În data de 18 februarie FSANP a înaintat către Administraţia Naţională a Penitenciarelor, adresa cu nr 288, adresă ce cuprindea solicitările formulate de către preşedinţii sindcatelor afiliate si conducerea FSANP în cadrul consiliului federativ.
Mai jos aveţi raspunsul ANP la adresa mai sus menţionată
Raspuns ANP Probleme Consiliu Federativ Februarie 2010
Mai jos aveţi raspunsul ANP la adresa mai sus menţionată
Raspuns ANP Probleme Consiliu Federativ Februarie 2010
6 comentarii:
In primul rand vreau sa salut Bistrita,pe Marius Lacatis,pe mai ,,marele" vostru Vlad,oameni de caracter si cu suflet mare.Va doresc tot ce imi doresc mie si sa aveti parte numai de lucruri bune.Micutule ai grija de tine,cat despre raspunsurile ,,distinsilor" nostri conducatori,sa-i aiba in grija Dumnezeu si sa le dea dupa caracter,demnitate, asumare. Fiti uniti si sa fim uniti pentru ca urmeaza o perioada foarte grea.
LA CE AM CITIT EU AICI SE PARE CA TOTI CEI CARE LUCREAZA IN SCHIMBURI,NOPTI, ZILE DE REPAUS SAPTAMANAL ,SARBATORI LEGALE ,SUNT MAI DEGRABA VINOVATI CA NU SI-AU GASIT MAI DIN TIMP UN LOC ``CALDUT``PE UN SCAUN ROTATIV,INTR-UN BIROU CU AER CONDITIONAT SI CARE VINERI LA 15:15 PUN PIXUL JOS SI O TAIE FRUMUSEL ACASA!!!
Ps. mi-a ramas caps-ul apasat:)
Pentru ce a mai fost semnat ACORDUL COLECTIV daca tot nu ce tine cont de el? Praf in ochi...
UN FLEAC...NE-AU CIURUIT...
[ 1 adnotare ]
Art. 136. [continuitatea activităţii în cazuri speciale]
Prevederile art. 134 nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.
[ 0 adnotări ]
Art. 137. [compensarea muncii în zilele de sărbătoare]
(1) Salariaţilor care lucrează în unităţile prevăzute la art. 135, precum şi la locurile de muncă prevăzute la art. 136 li se asigură compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile.
(2) În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, salariaţii beneficiază, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.
Curtea Constitutionala a României (CCR) sustine, in motivarea deciziei prin care a declarat constitutionala Legea-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, ca orele suplimentare trebuie sa fie platite in cursul anului 2010.
“Cu privire la posibila excludere de la plata a orelor suplimentare pentru anul 2010, Curtea urmeaza sa retina ca pentru intreg personalul bugetar devin aplicabile prevederile titlului III – Timpul de munca si timpul de odihna din Codul muncii. Prin urmare, orele suplimentare trebuie sa fie platite in cursul anului 2010.
Curtea retine ca, atât timp cât este in vigoare, Codul muncii trebuie respectat si in mediul public, nu doar in cel privat, eventuale derogari in aceasta materie neputându-se face, indiferent daca partea interesata apartine domeniului public sau privat”, sustin judecatorii CCR.
titlul III – Timpul de munca si timpul de odihna din Codul muncii reglementeaza si sporul de 100% cuprins in pct.23-14 din adesa
Trimiteți un comentariu