joi, 3 februarie 2011

Bugetarii vor primi salariile majorate cu 15%, in luna februarie

In luna februarie, angajatii de la stat vor primi salariile majorate cu 15% fata de nivelul din octombrie 2010, potrivit declaratiilor premierului Emil Boc. De asemenea, primul-ministru a anuntat ca pensiile celor care beneficiaza de grupele I si II de munca vor creste, in medie, cu 93 de lei.

“In primul rand, incepand cu luna februarie toti bugetarii vor avea pe card, cu 15% mai multi bani decat au avut in octombrie 2010. Intre 5-15 februarie, aceasta este vestea buna pentru bugetari, pentru ca vor avea mai multi bani decat in ultima parte a anului 2010, cu 15% in concret vor avea mai multi bani pe card sau in mana, in functie de cum se plateste salariul la fiecare unitate bugetara”, a declarat premierul Emil Boc la finalul sedintei Executivului de miercuri.

Legea nr. 285/2010 privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 878, din 28 decembrie 2010, prevede majorarea cu 15% a salariilor de baza/soldelor de functie/salariilor de functie/indemnizatiilor lunare de incadrare, inclusiv sporuri, indemnizatii, precum si al altor drepturi in lei sau in valuta ale personalului platit din fonduri publice, aflate in plata la 1 octombrie 2010.

In acelasi timp, in anul 2011, pentru bugetari nu se mai acorda ajutoare sau, dupa caz, indemnizatii la iesirea la pensie, retragere, incetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea in rezerva. (sursa : avocatnet.ro )

Niciun comentariu: