miercuri, 16 februarie 2011

Seful penitenciarului Bistrita, acuzat de abuz in serviciu

Un angajat al penitenciarului Bistrita i-a facut plangere penala directorului inchisorii la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj. Barbatul spune ca Lucian Siman, directorul inchisorii, a comis un abuz in serviciu, din cauza ca i-a reprosat ca aduce atingere institutiei pentru ca nu si-a platit datoriile catre banci si diverse persoane fizice.

In septembrie anul trecut, Aurelian Banc, agent sef adjunct de penitenciare la Penitenciarul Bistrita din 2003, a depus o plangere la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj in care il acuza pe Lucian Siman de abuz in serviciu si calomnie. Povestea sta in felul urmator: in urma cu cativa ani Aurelian Banc a contractat mai multe credite de la banci pe care in cursul anilor nu le-a mai putut plati. Ba mai mult, agentul a luat bani cu imprumut de la diverse persoane, precum o profesoara sau chiar un militar pensionat transformat in calugar.

Una dintre persoanele care l-a imprumutat pe Banc cu bani a girat cu apartamentul, iar atunci cand Banc nu si-a mai platit ratele banca a amenintat-o ca ii ia casa. Tot atunci, femeia s-a prezentat directorului de penitenciar Lucian Siman spunandu-i ca isi va da foc in fata penitenciarului daca nu va lua masuri impotriva subordonatului sau.

Directorul pentineciarului, Lucian Siman, spune ca a purtat de mai multe ori discutii cu Aurelian Banc, in care i-a spus ca prin faptul ca are atatea datorii aduce atingere imaginii institutiei si celorlalti angajati. “I-am spus ca in cazul in care o sa mai primim in continuare asemenea somatii, care afecteaza in mod direct atat credibilitatea si imaginea unitatii noastre, cat si a intregului personal, o sa fie nevoie sa sesizez comisia de disciplina”, a explicat Siman intr-o nota trimisa instantei. Banc a spus in plangerea din luna septembrie a anului trecut ca directorul penitenciarului l-a jignit spunandu-i ca inseala bancile.

Somatiile nu s-au oprit, iar in vara anului trecut directorul penitenciarului a sesizat Comisia de Disciplina, care nu l-a sanctionat pe Banc. In decembrie anul trecut, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj a hotarat sa respinga plangerea penala facuta de Banc, dar angajatul penitenciarului Bistrita a facut plangere impotriva rezolutiei date de parchet, plangere care se judeca in prezent la Curtea de Apel Cluj.

Tudor Ravoiu
 Sursa : citynews.ro

17 comentarii:

distribuitoruldepresa spunea...

"Ca urmare a rezultatelor deosebite obtinute in activitatea profesionala, printr-o decizie a directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, incepand cu data de 15 februarie, domnul comisar de penitenciare Ovidiu Gavrilas, director adjunct Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar in Penitenciarul Bistrita, a fost imputernicit pe o perioada de trei luni in functia de director al Penitenciarului Vaslui" spune purtatorul de cuvant al Penitenciarului Bistrita, Laura Opris.

Aceasta mai spune ca in perioada cat Gavrilas este detasat la Vaslui, atributiile functiei de director adjunct Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar la nivelul Penitenciarului Bistrita vor fi indeplinite de comisarul de penitenciare Dinel Tatar.

link : http://www.citynews.ro/bistrita-nasaud/eveniment-29/adjunctul-de-la-penitenciar-mutat-director-la-vaslui-109141/

Anonim spunea...

Era de asteptat sa fie numit Tatar,avind in vedere feelingul directorului pentru el.Ghiocei-s ghiocei pina la moarte, chiar si dincolo de ea.

Anonim spunea...

Care sunt rezultatele deosebite, stie oare domnisoara psiholog?

Anonim spunea...

@16 februarie 2011, 18:06
@16 februarie 2011, 18:47

- comentariile nu isi au rostul acum, in acest moment : din cate am citit in citynews (ca mai nou de acolo aflam cine pe cine, unde si cand)" atributiile functiei de director adjunct Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar la nivelul Penitenciarului Bistrita vor fi indeplinite de comisarul de penitenciare Dinel Tatar" , a PRELUAT NUMAI ATRIBUTIILE... pana a fi IMPUTERNICIT mai este ?!

- domnisoara psiholog nu-si face decat treaba de purtator de cuvant, cat despre rezultatele deosebite ale persoanei care a preluat atributiile functiei de DASDRP le cunoaste domnul director ?!

Anonim spunea...

Da cum sa nu le stie statul la cafea , vorbitul la telefon si invatatul informaticii?????

