marți, 1 iunie 2010

Datoriile şi comisia de disciplină ....


Mâine comisia de disciplină se va întruni din nou pentru a discuta sesizarea făcută de către directorul unitătii în ceea ce-l priveşte pe un coleg de-al nostru, care nu şi-a putut achita la timp nişte datorii faţă de o terţă persoană, astfel  fiind acuzat de încălcarea prevederilor  Legii  293/2004, Statutul funcţionarilor publici din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, art.69, lit.a şi anume :
a) manifestări  care aduc atingere prestigiului autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea;
Ce nu înteleg din această sesizare este un singur aspect : cu ce a putut aduce atingere prestigiului autorităţii  sau instituţiei publice  colegul nostru,  prin faptul că nu a putut plăti la timp un împrumut  şi cum se poate răsfrânge acest lucru asupra unităţii....?? Este foarte interesant de urmărit şi analizat motivele care l-au determinat  pe directorul unităţii să sesizeze comisia de disciplină pentru acest lucru, în condiţiile în care Guvernul României  intenţionează să reducă veniturile bugetarilor cu 25%, fapt care va afecta pe toata lumea deci implicit şi pe noi lucrătorii de penitenciare. De aici nu-mi rămâne decât să mă gândesc la faptul că începând cu luna iulie o parte din angajaţii Penitenciarului Bistriţa care nu-şi vor putea achita datoriile la bănci sau terţe persoane fizice(din motive lesne de înţeles), vor fi nevoiţi (probabil) să treacă prin comisia de disciplină,  deoarece aduc  atingere prestigiului autorităţii sau instituţiei publice” din care fac parte.  Nu-mi rămâne decât să vă las pe dumneavoastră să comentaţi dacă această decizie de-a sesiza comisia de disciplină în acest caz este corectă sau nu....

28 de comentarii:

Anonim spunea...

Acei colegi care sunt tarati in comisia de disciplina sa il dea in judecata pe director pentu abuzurile pe care le face, sau organizatia sindical care are menirea de a apara drepurile si interesele membrilor sai , sa denunte aceste abuzuri.

Imhotep spunea...

Haideti sa fim sinceri si sa recunoastem ca o asemenea atitudine reprezinta un reflex din epoca de trista amintire pe care directorul a avut de la cine sa o mosteneasca si chiar sa o puna in aplicare..., iar in alta ordine de idei persoana care i-a imprumutat banii trebuia sa se indrepte catre o instanta de judecata, nu catre institutia unde lucreaza colegul nostru..., iar in final, fiecare individ raspunde de faptele sale, dar in cazul acesta nu s-a adus nici o atingere imaginii unitatii..., pana la urma cred ca va suferi ca imagine tocmai persoana care a sesizat comisia de disciplina.....

AdMin spunea...

@1 iunie 2010, 19:57
Asteptam desfasurarea comisiei de maine si in functie de rezultatul acesteia vom actiona in consecinta..., oricum vizavi de aceasta sesizare l-am informat si pe domnul dir.general din ANP cu ocazia participarii la Conf. Nat.a FSANP de la Bran si pot sa-ti spun ca nu impartaseste aceleasi idei si conceptii (vizavi de aceasta sesizare)ca si domnul director al unitatii noastre.

Huginn spunea...

Domnul director pare în situația unei domnișoare întreținute care încearcă să-și dovedească... bărbăția.

Purtare de argat pe moșie. Trebuie să-și mulțumească stăpânii ca să-și păstreze osul. N-ar strica să-i aplicați un duș rece. Merită.

Anonim spunea...

Domnul director in incercarea lui de a se afirma prin mentinerea cu rigurozitate a ordinii si disciplinei,excede limitelor sale de competenta.Aceste actiuni ale domniei sale sunt explicabile prin lipsa lui de experiente, nu stie circumscrie cadrului legal care stabileste abaterile savarsite de personal ,anumite imprejurari de fapt, ceea ce este foarte grav pentru cineva care detine o functie asa de importanta . Ar trebui sesizata comisia de disciplina impotriva domniei sale prin faptul ca extrapoleaza chestiuni personale in sfera competentei domniei sale.

Mamulos spunea...

Propun sa fie bagati in comisie si cei ce dau bani imprumut pentru ca favorizeaza savarsirea unor asfel de nelegiuiri.
M-am certat aseara cu nevasta. Oare daca se afla ma paste si pe mine comisia?

Anonim spunea...

Bai oameni,ce mai tura vura,atita stie atita face.Nu ii vedeti ca in ultimul timp se leaga de tot felul de rahaturi fara valoare?Daca te uiti in stinga iti zic de ce nu te uiti in dreapta,daca stai intr-un fel pe scaun de ce nu stai invers,de ce sta pixul asa si nu invers si multe alte porcarii de doi bani,Daca nu au lucruri serioase de care sa se lege,ne agata cu tot felul de mizerii,pe care niste oameni cu judecata nici nu le-ar baga in seama,Asa au fost invatati asa fac.Ce vor sa demonstreze cu aceasta atitudine?Ca ei sint coco?Hai sictir !

