marți, 1 februarie 2011

Despre cum s-a pierdut mentalitatea cazonă printre rândurile unei legi

Cine-ar fi crezut ca un articol despre un citat din lege ar putea aduce atatea comentarii?! Agentii si ofiterii cu vechime de cel putin 3 ani in sistemul penitenciar pot ocupa prin concurs posturile de conducere vacante. Spune legea. N-a inventat-o subsemnatul si scrie cat se poate de fara echivoc la art. 30 alin. 3 din statut. Cu toate astea… Se pare ca agentii nu sunt demni sa candideze si ca subsemnatul, pana azi reprezentantul uni interes general cand era vorba de salarii, premiul anual, banii de echipament si altele, am devenit aparatorul exclusiv al agentilor – nu ca n-ar fi nevoie in acest caz – data fiind originea-mi nesanatoasa, adica acea de fost agent – subofiter de fapt.
De aici o intreaga discutie despre cat de cei mai superiori sunt cei care n-au fost niciodata inferiori de parca s-ar fi nascut cu cascheta si cu frunze pe dansa si despre cat de important e sistemul corpurilor.  Adica, sa fie egalitate de sanse dar nu asa pentru toata lumea.
Conteaza, ca asta aduce in discutie un conflict intre ofiteri si agenti despre care pretindem de ceva timp ca n-ar fi o problema!? Conteaza si puteti decide singuri unde este hiba.
Probabil ca intervenientii pe linia “doar noi ofiterii de linie pura putem fi sefi” au fost cativa si nu sunt deloc reprezentativi pentru modul de gandire al majoritatii. Personal cred ca nu fac decat sa acutizeze un conflict mocnit si ca ar trebui sa inteleaga ca discutam de un text de lege nu de o parere a cuiva. Asta, intr-o institutie care pretinde ca incearca sa treaca peste fantomele cazone.
Tocmai din acest motiv cred ca apasarea cu care s-au exprimat anumite opinii merita atentie. Curat deschidere si competitivitate, coane Iftinca! Curat logic si excesiv de curajos domnilor viitori sefi concurenti pe culoare protejate!
De ce n-ar fi concurs liber intre ofiterii si agentii cu acelasi novel de experienta si de studii? Cine se teme de acest concurs? Cei care au o sansa sau cei care au mai putine?
Agentii beau cafele pe sectie si dau la pace cu hotul in timp ofiterii se lupta zi de zi problemele ce se ivesc.
De la a deschide o usa, a face o prechezitie, a supraveghea, a pazi un post pana la a planifica, a concepe, a creea mi se pare diferenta mare
Daca tot vorbim de studii, atunci va informez ca la incadrare subofiterii nu aveau studii, iar ofiterii da. Daca ar fi avut s-ar fi angajat ca ofiteri! E clar ca vreti sa saltati agentul pana la nivelul incompetentei lui, dar nu e cazul.
Sincer, nu mi se pare normal si mi se pare foarte deplasata aceasta interpretare a legii care o propuneti domnule Dumitrascu.
Acarul este Dumitrascu. Deodata fraternizeaza cu agentii. Deh, stie el ce stie. Ca doar simte ca agentul.
“Destui agenti s-au incadrat agenti avand studii superioare.” De ce oare? Răspunsul e atât de simplu… Cum la fel de simplă e și explicația pentru acest “El Dorado” al funcțiilor de conducere. Inconștiența, lăcomia, trufia, parvenitismul și, uneori, setea de răzbunare fac din toți acești “visători” o “armată” de dezorientați și disperați, aflați în degringoladă, în goana lor după himere. Două paie la trei măgari…
PS. Acuza ca fraternizez cu agentii mi se pare de-a dreptul ridicola, nu prin continut ci prin mentalitatea pe care o ascunde. E absolut sinistru. Ministrul certa anul trecut directorii care au fraternizat cu sindicatele. Sa inteleg ca sunt ofiteri carora li se pare reprobabila fraternizarea cu agentii? (sursa : FSANP)

3 comentarii:

Anonim spunea...

Poti sa-i intelegi oarecum pe cei care au absolvit o academie,ma refer aici desigur la ofiteri, dar cum in sistemul nostru sunt cam rare cazurile acestea, nu vad de ce nu ar avea toti aceeasi sansa la niste posturi care se scot la concurs nu la licitatie.Oare cu ce ar fi mai indreptatit un ofiter care are o facultate de medicina veterinara sau altul cu facultatea de agronomie{la baza}sa ocupe functii de conducere care nu au nici o legatura cu pregatirea lor?

Anonim spunea...

@1 februarie 2011, 10:13

1. EGALITATE in sansa de-a participa la un concurs
2. AGRONOMUL a dat un concurs (nimic de comentat)
3. VETERINARUL - incadrat direct, pierdut in timp obiectul muncii: plecat animale din GAZ, ce faceam cu el? Imputerniceam la el , functie de conducere dadeam : el foarte multumit !! Animalul acesta numit ECONOMIC - FINANCIAR salbatic la el eram : doctor veterinar trebuiam!!!
4. Doamne ajuta!!!!!

Anonim spunea...

Daca o sa cautati mai bine o sa gasiti "specialisti" care conduc activitati si sectoare in unitate si din alte zone ale economiei nationale nu numai din agricultura cu subramurile ei...