Anonim spunea...

degeaba va tot aprindeti asa, ca e foarte usor sa gasesti nod in papura la oricine, mai ales la oamenii care mai si lucreaza in unitatea aia. dar ce sa mai zic voi astia muritorii de rand incercati din rasputeri sa nu faceti nimic, sa treaca luna si sa bagati cardu in perete si surpriza... a venit salariul. in loc sa tot aprindeti discutii viagere pe bloguri mai bine ati pune mana si v-ati mai perfectiona in munca depusa si sa vedeti apoi ce treaba buna se va face.

Anonim spunea...

@ 16 februarie 2011, 20:06

"voi astia muritorii de rand incercati din rasputeri sa nu faceti nimic" - vai, NEMURITORULE (care muncesti), INTANGIBILULE, CREATORULE, PROFESIONISTULE, CIRMUITORULE DE OSTI…indemnurile tale mi-au atins partea sensibila (dorsala ??), promit solemn ca o sa ma perfectionez continuu, promit solemn ca nu voi mai iesi din cuvantul tau PREA-MARITULE : hai ca-mi faci scarba !!!!!!!!!

Anonim spunea...

@16 februarie 2011, 20:06

"bagati cardu in perete" - cardul se INTRODUCE nu se "baga" si se introduce intr-un aparat care se numeste BANCOMAT (istetila), hai ca ai mai invatat ceva astazi!!!!

Anonim spunea...

16 februarie 2011, 20:06 Ete ma,da' tu ii fi vreun nemuritor pierdut printre noi astia muritorii de rind?

Anonim spunea...

Anonimule de 16 februarie 2011, 19:05, cred că statul la cafea si invatatul informaticii erau deprinderile ex DASDRP-ului, In legatura cu d-l TATAR chiar este un om muncitor, cunoaste foarte bine munca cu detinutii, cunoaste colectivul de oameni de la Bistrita, in rest sunt numai barfe, ar trebui să-i acordăm încredere si să sperăm că va fi şi împuterncicit până ce se scoate postul la concurs. Dacă nu, atunci s-ar putea să ne oropsească cu alde specialisti de prin ANP,gen Podaru Dita sau te miri ce alte creaturi de pe la alte penitenciare.

Anonim spunea...

@16 februarie 2011, 19:04
Vezi că faci confuzii .În comunicat se precizează că rezultate deosebite a obtinut in activitatea profesionala domnul Gavrilaş. Ca urmare a acestor rezultate a fost promovat. În mod firesc ,am intrebat dacă purtătoare de cuvânt poate să ne comunice care sunt acele realizări. În concluzie nu am întrebat care sunt realizarile domnului Tătar, căruia îi doresc baftă

Anonim spunea...

Domnule admin` posteaza un articol despre pretul legumelor la Kaufland si asteapta comentariile!!
Doar asa ..de proba.
Ca ultimele comentarii n-au nici o legatura cu continutul articolului (a nu se intelege ca nu ar fi comentarii pertinente - in marea lor majoritate).

Anonim spunea...

URAAAAAAAAA!!!!!!!!!
Si-a atins scopul domnul Tatar!
Sa fie oare incununarea muncii depusa avand drept consecinta sesizarea la parchet facuta de ppl impotriva domnului Brasoveanu?
Bravos!!!!!
Fratilor tineti stindarduñl sus, DSDRP-ul lucreaza pentru voi!!!!!!

Anonim spunea...

Am citit despre noua numire, ma rog incredintare si preluare de responsabilitati din unitatea noastra. Sincer ma surprinde sa vad atita profesionalis....sa fie oare notificarea ANP-ului?
Dar domnilor!!!!!!!!!!
De Florin Borz a-ti auzit?
Omuil acela, este de o calitate ireprosabila...Oare daca acesta munceste si se zbate nu il vede nimeni?
Sa aiba legatura cu faptul ca nu trece in fiecare dimineata pe la cabinetul 1?
Daca este sa vb de profesionalism....domnilor Florin Borz ii cam baga pe multi in buzunare, multi care isi atribuie merite si nu le au.
Este un om integru, un om dedicat muncii si intotdeauna in sprijinul oamenilor. Nu cred ca acest lucru este un defect, din contra multi ar dorii sa aiba aceste calitati. Domnule Borz va pling de mila de cite hirtii si decizii o sa trebuiasca sa luati, de citi ppl-ii o sa scoate la raport, de cite mutari o sa trebuiasca sa faceti si nu in ultimul rind de cite rapoarte...
Sincer, parere personala, cred ca domnul Borz, era cel mai in masura sa primeasca aceasta atributie, chioar si temporar, pentru ca munceste, se dedica si nu in ultimul rind stie!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

@17 februarie 2011, 11:06 Ba eu nu pling de mila lui Borz,nici lui nici altcuiva din tagma ofiterilor,ca nici ei nu pling de mila noastra...

Anonim spunea...

articolul de mai sus trateaza un subiect,comentariile alt subiect.interesant

Anonim spunea...

bla bla