Anonim spunea...

Bravo domnule director, pe langa faptul ca acest guvern incearca sa ne casapeasca salariile cu 25% (si pe al dumneavoastra inclusiv),dumneavoastra sesizati comisiile de disciplina pe banda rulanta...mai mult incercati chiar sa-l "ajutati" pe colegul nostru cu inca vreo 5% in minus la salar daca presedintele comisiei va asculta "pretioasele" sfaturi si-l va gasi vinovat: pentru ce???? In eventualitatea ca cititi aceste randuri si zambiti...sa stiti ca nu este de ras ci de PLANS !!!!! Sindicatul trebuie sa nu mai accepte nimic....orice abuz, orice comportament inadecvat al conducerii unitatii noastre trebuie TAXAT....deoarece nici domniile lor nu au pic de mila, fapt ptr. care sper ca presedintele (re)ales sa nu ne insele asteptarile si sa faca totul pentru a ne apara drepturile noastre si nu in ultimul rand DEMNITATEA noastra......

Anonim spunea...

Directorul probabl in refularea unor frustrari personale are excese de autoritate( conceptia domniei sale referitor la cum trebuie executat serviciul de catre personalul de paza si ST si LST demasca aceste excese, cei enuntati de domnia sa trebuia sa se comporte ca niste robotei, mai ales ca era domnia sa in zona, va dati seama..!).
Neindemanarea bruscheaza intotdeauna. Iar cel care dovedeste exces de autoritate va starni nemultumire si va adanci conflicte care vor sfarsi prin a-i subrezi autoritatea. Haosul si autoritarismul sunt doua fete ale aceluiasi taler.

Anonim spunea...

Rog admin-ul sa nu-mi cenzureze acest comentariu deoarece o sa respect regulile de postare:
Stimate domnule director, vreau sa va transmit ca prin atitudinea dictatoriala prin care incercati sa va impuneti in fata subordonatilor o sa va afecteze foarte mult IMAGINEA DUMNEAVOASTRA si asa destul de sifonata in randul acestora...,sau poate dumneavoastra ascultati numai laudele venite din partea celor care va periaza si a celor care cu atata daruire le oferiti luna de luna cate o prima de 50% ... sa stiti ca si aceia nu va suporta atitudinea si comportamentul. Cred ca sindicatul care ne reprezinta (sper), sa va acorde o ATENTIE SPORITA si sa monitorizeze in continuu deciziile pe care dumneavoastra o sa le luati pe viitor..., cat despre colegul la care facea referire articolul pot sa spun cu tarie ca nu era sub nici o forma nevoie de o sesizare a comisiei de disciplina...asa cum am aratat mai sus cred ca dumneavoastra o sa aveti o problema cu "imaginea" in cazul in care continuati pe acelasi trend....

Anonim spunea...

@1 iunie 2010, 21:53... "asa cum am aratat mai sus cred ca dumneavoastra o sa aveti o problema cu "imaginea" "...Dar are deja aceasta problema de muuuuuuuuult timp.

Anonim spunea...

Măi @ 1 iunie 2010, 21:53, domnului director i se fâlfâie de imaginea care crezi tu că i se sifoneaza atata timp cât domnul Bala a fost "satisfacut" cand a venit la Bistrita.
Cand se uita in oglinda întreaba care conducător este mai tare din cei care au carmuit pe la Bistriţa, iar oglinda îi da raspuns favorabil lui, nu? , iar tu vorbesti de imagine , las-o balta..

Anonim spunea...

@1 iunie 2010, 21:23
Cei ce dau bani imprumut prin unitatea noastra, trebuie sa evalueze foarte bine colegul care vine sa solicite imprumutul din punct de vedere al riscurilor financiare...pentru ca unii nu mai au solvabilitate si deja incep sa fie cunoscuti..., am auzit ca unii se mai alimenteaza si din alte surse (ghiciti) si unul dintre ei chiar a fost prins cu degetele in miere...dar el se jura ca nu fura dar l-au prins cu mierea-n gura..., dar stati linistiti ca nu mai are mult pana la PENSIE....

PS. Te intrebi daca nevasta ta a aflat???...daca nu a aflat inca, va afla..., mai ales la viteza la care circula informatia si a binevoitorilor din jurul tau

Imhotep spunea...

@1 iunie 2010, 21:07
D-nule Huggin, stiu ca una dintre calitatile unui manager printre altele, este si aceea de-a avea abilitatea sa comunice cu personalul din subordine si sa intretina o atmosfera propice desfasurarii activitatilor intr-un penitenciar..., de aceea imi permit sa va intreb care este strategia ANP-ului in aceasta privinta vizavi de unii directori care nu stapanesc aceste abilitati???...iar vizavi de aplicarea acelui dus rece domnului director va informez ca nu o sa aiba nici un efect...deoarece are pe cineva "sus" care sa-i dezmorteasca apa.....

