vineri, 20 august 2010

Penitenciarul, îngenunchiat de un traficant

Caz rar la Judecatoria Iasi: magistratii au constatat ca un traficant de persoane, foarte cunoscut in Iasi, a fost sanctionat, pe nedrept, de Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi • Este o palma grea data penitenciarului, mai ales in contextul in care traficantul sustine ca agentul care l-a sanctionat i-a facut avansuri sexuale sotiei sale

Un detinut din cadrul Penitenciarului de Maxima Siguranta Iasi, unul dintre cei mai periculosi traficanti de persoane din Iasi, a reusit performanta de a anula un act emis de Comisia de Disciplina din cadrul unitatii de detentie. Este unul dintre putinele cazuri in care unui detinut instanta de judecata ii da dreptate, intr-un razboi pornit impotriva inchisorii. Constantin Stan a sustinut, inca de la inceput, ca a fost sanctionat, pe nedrept, de agentii de la penitenciar. Ieri, printr-o decizie ramasa definitiva, magistratii de la Judecatoria Iasi au constatat ca impotriva traficantului de persoane au fost luate anumite masuri disciplinare abuzive. Barbatul a contestat raportul de evidentiere negativa si a sustinut ca este victima unui agent care il sicaneaza tot timpul si chiar i-a facut avansuri sexuale sotiei sale. Ca urmare a unui raport de incident, intocmit de agentul Constantin R., traficantului de persoane i-ar fi fost interzise anumite drepturi in spatele gratiilor. "Nu este prima data cand acel agent de la sectorul vizite se ia de mine si pot dovedi, fara a lua legatura cu cineva din familia mea, ca acel agent i-a propus sotiei mele de a avea legatura cu ea, facandu-i avansuri", a sustinut Constantin Stan. Acesta sustine ca poate aduce martori in acest sens. Stan a ajuns in acest razboi cu agentul de paza dupa ce, pe data de 5 aprilie 2010, a fost sanctionat, pentru ca l-a injurat pe gardian si ca i-a vorbit urat. Ceilalti detinuti, prezenti in locul in care ar fi avut loc incidentele, sunt de partea lui Stan. Barbatul s-a casatorit in spatele gratiilor, cu o prostituata, care i-a fost amanta in prima faza. A divortat de fosta sotie si, in luna martie 2010, s-a casatorit cu amanta. "Am auzit acuzatiile acestui detinut, insa exclud asa ceva. Agentul de paza este un om familist, linistit, care nu ar fi facut asa ceva. Este un joc de-a soarecele si pisica, pentru ca este suparat ca a fost sanctionat pentru abateri", a spus Marius Vulpe, directorul unitatii de detentie iesene, la scurt timp dupa declansarea scandalului, instanta dovedind, acum, ca nu a avut dreptate.

Sursa : http://www.bzi.ro/penitenciarul-ingenunchiat-de-un-traficant-183731

11 comentarii:

AdMin spunea...

Ce ne mai rămâne de făcut? O să ajungem un sistem în care "ORIENTAREA" o să fie cuvântul de ordine? Va trebui să te gândesti de 10 ori înainte de a întocmi un raport de incident unui ppl pentru încălcarea unor reguli prevăzute de lege? Unde va ajunge acest sistem ?

Anonim spunea...

Despre ORIENTARE se vorbeste foarte mult in penitenciar, eu consider ca un supraveghetor trebuie sa se orienteze pe tot timpul serviciului, deoarece ST -ul de multe ori nu are timp sa-l sprijine spunandu-ne de foarte multe ori sa rezolvam situatiile (ca vezi doamne de aia sunt platit si sunt pe sectie), mai ales ca la unii ST li s-a ridicat indicele la cap si sefia asteptand intodeauna ca sefii de sectie sa rezolve totul, dar unele activitati din programul zilnic care se desfasoara este necesara prezenta ST-ului, dar oare unde este? Asteptam tot timpul sa se intample ceva ca sa fie luate niste masuri si desigur daca este cineva vinovat : este tot supraveghetorul sau agentul. De ce oare unii ST nu intocmesc rapoarte de incident ppl-ilor in conditiile in care au fost la fata locului cand un ppl a incalcat ROI, acestia dispunand agentilor sa intocmeasca aceste rapoarte de incident.De ce?

Anonim spunea...

