marți, 15 februarie 2011

Gardienii din penitenciare nu vor mai avea voie să facă grevă, potrivit unui proiect de lege




Fără grevă în penitenciare şi fără caschete în faţa palatului Cotroceni, asta îşi doresc şefii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Potrivit unui proiect aflat în lucru la ANP, gardienii nu vor mai avea voie să protesteze în uniformă şi vor putea fi concediaţi mult mai repede.

"Sindicatele nu vor mai putea face grevă în sistemul penitenciar, iar personalul din penitenciar nu va mai putea protesta în uniformă, o măsură total nejustificată, întrucât protestele nostre au fost absolut legale", a spus preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Sorin Dumitraşcu.

În timp ce gardienii pierd din drepturi, cei care îi conduc câştigă privilegii. Grade în plus, dar şi imunitate prezidenţială. Niciun general de penienciare nu va mai putea fi destituit fără decret de la Cotroceni.
Sindicaliştii consideră proiectul de lege abuziv şi ilegal şi vor discuta cu conducerea Ministerului Justiţiei pentru eliminarea prevederilor controvesate.

În 2010, mii de gardieni au protestat vehement faţă de tăierile salariale din sistemul bugetar. Sindicaliştii au tras un semnal de alarmă în privinţa situaţiei disperate în care se află unii dintre ei şi a faptului că din cauza dificultăţilor materiale sunt tot mai mulţi angajaţi din sistem care îşi pun capăt zilelor.
sursa : Realitatea.net

2 comentarii:

Anonim spunea...

Daca sjunge si Nica ''gheneral'' nu-i mai alunga nici presedintele pe cei care formeaza tandemul prin ANP.Dar lasa ca e bine asa daca nu ne-a placut cu directori procurori....

podaru dita spunea...

Il felicit si ii urez succes domnului Tatar Dinel, merita sa fie girat cu incredere. In ceea ce priveste faptul ca ati fi oropsiti cu "alde alte creaturi", cum le-ati numit, nu trebuie sa va faceti griji. Nu trebuie decat sa munciti in continuare la fel de bine, asa cum stiu eu, iar in felul acesta nu aveti de ce sa va temeti nici de domnul Tatar, nici de oricare alt sef.