Anonim spunea...

@1 iunie 2010, 22:48
Abilitati de comunicare zici : Tu chiar vezi ce scrii???? A, Daaaa, stapaneste abilitatile de comunicare dar in relatia cu anumite persoane apropiate domniei lui...

Anonim spunea...

@ 1 iunie 2010, 22:28

Ba, oare tu cat de prost poti sa fii? Ce spune ingramaditul ala de Mamulos si ce intelegi tu? Ala spunea ca daca s-ar certa cu nevasta-sa si s-ar afla (faptul asta, ca s-a certat) l-ar putea paste comisia de disciplina, si ce mama naibii ai priceput tu, ma narodule! Auzi la el:

"Te intrebi daca nevasta ta a aflat???...daca nu a aflat inca, va afla..., mai ales la viteza la care circula informatia si a binevoitorilor din jurul tau"

Ma, cat poti sa fii de prost?

Anonim spunea...

NU BASESCU E VINOVAT !
aR TREBUI SA IESIM IN FATA MINISTERULUI DE JUSTITIE CU STATELE DE PLATA SA SE VADA SALARIILE TUTUROR!

Da am spus corect SALARIILE TUTUROR ANGAJATILOR DIN SISTEM DEOARECE UNII IL BAT LA FUND PE BASESCU AJUNG LA SALARII DE 10000 RON/LUNA.

Giovani spunea...

Domnul Director este intr-o ipostaza ciudata care se defineste ca exces de zel.
Imprumutul nu cred ca a fost aprobat de dumnealui.
Daca nu, inseamna ca imprumutatul a facut aceasta tranzactie in timpul liber, si atata timp cat omul face ceva care supara o alta persoana, singura indreptatita sa rezolve astfel de aspecte este instanta de judecata competenta de pe raza teritoriala.
In cazul in care membrii comisiei de disciplina considera ca sunt intrunite premizele judecarii acestei cauze, eu m-as adresa in instanta impotriva acestora, dar si a directorului pentru abuz in serviciu.
Poate domnul director se crede un mare conducator de prea umili supusi, care au datoria de a se pleca la orice moft al dumnealui.
De ce nu face sesizare la comisia de disciplina a ANP si cel care a fost astazi chemat la judecata bistriteana penitenciarista pentru atingerea pe care o face asupra demnitatii celui incriminat.
Oare deontologia este numai pentru dumnealui, sau se poate aplica si invers?

Anonim spunea...

http://www.sindicatulfraternitatea.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=562:siman-micul-dictator-

ईगल संघ spunea...

sa-i cumparati si un bici daca tot e la el pe mosie.
brusc mi-a trecut dorul de bota!

Anonim spunea...

Un alt comentariu interesant :

http://penifest.blogspot.com/2010/06/puiul-de-dinozaur.html

Anonim spunea...

http://sindpajura.blogspot.com/2010/06/stirbit-in-prestigiu.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+SindicatulPajura+%28SINDICATUL+PAJURA%29

Anonim spunea...

Ai dreptate 2 iunie2010 10:58.Nu cred ca se afla prea departe de aceasta ipostaza,dar cred ca iar sta mai bine in fata instantei si atunci sa zica cine aduce atingere imaginii unitatii.

Anonim spunea...

Ehe-hei, dom`director, gluma se ingroasa, se aude tot mai sus despre ispravile dumitale...
Ideal ar fi sa reflectezi asupra acestor comentarii si sa nu mai intinzi asa tare coarda pana nu se aude prea tare si prea sus ca s-ar putea decibelii sa devina suparatori pentru anumite urechi, si atunci sa te tii...

Hoffa spunea...

Asta-i tare de tot

unu spunea...

http://sivbarceamare.blogspot.com/2010/06/comunistii-vechi-si-noi.html

Cu dedicatie.

Anonim spunea...

..Domnilor colegi,a fi dator in ziua de astazi nu mai mira pe nimeni,dar se pare ca la noi a avea datorii inseamna inceputul sfarsitului.Nu- compatimesc pe cei care au facut-o in interesul unor afaceri care numai profit nu au adus,dar altii au datorii pentru ca au luat o casa sau un apartament.Cu ei ce facem?Ii bagam in comisii de disciplina pt. ca sotia nu mai are serviciu si un salariu cu 25% mai mic nu ajunge pt. rate.Intradevar nu avem toti licente in economie sau ne ajungem in functii, dar asta nu ced ca e motiv sa ajungi in comisia de disciplina.

Anonim spunea...

Cand actiunile d-lui director ajung sa sfideze bunul simt, propun sa se organizeze o sedinta de sindicat unde sa se hotarasca daca membri acestuia propun sau nu sa fie dat in judecata. Abuzul in serviciu in diferitele lui forme este inca infractiune.