@ 20 august 2010, 09:55

Pai la indicele (de salariu, nu de inteligenta)ale unor ST nu crezi ca ceri prea mult? Ce sa mai zic, ca unora (LST)le este greu sa mai schimbe si liberu in perimetru, iar daca le spui acest lucru se simt foarte ofensati ajungand pana acolo chiar sa te ameninte (ca doar au spate pe la biroul paza).Dar la noi toate sunt roz, cu exceptia agentilor care nu-si fac datoria.

Anonim spunea...

20 august 2010, 09:55
20 august 2010, 12:56
Sunteti niste frustrati, mergeti racoriti-va la un strand sau o terasa ca habar nu aveti ce vorbiti.

Anonim spunea...

@20 august 2010, 13:40 Bah,te simti vizat de comentariile celor de mai sus?Ce, ti se pare ca cei doi nu au spus adevarul?Vrei si nume?Vrei sa afli pe cei care se injosesc sa duca liberul,desi intra in atributiile lor si care paseaza sarcina asta in circa orei libere?Vrei sa afli numele celor care iti raspund la o solicitare cu"...ba,tu esti de atita vreme acolo si nu stii ce sa faci?..."Vrei numele celor care spun ca Lst-ul si St-ul sint baza pe schimb,si restul sint degeaba?

Documentary spunea...

I love the website, go day to see him ever again post. Congratulations and published as yet.
How about the article, is that other, very interesting.

Anonim spunea...

@ 20 august 2010, 14:06

Ai dreptate, dar hai sa facem un exercitiu simplu din care noi agentii (pazistii)sa invatam ceva (daca o sa avem ce): experimental ptr. o zi de munca sa fie alcatuit un schimb numai din ofiteri (ST,LST,SEF SCH,SUPRAVEG,PAZA PERIM, VIZITA,BL.ALIM) iar noi agentii "care nu stim sa facem ceva ca lumea", sa-i observam cum se descurca in serviciu : cum fac serviciul in foisor (folosirea toacei obligatoriu), cum supravegheaza ppl-ul la curtile de plimbare, cum se descurca un singur ofiter in supraveghere pe sectia IV a si asa mai departe, deoarece se vede treaba ca toata conducerea pare nemultumita de activitatea schimburilor (agentilor), mai mult un domn ofiter (care se tine coleg cu noi) cu functie mare (imputernicit)mai are tupeul sa ameninte colegii ca in cazul unor disponibilizari ei vor fi primii dati afara. Sa stii "imputernicitule" ca si matale poti prinde aripi fara a prinde chiar de veste, daca continui cu atitudinea aceasta aroganta fata de personalul acestei unitati. Admin-ule sper ca imi vei publica comentariul, daca nu vei fi primul "disponibilizat".

Anonim spunea...

20 august 2010, 17:40

In conditiile in care fluturasul meu si-a pierdut din culoare 25%, unii mai au tupeul sa ameninte: stimabililor reveniti-va, inca sunteti pe mosia lui BOC, deocamdata el disponibilizeaza (sa-i fie de amar)nu domniile voastre, poate ar fi cazul sa mai priviti si spre cer pentru ca niciodata nu este prea tarziu.

Anonim spunea...

Pentru @ 20 august 2010, 14:06
E foarte interesanta ideea ta de a face un schimb de ``epoleti``, si daca ar fi posibil tare as vrea sa-i vad cum isi rup degetele cu cheia de la camera sau sau cum rezolva problemele zilnice cand te aglomereaza toti si ca supraveghetor esti doar tu singur sau si mai grav cum stau noaptea cate trei ore singuri in foisor cu urechea ciulita la toaca sau cu privirea atintita peste camp ca sa observe pe vreun cavaler al dreptatii ,pornit in control , si care incalca din start regulamentul de paza;iar daca ai tupeul sa il opresti si sa chemi seful de tura atunci chiar ai pus-o ...Noi intodeauna incalcam legile, suntem amenintati ca vom ajunge la Leoni, iar daca in unitate se produce , inevitabil, un eveniment, tot agentul este de vina, indiferent de modul cum actioneaza, ferm sau ingaduitor.

Anonim spunea...

La cata inteligenta poarta in ei unii sefi de schimb si lst{se stiu ei care}s-ar putea sa nu fie capabili sa duca liberul.Oricum ei se pricep mai bine la a informa{se stie pe cine}.

Anonim spunea...

20 august 2010,14:06.Lst-ul si St-ul sint baza pe schimb,dar in relatia cu superiorii.