marți, 1 iunie 2010

De ce nu iese greva la români?

Grevă generală în România înseamnă greva generală a unora. Dintr-un milion de bugetari anunţaţi de sindicalişti, luni au fost în grevă doar 400.000. Cum de românii nu reuşesc să lupte până la capăt pentru acelaşi scop?  Pentru că istoria a jucat un rol de moderator, spun sociologii. Mai exact perioada comunistă, care a rămas întipărită în mintea noastră. Ne-am revoltat o dată şi bine.

Suntem un popor cuminte, care nu are tradiţie în ceea ce priveşte protestul şi care este încă bântuit de comunism, susţin sociologii.
Numărul participanţilor la  proteste va creşte odată cu aplicarea măsurilor de austeritate.
 "Oamenii vor participa în măsură mult mai mare, însă după ce vor apărea efectele reducerilor anunţate de Guvern. Acum oamenii au fost doar speriaţi. Până în toamnă nu vor fi mişcări ample, deoarece oamenii încearcă zeci de variante, încearcă să se descurce, deşi nemulţumirea va fi din ce în ce mai mare"
 
Articolul complet: 
http://www.realitatea.net/de-ce-nu-iese-greva-la-romani-vezi-explicatiile-sociologilor_716332.html

7 comentarii:

Anonim spunea...

NU SUNTEM NOI IN MASURA SA FACEM PE "LUPUL MORALIST",DACA E GREVA. ATUNCI -FARA INSTANTE,FARA TRANSFER,FARA...,FARA...ORI LA NOI CA LA NIMENI...ASA CA: CIOCU MIC..CA TOT EI SUNT LA PUTERE...

Anonim spunea...

CARE ACORD? TIPIC ROMANESC..DACA VREI SA NU SE REZOLVE CEVA ,INFIINTEAZA O COMISIE(SAU FA UN ACORD).DE ACORDUL COLECTIV DE MUNCA,ALA CU SARBATORI PLATITE,SAMBETE,DUMINICI CE SE MAI AUDE? S-A SPART SI-A CURS...?TRAIASCA BRANUL,SINAIA,ETC...POATE COASTA DE AZUR LA ANUL...

Anonim spunea...

1 iunie 2010, 15:43
1 iunie 2010, 15:53
Mai obositule, mai ofticatule...ce nu-ti ajunge???...Ai stat si tu deoparte cu greva iar acum iti dai cu parerea "moralistule" care esti!! Asa colega "ciuruieste-i" pe toti, fi tare in taste : chiar asa "traiasca Branul, Sinaia"...ce puii mei...poate la anul o sa mergi tu pe Coasta de Azur...INTELIGENTULE care esti!!!

Anonim spunea...

Liderii de sindicat s-au vindut ,acesta este singurul motiv .

Anonim spunea...

@ Anonim 1 iunie 2010, 16:30

Bineinteles ca s-au vandut. De aceea se rugau de membrii de sindicat sa participe la greva, dupa ce acestia din urma, semnand tabelele de greva, au dat legitimitate declansarii protestului. Sictir mai baiatule! In curand si liderii de sindicat se vor scarbi de lasitatea unora dintre cei pe care ii reprezinta. Si atunci sa te vad "viteazule". Poate atunci vei deveni tu lider. Asteptam cu nerabdare maretele tale victorii in lupta de unul singur cu patronatele.

Anonim spunea...

Daca scad salariile,scade si cotizatia la sindicat?

AdMin spunea...

@1 iunie 2010, 20:44
Daca membri nostri de sindicat vin cu o astfel de propunere, o discutam in Adunarea Generala si in functie de rezultatul voturilor, se poate modifica cuantumul cotizatiei...