa nici domnii respectivi nu mai pot fi imputernciciti